用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一個offer都未有!失望!
樓主: janis836
go

一個offer都未有!失望! [複製鏈接]

多謝大家!仲有幾間未收到信,不過機會都好細,而家唯有等WAITING有位放會打比我啦,我都要寫定求位信!

其實我地細個既時候,好多幼稚園都係即刻見,即刻知收唔收,我亞媽仲話點解要比報名費,以前根本就唔駛日日係度等等等........ 煩煩煩...... 呢間話ok,咪收工..... 我又唔信當年出生率比宜家低....
唉!

carolcky 發表於 12-11-22 08:31
其實我地細個既時候,好多幼稚園都係即刻見,即刻知收唔收,我亞媽仲話點解要比報名費,以前根本就唔駛日日係度 ...

我媽咪講的和你媽咪一樣...

carolcky 發表於 12-11-22 16:31
其實我地細個既時候,好多幼稚園都係即刻見,即刻知收唔收,我亞媽仲話點解要比報名費,以前根本就唔駛日日係度 ...
講得好

而家邊同舊時丫,以前都冇雙非爭
仲有,以前大家都只係報一間,而家個個都報三四間,有D仲報十幾間
D學校仲唔慢慢揀咩

我個細仔都仲等緊OFFER,我諗到出年年頭D人放返D位出嚟就有機會o架喇

回覆:一個offer都未有!失望!

我都係細仔媽,等待真是好磨人,但不要放棄!在這段時間,我想到,所謂心儀幼稚園其實是自己想的,或者是羊郡心理,究竟那幼稚園有幾好?是否適合自己小朋友?退後一步,可能那些不熱門的都是適合小朋友的好幼稚園,或者不妨花些時間找佢地出來,幫仔仔報下,命中率一定高好多!

引用:唔好灰心呀!!!+我個係12月尾超細女,+暫時in

原帖由 QQQme 於 12-11-22 發表
唔好灰心呀!!! 我個係12月尾超細女, 暫時in咗3間, 已經有2間收佢... 仲要係港島算唔錯的學校... 好似我咁,  ...
K1 or PN offer? Can u share with me which school?  Mine is a Xmas boy!

‹ 上一主題|下一主題