用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基福小學 申請入讀~~請各位幫幫忙
go

申請入讀~~請各位幫幫忙 [複製鏈接]

我想問申請入讀的問題:
1)我老公係聖紀文小學畢業,仔仔申請基福有冇分呢?
2)基福或聖紀文有冇直屬幼稚園呢?因我仔仔要報幼稚園,想睇下邊間著數d
3)李鄭屋村係味呢間學校的校網內呢?
   0    0    0    0

hi! bethialeung,

1)如果你老公是聖紀文下午校畢業你仔仔才可以直接得分入基福
2)基福應該沒有直屬幼稚園
3)李鄭屋村是40校網內,而基福也是40網

daisy
[size=small]DAISY ;-)

本人既小朋友今年9月便在基福升讀小一,而本人亦是聖紀文上午校畢業,需然不能計分,但你都可以一試呀,加上如果你係住李鄭屋的話,你可以選李鄭屋幼兒學校,個度d老師都好好,本人既小朋友和幾位同學仔都是今年在哪裡畢業,而能夠升上基福小學呢.

kathy
:-D  :-D  :-D  :-D  :-D

hello bethialeung
今年9月到我小朋友揀學校,想請教你:
1. 點解揀基福唔揀聖紀文?
2. 你的小朋友讀了一個學期,any comments ?功課是否繁重?是否多測驗考試?

多謝賜教,此兩間都是我的心水選擇!

mrkwok

原文章由 kathyhobb 於 07-8-18 18:46 發表
本人既小朋友今年9月便在基福升讀小一,而本人亦是聖紀文上午校畢業,需然不能計分,但你都可以一試呀,加上如果你係住李鄭屋的話,你可以選李鄭屋幼兒學校,個度d老師都好好,本人既小朋友和幾位同學仔都 ...
‹ 上一主題|下一主題