用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

beirut 發表於 12-9-13 22:49
Hi woodstock723, 不如你打個電話比學校,了解下小朋友返學既情況。Iceland班主任是....?Ms Gaby 同ms Elen ...
beirut, 乜日日都有打俾你呀?
我收過1次電話,因為果日老師漏左放手冊俾我。
但我每日都有 Ms Elena 的update ,我都好放心。

woodstock 唔駛擔心啦,阿仔好快識講,到時可直接問佢。不過keep住問 Mr David都好架,等佢 update下你嘛。

呢個星期都超忙,唔得閒上EK。見大家好多message,miss左添。

Garden 個班房勁細,十幾個小朋友迫埋一齊,真係唔夠活動空間 。

lingan 發表於 12-9-18 09:57
beirut, 乜日日都有打俾你呀?
我收過1次電話,因為果日老師漏左放手冊俾我。
但我每日都有 Ms Elena 的upda ...
Hi Lingan, 係呀, Ms Elena 每日都有打比我,由今日開始就唔會日日打了,ms gaby都係, 佢地話明天給我電話.

beirut 發表於 12-9-18 16:24
Hi Lingan, 係呀, Ms Elena 每日都有打比我,由今日開始就唔會日日打了,ms gaby都係, 佢地話明天給我電話.
...
今日12:10pm,Ms Elena 打比我:
"你個女好似病左喎"
"佢總之唔係平時果個xxx啦,我唔知佢講左d 乜 <可能係BB話> 今日又痴住我,又有喊又扭,仲有咳添,我諗佢病左呀"
聽完之後好緊張啦,因為今日阿女係第一次唔痴住我,比我返工,同我拜拜,心情又好好,於是姨姨接左佢,就覆我,阿女無事喎,你睇佢又食得又精神又開心.....  之後才知佢一早就去廁所大大,到10點幾我估一定係個茶點唔夠佢食,個肚好餓又唔識表達,所以咪喊囉。
嚇死,以為突然病得咁勁....  原來係肚餓咋。

回覆:心怡天地國際幼兒園暨幼稚 ...

奇怪我仔今日換左便服回家 工人話老師說 今日在校玩水濕左校服 ..... 手冊又係無update 同校長反映完 都無改善 仍然是無同家長交流的 sigh

引用:回復+woodstock723+的帖子Hello,咁遲先入

原帖由 YVONNEKYW 於 12-09-17 發表
回復 woodstock723 的帖子

Hello,

The teacher only gave comment on the 3rd day, then the other comment is "no more diaper in school, pls re-fill tmr"  

引用:hello...我個仔十一月interview喇 希望成功

原帖由 mikawong 於 12-09-17 發表
hello...我個仔十一月interview喇
希望成功!!
我都聽我朋友講mr david比其他老師差d....
Good luck, hope to see yr kid in Joyful~~~

mikawong  多謝你~我都希望我BB成功^^  發表於 12-9-20 22:16

回覆:woodstock723 的帖子

Same here!

引用:Quote:原帖由+YVONNEKYW+於+12-09-17+發表

原帖由 woodstock723 於 12-09-18 發表
David only gave comment on the 3rd day, then the other comment is "no more diaper in school, pls re- ...
Same here !
但係我見阿囝返學之後講野叻左,而且好鍾意返學,每次換校服都開心,所以我都好放心!

引用:Quote:lingan+發表於+12-9-18+09:57+beirut

原帖由 beirut 於 12-09-18 發表
...
Beirut: 我想問點解ms gaby同ms Elena 都會打俾你既?2班一齊上堂?

引用:Quote:原帖由+beirut+於+12-09-18+發表Hi+L

原帖由 cmy2010 於 12-09-18 發表
Beirut: 我想問點解ms gaby同ms Elena 都會打俾你既?2班一齊上堂?
Haha, 因為我有一對孖女,一個係rainforest, 一個係garden

woodstock723  wah....真幸福呀~~    發表於 12-9-19 17:24

我送小朋友上學時,常遇見有三個一樣髮型的女孩,她們是您的孩子嗎?

引用:我送小朋友上學時,常遇見有三個一樣髮型的

原帖由 moominchan 於 12-09-19 發表
我送小朋友上學時,常遇見有三個一樣髮型的女孩,她們是您的孩子嗎?
噢,我想不是了,我2個女既髮型完全唔一樣架!

moominchan 發表於 12-9-19 17:32
我女入Joyful係因為有朋友的親戚話我知好,而佢係生左3個,一個大女,兩個孖細女,全部在Joyful。
佢的其中一個孖細女,與beruit 的 其中一個孖女,都係Rainforest 班的。可能你見到3個一樣髮型的就係佢地3姊妹呀。

咁應該係啦。我見到有老人家,有工人姐姐帶呢三個女孩子返joyful。三個小朋友的學費 加起來好貴了。

回復 moominchan 的帖子

嘩...咁學費真係好甘呀!!!即係有三包胎呀????

lingan  唔係3胞胎,係大女加孖細女。真係Joyful 大客戶呀。  發表於 12-9-21 12:48

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

你地買咗燈籠未?

尋晚係百佳買咗。 :)

Hi, my son is also studying Iceland PN am class.

I have created a Facebook group for Joyful Kindergarten.  Please feel free to join!
‹ 上一主題|下一主題