用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

8月4-5號去長洲宿營 [複製鏈接]

你地有冇小朋友去長洲宿營呀?
我個囡已經request 我比定 佢. 怕我到時唔記得喎, 你地d小朋友呢? 係咪個個都好期待呢?
   0    0    0    0

原文章由 emilysmc 於 08-7-31 17:05 發表
你地有冇小朋友去長洲宿營呀?
我個囡已經request 我比定 佢. 怕我到時唔記得喎, 你地d小朋友呢? 係咪個個都好期待呢?

係未學校攪架?

係呀, 學校攪架, 如果唔係佢老豆都唔會比佢自己去宿營

原文章由 emilysmc 於 08-8-1 10:57 發表

阿仔無份喎!係未咩隊咩會果d呀?

emily:
學校舉辦呢啲活動幾好哇, 佢哋係咪自己搭棚呢?勁啊
原文章由 emilysmc 於 08-8-1 10:57 發表
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

emily:
學校係咪經常舉辦呢啲活動呢, 需要自己搭棚嗎? 勁啊
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

今次係去宿營, therefore 唔駛搭營, but last time, they go to 露營就真係要d細路自已搭啦   點解我知, 因為個果次我有去, 仲做左唯一既義工家長. 幾慘呀!!!

原文章由 grace_xian 於 08-8-1 11:34 發表
emily:
學校係咪經常舉辦呢啲活動呢, 需要自己搭棚嗎? 勁啊

emily,
你囡囡有無上過船做訓練.學校攪既.(全名唔記得)我相問吓會唔會暈船浪呀!今年好想比阿仔試,但怕佢會暈船浪囉.

"乘風航"

有呀有呀, 我個女有去呀, 開頭我都好驚架!
不過, 佢去完反黎話好好玩, 仲玩.....跳海.....仲跳左幾次tim. 係今年個本end year 既學校書仔度, 仲有我個女跳海張相 不過, 都有d同學仔喊架, 男仔都有架.

不過, 佢地全部都有跳, 個個跳完又跳, 好鬼開心, 第時, 一家要比你個囝去, 唔駛驚架!

原文章由 RubyMo 於 08-8-1 13:26 發表
emily,
你囡囡有無上過船做訓練.學校攪既.(全名唔記得)我相問吓會唔會暈船浪呀!今年好想比阿仔試,但怕佢會暈船浪囉.

原文章由 emilysmc 於 08-8-1 13:36 發表
"乘風航"

有呀有呀, 我個女有去呀, 開頭我都好驚架!
不過, 佢去完反黎話好好玩, 仲玩.....跳海.....仲跳左幾次tim. 係今年個本end year 既學校書仔度, 仲有我個女跳海張相 不過, 都有d同學仔喊架, 男仔都 ...

係呀! 如果今年有一定要佢去.

聽阿女講"乘風航"6年班唔係first priority噃!
but 如果可以我個女都想去多次.

唔記得講, 我個女冇暈呀! 不過, 通告有寫要帶暈浪丸

[ 本文章最後由 emilysmc 於 08-8-1 13:56 編輯 ]

原文章由 emilysmc 於 08-8-1 13:54 發表
聽係女講"乘風航"6年班唔係first priority噃!

冇去過都有"餐屎"架! 不過阿仔唔想去我都好難big佢去.佢最叻就係唔交通告囉.

原文章由 emilysmc 於 08-8-1 13:54 發表
聽係女講"乘風航"6年班唔係first priority噃!

冇去過都有"餐屎"架! 不過阿仔唔想去我都好難big佢去.佢最叻就係唔交通告囉.

你個囝好醒喎......
不過, 雖然我唔係義工家長, 不過同d老師(即係班主任 or ex-班d老師都ok friend), 所以, 有咩唔記得, 我第一時間會幫我個女補"非", therefore我個女唔會"特登"唔記得交通告......有時我仲會msn留言比佢個ex-班主任, 睇睇可唔可以幫幫手.......

其實, 呢間學校d老師都幾好...

原文章由 RubyMo 於 08-8-1 13:59 發表

原文章由 emilysmc 於 08-8-1 14:15 發表
不過, 雖然我唔係義工家長, 不過同d老師(即係班主任 or ex-班d老師都ok friend), 所以, 有咩唔記得, 我第一時間會幫我個女補"非", therefore我個女唔會"特登"唔記得交通告......有時我 ...

你果女既班主任,就係我個女個以前既班主任,佢真係好好架.

個個老師都好好,啱聽喔~
原文章由 emilysmc 於 08-8-1 14:15 發表
不過, 雖然我唔係義工家長, 不過同d老師(即係班主任 or ex-班d老師都ok friend), 所以, 有咩唔記得, 我第一時間會幫我個女補"非", therefore我個女唔會"特登"唔記得交通告......有時我 ...

原文章由 grace_xian 於 08-8-1 14:34 發表
個個老師都好好,啱聽喔~  

係呀, 個個老師都好好架!
‹ 上一主題|下一主題