用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Oxford path 在那裡買較平?好不好用?適合幾多歲? ...
樓主: yobaba
go

Oxford path 在那裡買較平?好不好用?適合幾多歲? [複製鏈接]

現在的小朋友太過喜歡電子產品;多聽多讀才是學習語文的根基。其實孩子就是一張白紙,父母的堅持打好基本功,每天用15分鐘一起閱讀,製造最優質的親子時間,小朋友的英文就會慢慢有進步。

回復 lee.joyce 的帖子

agree...

我覺得Oxford reading tree好用啲!

四萬幾元絕不會買,oxford reading tree就買咗好多,個仔非常愛閱讀。

回覆:Oxford path 在那裡買較平?好不好用?適合幾多歲?

套教材有前半部份買,貴就貴D,不過,我個囡鐘意睇,都學得吾錯。
小朋友在六歲前學習語文係最好時間,所以我地都花多小小錢在這方面。
除Oxford path, 我地都日常都有同小明友一起看書,等佢有看書的習慣。

呢套教材說是由0零開始...大家覺得真的是由零歲開始嗎?還是應該在半歲左右呢?

我有買呢套,講真如果太細的小朋友(0-1-2),就未必適合。只得前四本書可以跟到。同埋如果想用呢套書應付IN 幼稚園。就不太實用。同埋動畫就無太生動,無ACTION 可做有點DRY。雖然有SCHEDULE建議用4-8周完一個PATH。但其實前四本書就唔噻。可能細滴的小朋友DDN 果套就更生動活潑點,如果媽咪唔介意美語同英語的分別的話。講真如果讀左幼稚園又大點了,小朋友有更多EXPOSURE。 又需無需要跟番呢套書呢,可能就要仁者見仁智者見智啦。

回覆:Oxford path 在那裡買較平?好不好用?適合幾多歲?

我囡4個月開始用oxford path, 初時都係聽下cd, 到識坐就學揭下頭4本硬皮書, 現在22個月, 已睇緊第10本, 自己識開smart pen點書, 已經培養左睇書的習慣! 所以好難講係咪一定要0歲開始用, 但如果決定買教材的話, 早買咪早啲用, 又唔驚加價!

回覆 norachan 的帖子

我都想買  你買咩價錢 有咩優惠 thx還有你地用得好唔好啊?

受到警告

引用:回覆+norachan+的帖子 我都想買++你買咩價

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

熱血勳章

fank1022 發表於 12-8-16 19:53
karen how old is your boy ar ??? i am still thinking ar ~ did the sales follow up well ?? 套野好似 ...
請問有無邊只信用卡優惠的?可以免息分期最好

引用:Quote:fank1022+發表於+12-8-16+19:53+kare

受到警告

引用:回覆+norachan+的帖子 我都想買++你買咩價

‹ 上一主題|下一主題