用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學 如果只得15分,有無機會入油天? (自行唔收, 點算好?) ...
go

如果只得15分,有無機會入油天? (自行唔收, 點算好?) [複製鏈接]

阿女得15分,想入油天,機會係咪好微?如果自行收生唔得,抽獎又如何? 應該點填先好? 請幫忙解答,因阿女過暑假就k3la!

0    0    0    0

yiuyiu730,

得15分, 第一個round計分就一定無機會, 要最少有20分先至有得抽.  大抽獎真係要講彩數, 隨機no.好就抽到, 唔好彩就派唔到.

原文章由 yiuyiu730 於 08-6-16 21:25 發表
阿女得15分,想入油天,機會係咪好微?如果自行收生唔得,抽獎又如何? 應該點填先好? 請幫忙解答,因阿女過暑假就k3la!

必必,

thank you,想問多d,如果叩門,機會大嗎?
通常每年有幾多個叩門位?
另外,自行收生除基本文件外,油天有無特別要求交咩?

謝謝!

原文章由 必必 於 08-6-18 19:43 發表
yiuyiu730,

得15分, 第一個round計分就一定無機會, 要最少有20分先至有得抽.  大抽獎真係要講彩數, 隨機no.好就抽到, 唔好彩就派唔到.

必必,

謝謝!

yiuyiu730,

必必,

謝謝!

yiuyiu730,

yiuyiu,

每年都有10個叩門位左右, 如果係kowloon tong那幾間出名幼稚園入到的機會會大些.  入唔入到, 都係睇小朋友面試表演, 唔怕羞就著數些.

無記錯的話, 自行收生時, 要交多個回郵信封.

原文章由 yiuyiu730 於 08-7-9 14:13 發表
必必,

謝謝!

必必:

你好ar! 仲記得我嗎? 我同老公商量過,都係決定用31網報小一, 再想問下你,如果自行填油天,甲都係填佢,乙第一填佢,之後點排好,因為都預左15分自行唔得, 惟有寄望大抽獎,如果都唔得,就要靠叩門,通常叩門要有d咩準備? 我依家都預備緊protfolio, 仲有一個問題問你,學校校車會係點樣,有無車到鑽石山,通常返學幾點?
真係千萬個唔該ar!

原帖由 必必 於 08-7-9 14:52 發表
yiuyiu,

每年都有10個叩門位左右, 如果係kowloon tong那幾間出名幼稚園入到的機會會大些.  入唔入到, 都係睇小朋友面試表演, 唔怕羞就著數些.

無記錯的話, 自行收生時, 要交多個回郵信封.

...

必必,

我都有野想請教你, 我老公係油天下午班old boy, 但係99唔知將佢d成績表放曬去邊, 只找到畢業相同中一派位証, 請問你知唔知交表時係咪一定要成績表証明架.仔仔升9月k3啦, 宜家仲未找到呀!!

thks,
Joetsang

yiuyiu730,

我自己唔係31網, 所以其餘學校我都唔知邊一間會好些, 唔好意思幫唔到你.

叩門都係同小朋友傾下計, 最緊要唔怕羞, 有禮貌, 有問有答就容易考到.

校車有去鑽石山星河明居.

原帖由 yiuyiu730 於 08-8-26 14:32 發表
必必:

你好ar! 仲記得我嗎? 我同老公商量過,都係決定用31網報小一, 再想問下你,如果自行填油天,甲都係填佢,乙第一填佢,之後點排好,因為都預左15分自行唔得, 惟有寄望大抽獎,如果都唔得,就要靠叩門,通常叩門要有d咩 ...

joetsang,

真係找唔到畢業證書都唔緊要, 我聽過有個同學仔都係找唔到證書, 佢報名時同學校講左, 學校會查舊生資料, 所以你係可以照報.

你最好係報名之前打電話去學校問下手續.

原帖由 joetsang 於 08-8-26 23:42 發表
必必,

我都有野想請教你, 我老公係油天下午班old boy, 但係99唔知將佢d成績表放曬去邊, 只找到畢業相同中一派位証, 請問你知唔知交表時係咪一定要成績表証明架.仔仔升9月k3啦, 宜家仲未找到呀!! :naughty ...

回覆 # 的文章

同必必所講既一樣, 報名既時候同職員講係咩年份既舊生, 佢地會查返, 表亦照收, 完全唔洗擔心, 我舊年就係咁.

原帖由 tartaqueso 於 08-8-31 21:13 發表
同必必所講既一樣, 報名既時候同職員講係咩年份既舊生, 佢地會查返, 表亦照收, 完全唔洗擔心, 我舊年就係咁.

thks!!

必必,

唔該晒,想問多句,知唔知早上校車幾點,想了解下返學時間, 真的很感謝你.

原帖由 必必 於 08-8-31 18:01 發表
yiuyiu730,

我自己唔係31網, 所以其餘學校我都唔知邊一間會好些, 唔好意思幫唔到你.

叩門都係同小朋友傾下計, 最緊要唔怕羞, 有禮貌, 有問有答就容易考到.

校車有去鑽石山星河明居.

...

yiuyiu730,

唔駛客氣. 校車大約7:25分上車.

原帖由 yiuyiu730 於 08-9-1 13:55 發表
必必,

唔該晒,想問多句,知唔知早上校車幾點,想了解下返學時間, 真的很感謝你.

必必,

7:25 都ok,  真係希望阿女可以入到,依家已經好緊張la!anyway 謝謝你,

原帖由 必必 於 08-9-1 15:16 發表
yiuyiu730,

必必,

多謝你回覆呀, 我打去學校問咗, 佢地要我交form 時加多封信寫曬d資料要求校方幫我查証先可以. 我好緊張呀~~  希望亞仔1 round ok la, 我想多口問句你之前有冇幫小朋友考私校作後備呀??  

原帖由 必必 於 08-8-31 18:09 發表
joetsang,

真係找唔到畢業證書都唔緊要, 我聽過有個同學仔都係找唔到證書, 佢報名時同學校講左, 學校會查舊生資料, 所以你係可以照報.

你最好係報名之前打電話去學校問下手續.

...

我都有幫仔女報1,2間私校, 不過都考唔到.

原帖由 joetsang 於 08-9-10 11:33 發表
必必,

多謝你回覆呀, 我打去學校問咗, 佢地要我交form 時加多封信寫曬d資料要求校方幫我查証先可以. 我好緊張呀~~  希望亞仔1 round ok la, 我想多口問句你之前有冇幫小朋友考私校作後備呀??  

...

原帖由 必必 於 08-9-10 19:42 發表
我都有幫仔女報1,2間私校, 不過都考唔到.

我都唸住考返幾間做後備. 謝謝!!

必必,

你好ar, 仲記得我嗎,阿女今朝自行唔收ar, 其實都打定輸數,因為得15分,不過今朝知道,真係有d 失落,想問下你,自行依家唔收,下一步應該點做ar? 你個時係自行入定大抽獎入ar? 如果真係要叩門,幾時去排隊叩門? 有點擔心, 唔知點好.

原帖由 必必 於 08-9-1 15:16 發表
yiuyiu730,

原帖由 yiuyiu730 於 08-11-24 10:38 發表
必必,

你好ar, 仲記得我嗎,阿女今朝自行唔收ar, 其實都打定輸數,因為得15分,不過今朝知道,真係有d 失落,想問下你,自行依家唔收,下一步應該點做ar? 你個時係自行入定大抽獎入ar? 如果真係要叩門,幾時去排隊叩門? 有 ...

我都唔收呀!!
‹ 上一主題|下一主題