用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳富康德寶(DEBORAH)
樓主: 車厘子qt
go

將軍澳富康德寶(DEBORAH) [複製鏈接]

Re: 將軍澳富康德寶(DEBORAH)

Dear all,

今日同wing530去買o左D飲野,果汁多,汽水少,希望你D鐘意啦     

聼日時間係6:00-10:00pm, 地點你D應該都知啦,所以最後決定唔係地鐵站等啦,早D遲D都無關係,wing530會早D過我度準備野,同埋聼日無D daddy幫手,我D可能要上落幾次拎D野落去。     

聼日自己上來啦,如果唔想登記,入唔到門口就係P1果度call我啦     

[size=medium]聼日記住幫小朋友帶埋燈籠來玩,可以帶D小朋友鐘意睇的碟。

pinkpink888,

你哩兩日無上來睇唔到D message嗎?我今日想比D錫紙盆你,但我湊Stephanie時見到Eunice仲係課室,落o左樓同hinhinmom,wingwing婆婆一起等o左陣都見唔到你個工人     

聼日唔使整4樣野o甘多啦,你一份,jaisy一份,加埋賀你燈籠儸獎同抽到交通隊一份,3樣都足夠啦,我D都無同你客氣到啦      最主要太難拎啦,如果聼日打風落雨,你call我啦,我可以過去車你過來,唔使客氣      我pm o左地址同電話比你,你通知jaisy啦     

同埋想問你整的野有無甜品(cake)?如果無我D想買個黨甜品,又可以順便幫hinhinmom過生日     

hinhinmom,

我今日換o左飛啦,10:20am o既,唔好訓過龍哦   

今日牛一去o左邊度sweet sweet啊   

fifi:

我自己搭的士得啦,地點係邊,我同jaisy唔係太清楚   

dear all:

我預備了一個蛋糕,所以你哋唔使買蛋糕啦!!!這幾天好忙,放了學還要返學,你知道ma,返到屋企成11:30,又點上bk喎......

pinkpink888,

你check pm啦,我send o左地址,電話比你啦     

小美人,

我個仔都是細仔,我和他以前NC班的班主任傾過,她話如果真的感覺小朋友跟唔上的話,那就選擇在K3重讀,不要在K2

小美人>>小兒而家讀緊k3,我覺得一升到k3 D進度真係教得好快o架,逢星期二默中文,星期四默英文,中英都是默5個字,中文寫字都幾深o架,英文串字有些都幾長o架,不過有時小朋友好奇怪,串7-8個的字母組成的字無問題,反而串四個宇母組成的字容易將d字母調轉
小美人 寫道:
唔好意思各德寶媽咪:

我想問你地兒女是否在今年讀k3的,因小女明年想在富康"德寶"重讀k3,想問一下程度如可,默書怎樣,老師好唔好     
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

K3重讀會唔會唔係咁好呢,我仔都係細仔(11月),係讀NC時都有稔過重讀的問題,問過教幼稚園的朋友,佢O地都覺得要重讀的話最好是K2,因為K3之後眼見個個同學都升上小一了,自己仍在幼稚園,對小朋友心理上可能會影響。
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

小美人>>請問你囡囡讀邊間學校呀?睇來間學校都唔淺wor,同德寶差唔多啦。轉校重讀k3好過係原校重讀o既

dear all:

昨晚eunice玩完返到屋企話玩得好開心,重問幾時再有party,真係比佢激死 :  : anyway,好多謝大家給了一個愉快的晚上eunice,因為我知佢係學校唔會主動和其他小朋友玩,連老師都同我講話佢比較靜,喜歡一個人......   :-|  :-|

醒目開學勳章

dear all,

我地已開part 2喇, 快d過去啦~   

想問下國際班,係味全英文教學架,又係味全用外籍老師呢?
你地話好貴,咁幾錢一個月呀?

醒目開學勳章

linglingchacha,

你去 Re: TKO Deborah (Part 2)問啦, 我都唔太清楚啊~    

乜叫(主流)呢?

唔好意思呀!
唔知有無家長可以答到我, K3 啲學生多數入o既小學係邊間呀?
仲有呀,我想問有無家長第一年俾小朋友讀〝國際班〞,之後轉讀〝主流班〞呀?
謝謝回覆!
圖圖豬,2月1日

妳可以直接問班主任..
聽人講將軍澳天主教小學,但非官方資料

請問你的小朋友現在讀那一班?

mingming媽咪:本來想給妳口訊,但唔係好識用...

請問有冇媽咪小朋友係德寶讀過"多元智能班"對小朋友有用嗎?
‹ 上一主題|下一主題