用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 囡囡身體發展遲緩,兼有痒
樓主: babymaggieleung
go

囡囡身體發展遲緩,兼有痒 [複製鏈接]

Re: 囡囡身體發展遲緩,兼有痒

Dear babymaggieleung:

小雪真的很漂亮, 相信你也是個漂亮媽媽.
我仔仔有自閉傾向(4 years old),經兩年密集訓練,已進步不少. 回想當天評估後,內心曾懷疑,否定,

有冇人聽過,陀bb時食羊肉,bb出世會發痒吊呀!
係咪真架?
如果係,有冇實症呀?

小雪

小雪

hi maggie,

我絕對好明白你心情,睇到你個post,我都喊左出黎...我bb宜家一歲,都仲未識叫爸媽呢個音,未識自己起身,未識扶住野黎行....我都已經好擔心,我bb由出世到宜家都同你bb一樣,去哂咁多個地方,亦都照哂x-ray....但都搵唔到乜原因佢一出世就個頭特別細(30.4cm),同埋個腦筍係生埋左...6個月前佢發展都ok,但6個月後就好慢,物理治療師同醫生都有keep住check我bb,同埋我bb有斜視添,好大機會要做手術,我老公都唔知我係咁擔心...我都唔知點好,我都想知有乜可以幫到我bb...

cary

hi cary,
如果做手術可以解決都未常唔係好事,可能做左就好呢!況且斜視好似係可以矯正架!你仔仔咁可愛,唔好太擔心啦!
你仔仔識唔識坐呀!小雪就未識,因為我唔想佢成日訓

Hi Maggie,

真係好似男仔呀 人地係女仔黎架 唔緊要,佢出世到宜家d人都以為佢係仔,可能我恨仔啦 仲有呀,你女女真係好靚女呀,又恨死我喇
我都排緊期年尾去check遺傳科呀...真係等足一年.我個女識坐架喇,但只係9個幾月先開始識.我睇過有關腦性麻痺既網,你有無問過醫生呀?會有關係嗎?
你click開我個網頁,跟住你登記,可以自已upload d相上去,好易架咋,你試下啦  

HI CARY,
哈哈...!sorry 呀!我以為仔仔呀!我囡囡細個都好似仔架,人地話下一胎會係仔喎,本來我想今年追隻狗仔架,因為小雪同爸爸屬猴,我屬狗,所以想揍一對囉!不過一日未驗清楚,小雪一日未識行,我都唔敢生住;多謝你讚小雪!
會坐已經好好啦!如果小雪會坐的話,她其他方面都會逐漸好起來;  我果時排都排左年幾呀!小雪10個月至識轉身,唔洗擔心,我冇問過醫生腦性麻痺,不過有bk媽咪俾左個網址我睇過,腦性麻痺即係腦癱,又即係痒
‹ 上一主題|下一主題