用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Study Permit 批左但轉中學
發新帖回覆
go

[加拿大] Study Permit 批左但轉中學 [複製鏈接]

仔仔9月會到加拿大Calgary讀Junior High, 學簽已批。但因為親戚搬左屋,所以Calgary school board assign左另一間中學俾我地,有新的Letter of acceptance。大家知吾知,我要重新申請學簽嗎? 謝謝
   0    0    0    0

想問你申請SP等咗幾耐先批

小比豬仔 發表於 23-7-3 00:03
想問你申請SP等咗幾耐先批

大概兩個月,我3月頭申請,5月頭批左。

回覆 kubemama 的帖子

阿女舊年都係類似情況,係同一個school broad 的學校冇問題。不過阿女係高中,唔知有無分別。

1209yoyo 發表於 23-7-4 13:07
回覆 kubemama 的帖子

阿女舊年都係類似情況,係同一個school broad 的學校冇問題。不過阿女係高中,唔知 ...

請問你當時有無通知IRCC呀?我早兩日send左webform通知IRCC,未收到回覆。可以PM你嗎?

kubemama 發表於 23-7-4 13:21
請問你當時有無通知IRCC呀?我早兩日send左webform通知IRCC,未收到回覆。可以PM你嗎?
...
我冇吖,只係問左agent, 佢話同schoool board 冇問題,

1209yoyo 發表於 23-7-9 23:14
我冇吖,只係問左agent, 佢話同schoool board 冇問題,

明白。咁入境時係咪用新學校既LOA拎SP呀?拎SP時需要同Officer講聲轉左學校嗎?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊