用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06 劍鳴 k2 同學仔 - II
樓主: ianmami
go

06 劍鳴 k2 同學仔 - II [複製鏈接]

Re: 06 劍鳴 k2 同學仔 - II

TingMUM>>  我屋企都有一大look "葛" 呢期佢仲興作

yinyin, 我地攪2個gathering 啦. 1個去outdoor 1個去indoor. o甘你可以一齊.

[quote]
xxl 寫道:
TingMUM>>  我屋企都有一大look "葛" 呢期佢仲興作

EVA>> really    佢成日話同我講笑, 都唔知佢幾時真, 幾時假, 不過我真係覺得佢鍾意km

xxl 寫道:
EVA>> really    佢成日話同我講笑, 都唔知佢幾時真, 幾時假, 不過我真係覺得佢鍾意km

xxl,
係上一次生日會前巳經減左枱, 得3 張枱, 老師話比多d 活動空間佢地

xxl,

我都唔知係唔係同個仔改錯名, d 人叫 scott 變 "c葛", 之後個個叫佢 "亞葛", 真係人如其名, 成 look"葛"咁. 西瓜, 香蕉, 蘋果, 橙 都講過, 而家又話係啤梨組.

原來你個屋企都有一大look "葛" !

TINGMUM 寫道:
xxl,
我都唔知係唔係同個仔改錯名, d 人叫 scott 變 "c葛", 之後個個叫佢 "亞葛", 真係人如其名

TINGMUM,

見到你咁寫, 我都覺得我有冇同諾諾改錯名,michael "米高",佢樣樣都好,我就係覺得佢唔夠[size=large]

eva,
1) 唔得.

yinyin,
點會嬲?  我多謝你咁錫我地, 成日幫我就真.
通常星五學校通知黙書. 放學在校游水, 回家做功課, 星六全日學野(佢唔肯cut), 晚上做功課, 星日全日溫中文. 以小女中文程度, 溫中黙,數晚是唔夠用. 真係要黙1oo次先得.要比人用多幾十倍時間. 所以到5,6歲先學講中文,真係好難追本地小學.  反而如果一早識講, 只係唔識寫, 有中文句子概念就易學好多.  可惜當年醫院語言治療不準我同佢講其他語言, 只準佢學單一英文, 方便院方跟進她的case, 搞到細時冇得學中文oral. .....好彩佢好努力!

eva,

你好搞野

eva>> 你唔駛

簽名被屏蔽

ianhelen>> 你大仔都唔知阿媽為佢

xxl, ianhelen個大仔 = 佢老公呀    

ianhelen,

真係唔洗客氣架, 個d sample係我買羊奶粉送架, 我個囝又消唔得切, 未km精神 = 大家分享law 今朝係ms lee親自交比希希架, ms lee問我"mud你識希希架, 佢係我n班d學生黎架, 今朝希希走黎叫我早晨, 我同佢講睿睿有野比你, 但係希希望住睿睿好似唔識既" 我就"hai hai係呀佢地唔識ka "(我無理由同ms lee講其實我都未見過大ian媽咪ka ma )

all,
嘩你地咁快就第4版啦, 我今晚同c6去慶祝, 所以要比心機d做野, 準時走人去威

ms lee投訴呀囝呢幾日掛住講野, 連叫佢都聽唔到, 比佢激c今晚要訓話   :tongue:

今日去咗接Carson放學, 校車姨姨話佢前幾日搞喊Gordon呀! 因Carson霸住個窗唔比Gordon睇街    
我問Carson點解? 佢答我 "Gordon K1咋, 佢細個唔識睇街架!!"  
Supergirl, Gordon有冇同你提過呀??

ianhelen>> 多謝你提點

ianmami>> 我果句都一樣適用ar ho? (死

yuiyuibb 寫道:
all,
嘩你地咁快就第4版啦, 我今晚同c6去慶祝, 所以要比心機d做野, 準時走人去威

yuiyuibb,

八掛吓先, 你去慶祝?? 萬聖節

eva,
係結婚8週年紀念呀   

yuiyuibb 寫道:
eva,
係結婚8週年紀念呀   

yuiyuibb,
8週年, 咁你咪好細個結婚! 你咁後生!   

係咪覺得好開心呢!

Eva
有冇咁早慶祝萬聖節呀      話時話萬聖節去邊樹威呀

yuiyuibb
你咁後生; 睇唔出結咗婚8年喎  

‹ 上一主題|下一主題