用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
樓主: joey媽媽
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2)

Dear all

好開心,過咗個星期日陪仔仔去同學仔嘅生日會,喺同學仔屋企開,只係請幾個小朋友都有請仔仔。過完年又係時候買d嘢冧吓同學仔。
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2)

恭喜!仔仔真的進步不少!   
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

明天是我囡囡10歲生日, 我問准了學校可以在午飯時開生日會, 咁樣就不用擔心沒有同學仔參加生日會啦!

班裏的同學大部份都對囡囡好好, 至少肯忍受她的大脾氣  所以明天中午我會請全班吃麥當當兒童餐及訂了個大蛋糕, 大家開心一下

wa~~~我好耐無上來喇!...一上來就開生日會   

rachaelmum祝您囡囡10歲生日生日快樂,身體健康.聽教聽話,聰明伶俐.....恭喜恭喜...    2月14日出世真係愛的見證呢?我有個契仔預產期都是明天...不知會否同一日呢
2 月份好日多....我都是剛剛慶祝左我兩公婆結婚10週年 咋 我心願希望仔仔口齒伶俐...eeeeeee^^

kmwun :

仔仔開生日會記得預埋我呀

AGNESNG
PLS CHECK PM!
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

stellacl :
   我都知 x士尼 的 年票做緊 promo,都激死ga,但算吧!因我買了套票之後都去了6 次了.....當值返算喇   
stellacl 寫道:
joey媽媽,
你係唔係買左 x士尼 的 年票呀 ? 我都啱啱買左呀, 而家做緊 promo, 同時買4張, 送一晚酒店呀 !  原來我屋企揸車去, 15-20min就到, 泊車又唔洗$, 仲抵玩過海x公園呀 !
上星期日去左玩半日, 呀仔失控玩到din 晒 ! 下次約埋一齊玩丫 !  阿仔玩過山車, 嚇到攬住我隻手, 細妹就唔驚, 玩完又玩, 笑c我 !
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

Hi rachaelmum,

2�14出生好SWEET呀. :

祝囡囡生日快樂!聰明伶俐!

Joeymama, AGNESNG,

謝謝您們的祝福!   

rachaelmum

恭喜 祝囡囡開開心心!雖然遲咗d。

尋日打電話返屋企,仔仔祝我情人節快樂,話我地都係情人, 真係好可愛嘅小情人!

JOEY媽媽

點會少你嗰份!

簽名被屏蔽

kmwun, stellacl,

正所謂有心唔怕遲, 謝謝您們的祝福!

stellacl, 我都係度預祝您仔仔生日快樂, 身體健康, 學業進步, 聽敎聽話!   

大尾篤的士多卑利園真係好正喎, 等我下次去行水霸時順道去埋先, 是否由巴士總站一直行番出去大埔市的方向就得啦? 以前回程坐巴士時印象中好似是有個農莊的。

順便係這裏先向各位媽咪拜個早年, 恭祝大家老少平安、身體健康、笑口常開, 各位小朋友各方面都繼續進步     

stellacl

預祝你仔仔生日快樂,精乖伶俐   

Dear all

又一年啦,祝各位大小朋友身體健康,日日進步!

簽名被屏蔽

新春快樂﹐希望大家心想事成﹐食極難肥﹐少造多賺。

14日去了DISNEY 小住一天﹐好開心﹐酒店望出去全是樹﹐真是很有外國FEEL :

好耐無入黎,大家好!  

新的一年,祝大家身體健康!  身壯力健! 有魄力,
做咩都容易D!  
Melody :sleep:

祝大家的小孩個個伶牙俐齒、頭腦手腳靈活、聽教聽話、新年進步!!
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

我都祝大家新年進步, 身體健康!!!    

這個新年過得真的很開心。年廿九晚去了行花市、年三十下午到科學館參觀、年初一就去搭昂坪360吊車,因為買了來回票所以唔迫。年初二才去拜年和看煙花、年初四就更是大嶼山環島一日遊,到愉景灣玩後乘街渡去梅窩、行完便搭巴士到東涌,最後坐MTR返家!孩子們像上了幾天常識堂,很是開心和得益!   

各位:::

我好耐無上來喇!!!大家做咩咁靜呀?不如大家講下仔女近況啦~~~~ 呢個新年好快過呀!我d時間都覺過得好快...除了當義工之外,我可能要近來處理搬遷屋企,所以我諗我會少左上來同大家傾計,你們傾住先啦!得閒大家上來update下啦!新年流流唔好比佢趺落去幾頁先得ga   
 我仔仔近日好鍾意貼住跟我o訓,唔知是否佢欠安全惑呢?個女成績退步左好多...真慘!看來我都要加把勁同佢地一齊努力了.....

Joeymama,

好耐無見啦!我小朋友進步之外,我也有進步-----就是學識了中文打字!    但是仍然不純熟,打到想死!

gigi2:
   你好勁喎!從前一睇你回應一定係一大篇英文,而家就為了我睇得舒服d你就努力學打中文,你呢個supermummy真叻女,又靚又叻,真本事呢
  我剛剛中午去學校接了囡囡去睇醫生,因學校打電話比我話佢眼紅晒,同班有兩個同學一樣,怕佢紅眼症...所以我剛剛都是陪佢睇醫生返屋企咋
..點知.....我個女..係事小...休息兩三日無事...反而我無心理準備之下無端端比醫生抽了我一筒血檢驗 因佢聽我聲沙已叫我轉耳x喉科檢驗,跟住又抽了我血話懷疑我有甲狀線問題...)唉~~諗住陪個女睇醫生,而家變左反而我嚴重過個女,真笑死人喇....真係醫生費仲貴過個女ga...都唔知係未上天安排今日迫我去比醫生發現...   無計啦!唯有等多兩日就知結果ga 喇....   
‹ 上一主題|下一主題