用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kentville's Parents - Chat Room
樓主: Perrymami
go

Kentville's Parents - Chat Room [複製鏈接]

Re: Kentville's Parents - Chat Room

Billy / 各位媽咪 :

我個E-MAIL狂收到大約30封, 由STCCMC (bIllychow) 發出的郵件, 全部都有病毒. 你們有否收到. 究竟發生什麼事?

Re: Kentville's Parents - Chat Room

Dear all,

I have a similar problem, many virus-infected junk mails from various parties (but not STCCMC - billy chow). Some are return of undelivered mails which I have never sent. I suspect that my account may have been hacked.

Any similar problem?

Jokey2828

各位根德園家長:

請問學費幾多錢, 雜費多不多? 請告知.

簽名被屏蔽

大家去哂邊, 近來點呀?
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

Hi, Kittybuzz,

你好嗎?  由Christmas到上個月尾無論公同私都好忙呀.  而且屋企部腦又down左.

你選定學校未呀?  其實我開始有少少動搖, 因為個囝係細囝, 真係驚佢到時追唔上.

係呢, 你個小朋友係咪係Graceful Hands 返緊Playgroup呀?  我個囝停左半年無返個度, 但最近佢係親子雜誌竟然認得佢個時個老師, 同佢daddy講, Miss Cindy呀!  你話小朋友的小宇宙幾勁呢!

Panchu,

你點呀, 生左未呀?

Perrymami,
我都好耐無入o黎,我地已經立定決心比囝囝讀根德園,因為佢係2月出世(同panchu係同一個月,上個月我地仲一齊攪生日會),佢而家係屋企附近o既幼兒中心返n1,佢絕對適應到學校生活,我只擔心到時因為要坐校巴而要好早起身,因為佢每朝都唔願起身。

Hi Perrymami,

近來好嗎 ??

都係個句, 培正得就去培正, 唔係咪讀番kent 囉 ! 老實講, 我都驚阿b跟得辛苦架, 佢辛苦時我都辛苦. 又時諗諗下都幾驚架!

咁你呢, 如果final 唔去kent 會去邊間呀 ?

mug 你咁醒知我係G.H. 返PLAYGROUP?? 你阿B都讀過咩, 點解而家唔讀呀? 唔係又可以做同學仔啦. 咁囝囝而家去左邊度返呀?

唔記得左你阿仔係大家細仔潻 ?

Hi Perrymami
我路過咋! 我個女都係Graceful Hands返過playgroup, 我之前已經諗咗好耐, Perry會唔會就係肥仔Perry呢? 同Jasmine & Angus一班嗰個Perry呢?

Perrymami 寫道:
Panchu,

你點呀, 生左未呀?

Hi Perrymami,

我仲未生呀!本來諗住18/3開刀,但後來同e生相量過試吓自然分娩,希望順利啦! 仲有我個肚入面果個係馬騮女嚟ga!

JasmineBB,

Hi, 我同你一樣其實都一早留意到你囡囡個名同個樣, 我都想問你好耐架啦!  係呀, Perry咪就係同Jasmine及Angus等小朋友一班個肥仔囉!

你囡囡仲有冇返Graceful Hands 呀?  佢會係邊度讀幼稚園呢?

Panchu,

咁你呢排要好好安胎, 祝你生個肥肥白白又精靈可愛的猴女.

Cslam,

你個囡係大囡比較好, 起碼做咩都會醒D, 但我個囝淨係鐘意玩, 真係驚佢跟唔上.

Kittybuzz,

如果唔讀根德園我諗讀返屋企附近的太陽島瓜, 因為我淨係幫佢比左啟思同根德的留位費, 但啟思我又怕程度低. 而我住的地區就只有2間幼稚園, 其中一間就係太陽島, 雖然都唔係好好, 但起碼近好多.    不過, 我諗都好大机會比佢試下根德先!

Perry無返Graceful Hands都好耐, 一來之前升 Creative Move II無位, 二來11, 12月個段時間又有好多interview係
星期六, 所以咪停左無返.  但我個囝好enjoy, 而我都覺得唔錯, 價錢又抵.

Perry依家逄2, 4 就會係屋企附近一個由外籍人搞的Fun time到話, 但個度無野學, 只係有好多indoor 及 outdoor的玩具比小朋友自由玩, 到最後10分鐘就一齊唱下歌仔咁. 我昨天其實都有打過去Graceful Hand問依家d course的資料或者我地會有机會見到.

perrymami,

好呀!快d問 一齊做同學仔嘛!

Hi Perrymami

真係你呀! 我個囡仲早過你個仔冇返Graceful Hands啦! 不過Angus而家仲返緊!

Jasmine之前考咗兩間幼稚園, 一間保良局譚歐陽少芳, 佢考得好好, 我估佢係細囡所以唔收, 另一間就係根德園, 面試嗰日大小姐心情唔好, 所以waiting list。  而家佢返緊劍鳴Nursery, 如果冇變, 應該都會係劍鳴讀K1。

JasmineBB,

Hi, 我同你一樣其實都一早留意到你囡囡個名同個樣, 我都想問你好耐架啦!  係呀, Perry咪就係同Jasmine及Angus等小朋友一班個肥仔囉!

你囡囡仲有冇返Graceful Hands 呀?  佢會係邊度讀幼稚園呢?

我好鬼開心在這裏見返大家, 終於有回應啦!
我都決定給孖女讀Kent.
想問你地Graceful Hands在那裡? 上堂是否講英文? 及學費多少?
我現在給孖女去屋企附近Playgroud上堂, 她們很不喜歡.
成日老師有老師講, 佢地有佢地自己玩.
唔知道係唔係上堂全英文, 佢地根本完全不懂聽, 而沒有心機呢? 因為在家全廣東溝通.

Jasmine,

Hi, 我個囝其實都考左劍嗚, 我自已都幾鐘意, 但係我老公唔係好鐘意個度的環境, 佢話好似我地屋企喎 (因為我地住村屋的), 所以就沒有交留位費.

有時考幼稚園我覺得都好講個小朋友同間幼稚園的緣份, 好似Perry咁, 佢每間都考得好好, 但唔知點解, 佢考St. Catherine個日就完全同平時唔同, 唔肯出聲, 所以 St. Catherine都沒收佢. 係呢, 如果根德收Jasmine, 你會唔會比佢讀呀?

Hi, TwinsMother,

Graceful Hands是係太子的, 英文教授, 學費大約是HK$980 / 2個月(如果無變或記錯).  

我上過佢地的網頁, 好似話新增左廣東話班. 你試下上佢地website睇下, 好似係www.gracefulhands.com

Perrymami
咁難答嘅問題, 遲啲先覆你!  
我真係好鐘意Perry仔, 肥嘟嘟, 好鬼得意!

Jasmine,
如果根德收Jasmine, 你會唔會比佢讀呀?

‹ 上一主題|下一主題