用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06約克"N1"同學會
樓主: bie.
go

06約克"N1"同學會 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 06年約克York"N1"媽咪交流站

Lam&HimM
謙謙套校服你諗住出去買啊!學校訂靚d,出面個領細d,我朋友同我一齊去學校交註冊,學校有板睇,嗰日我帶埋出面買咗嘅校裙,款就一樣,只係留心d睇就有出入,睇吓你接唔接受到,我就接受唔到啦 男仔同女仔都係一樣係出面買個領細d,可能王美新校服公司係咁,唔知其他校服公司係咪會好d

學校話依家仲註冊緊,未知有幾名多小朋友報,仲話會開幾班,但每班人數唔多,我問佢,依家唔報住,7月頭先至報得唔得 佢話唔知到時有無位,所以我先決定報
該用戶已被刪除

Dear all,
I just registered today and the school give me a list of books. Should we buy all of them? It's quite expensive.

Hello 咁多位媽咪:
我仔仔如無意外都會係8月入讀約克,因另1間仲等緊電話,唔知有冇機會,但我都會4/5去比左d註冊費先,仲考慮緊返唔返預備班   
幸福肥師奶

snoopy
我會買學校d書,貴都無辦法,費時煩

mannok媽咪
你等緊邊間電話呢?我覺得好多人都等緊宣道電話,如果宣道唔收就讀約克,唔緊要,讀邊間都好,都可以傾吓解啫,你話是咪

bie,
係呀,但我唸宣道都冇乜機會...
約克都好,我有朋友仔仔讀緊,都話好滿意間學校,
我下個月4号去註冊,你地係咪搞掂哂,乜我咁遲既?!
幸福肥師奶
該用戶已被刪除

Lam&HimM ,
我都係等緊st.cat後備..........但我諗都係唔得,所以都係諗住比左註冊費先,如st.cat收的話,就放棄york.....不過應該冇可能.....不過好彩,聽人講york都幾好.

bie.snoopi99

我因為要五月三號先註冊,所以唔知書費要幾多,大既幾多錢呀?

mannok媽咪
我都係同你一樣五月頭先註冊,所以冇問題呀

各位媽咪
你地本身d小朋友開始番學未呀......其實番學都幾煩0架,因為我囡囡啱岩比小朋友染到上呼吸道感染,入左醫院幾日,今日啱啱係醫院燒到亞媽都唔認得,好心痛

懶惰人哪,你去察看螞蟻的動作就可得智慧.螞蟻沒有元帥,沒有官長,沒有君王, 尚且在夏天預備食物,在收割時聚斂糧食.懶惰人哪,你要睡到幾時呢?你何時睡醒呢?再睡片時,打盹片時,抱著手躺臥片時,你的貧窮就必如強盜速來,你的缺乏彷彿拿兵器的人來到。    箴言  6:6

The books need around $16xx. 10% off if buy from school. I just curious that does a three year old kid needs that many boks? Also, I heard from friends that some famous schools just need to pay around several hundred dollars.

其實st,cat同宣道都好好,我有朋友都係等宣道電話,依家剛 剛係約克註冊,可惜當初我冇報到呢兩間,依家好後悔添,不過就算報咗,都未輪到我啦!哈哈

凡在校購全套(學生課本)及(補充練習功課簿)全套可獲九五折優惠,校方將於7月15日安排家長到校領取學生用書
原價$1623...95折後$1542
該用戶已被刪除

bie

其實邊間學校都好, 最重要是學到嘢同開心. 我個女好好彩. 她無考宣道, 但st,cat ... 根德園及約克都收她. 第一無選st,cat 是因表姐讀過, 而且可能是st,cat 畢業, 所以自己考到一間很好的小學, 但小一日日比學校罰, 話她無規矩,好唔開心, 好辛苦. 因st,cat是一間很自由, 給很多空間比小朋友發揮. (但到現在表姐回憶幼稚園生活是很開心的)......但 anyway 這只是我個意見,每個父母都會付出一切, 出發點都是為了仔女. 而且很多事是講緣份, 信唔信.

版主

[size=medium]Dear all
HI! 我都去左york註冊啦, 最後都係學校買校服, 諗住買一套先, 遲d想再買就係王美新買啦!

書單既書, 我問過主任, 佢話全部都會用喎, 咁都冇辦法, 唯有買晒佢, 最初諗住係出面既書局買, 我估應該平d, 因為學校都係得95折

謙謙ma
啲書費要3/7前交俾學校

HKKT
真係讀得開心好緊要, 我地e家咪有緣分囉,可以一齊返學

vvbaby
hello, 我都係學校買書,肺時煩啦!

你囡囡都報適應班啊!終於揾到個伴啦!你會唔會自巳凑佢返呢?我諗心妍都會喊, 今日同佢去街,佢仆親,損咗少少,都喊餐死 坐地鐵一路喊,一路話好痛啊!媽咪,真係俾佢激死

如果有機會,7月大家可以見面添

小咪仔.........DALE...女22/12/02.PM..沙田...唔返適應班
Lam&HimM..謙謙....仔27/1........AM..馬鞍山.../
may58.......心澄....女..1/6.......AM..秀茂坪...唔返適應班
bie.............心妍....女..23/7.....AM...將軍澳..返適應班
jujumama....謙謙...仔..10月...../.......藍田....返適應班
vvbaby.......希希...女...11/11.../....../.........返適應班
snoopi99...wesley..仔...11月....PM....將軍澳.../
mannok..../........仔...../........../......青衣....../

嘩,好多同學仔啊!我淨係知咁多資料,如果有錯,sorry,請自己改番啦   

你好我仔仔九月入york啦!
敢問你仔仔入左邊間小學呢?
請問york的男生多數入到邊啲小學呢?
thanx! thanx

版主

小咪仔..DALE.女22/12/02.PM..沙田..唔返適應班
Lam&HimM..謙謙.仔27/1..AM..馬鞍山../
may58..心澄.女..1/6..AM..秀茂坪..唔返適應班
bie..心妍.女..23/7..AM..將軍澳..返適應班
jujumama../....仔..10月.../.../..../
vvbaby..希希.女.11/11..AM..九龍灣..返適應班
snoopi99..wesley.仔..11月..PM..將軍澳../
mannok../..仔../../..青衣.../

嘩,好多同學仔啊!我淨係知咁多資料,如果有錯,sorry,請自己改番啦    [/quote]
‹ 上一主題|下一主題