用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

Heidi & TK,
唔駛客氣,我一直會keep住在私禱中紀念你們一家的。

heidi-tk 寫道:
E媽,多謝你的祝福.
Heidi&Tk

終於有人date我個囡la     

MommyCynCyn 寫道:
Hi EnC & e媽

I want to tell you something...
Freddy told me last night, "Mama, I want to give a call to 陳正男". I replied "okay!"  He then used his cellphone (the fake one - we didn't put the sim card in!) to make the phone call and shouted... "喂, 陳正男呀, 去飲茶囉, 一齊去呀, 你去唔去呀    ...然後收線!! 跟著..."喂,梁凱瑤呀,去學畫畫...Bye-bye"  
See... Freddy is so busy and he calls his friends and arrange a gathering..... 哈哈!  The style is quite pretty as his mother - LIKE ME!   

Cheers
FreddyMa

silvia_ng 寫道:
請問大家知唔知黎緊幾錢學費呀? 之前交9月份學費, 唔知扣左學券未呢
下星期就係懇親會, "姣剪張"呢
家齊尋日成晚係屋企唱"哈利路亞", 唱到唔停。仲自己畫五線譜, 跟住走去個琴度彈, 都唔知佢攪乜鬼。
另外又想問下, 7月13號派成績, 你地估到時會唔會講埋佢地將會讀k2既咩班呀拿

學費 -- dunno呀, 不過我估會扣番喇到時。

哈利路亞 -- 我估係唱「頌讚你哈利路亞, 稱讚你哈利路亞」咁呀, 因為佢地呢2個禮拜崇拜都係唱呢首歌「頌讚你Hallelujah」http://www.hkacm.org/home.html

13/7 -- 咩呢日派成績表呀??? c火喇, 我唔左張通告呀, 我淨係記得6/7懇親日咋。我記得有日10點要返學, 唔知係咪就係13/7呢

TK~Keeping praying for your family, 身體緊要呀, 下年仲有機會參加懇親會架嘛

蕉媽,
你咁大懵呀, 唔知今次先家長會唔會一日過喎, 因為之前見家長都分兩日
哈利路亞----一陣比林齊聽下先。

TK,
請代為轉告HEIDI, 來日方長, 大把機會去呀! 快D休養多D, 為下一支針做好準備。

各位家長,
我唸你地都收到通告, 去懇親會有校車接。不過集合時間係8:15am, 平時林齊搭校車都8:30啦, 咁點黎得切呢? 如果比佢坐校車, 我地家長又自己坐車去, 又好似怪怪地? 你地有坐開校車既, 有冇唸住點安排  

Silvia,

我地會直接帶阿囡去會場,因為由我家去會場都只係十幾分鐘車程的.

幼禮班家長,
手冊內列明星期四當天, 小朋友要化濃粧及set 頭, 但又不需要塗眼影. 那麼, 怎樣才算是濃粧呢? 至於set頭,我又要為她set一個怎樣的頭呢?

E媽,
我估濃粧係指~搽粉底,畫眉,唇膏及胭脂, 至於眼影應該會由老師視乎個別小朋友服裝顏色而自行幫佢地搽, 另外set 頭, 應該都係幫佢地紮好d頭髮就ok, 希望上述資料幫到你啦....又或者你打電話俾老師問清楚最穩陣!!

E媽 寫道:
幼禮班家長,
手冊內列明星期四當天, 小朋友要化濃粧及set 頭, 但又不需要塗眼影. 那麼, 怎樣才算是濃粧呢? 至於set頭,我又要為她set一個怎樣的頭呢?

silvia_ng,
我都應該會俾佢坐番校車, 因為一落車自然有人會帶小朋友入會場, 但自己帶可能就要搵下先, 未夠鐘唔入得場都唔知點好, 我自己又唔熟附近環境, 所以我自己覺得坐校車可能會好d, 但我都未知幾點上校車, 所以都要視乎當日情況, 真係驚倒瀉籮蟹.........

silvia_ng 寫道:
各位家長,
我唸你地都收到通告, 去懇親會有校車接。不過集合時間係8:15am, 平時林齊搭校車都8:30啦, 咁點黎得切呢? 如果比佢坐校車, 我地家長又自己坐車去, 又好似怪怪地? 你地有坐開校車既, 有冇唸住點安排  

各位幼愛班家長:

許老師話表演那日要著白鞋.

曦彤媽:

不用客氣,  曦彤好怕羞呢.

longleg:

謝謝你的祝賀

永賢媽上

好奇怪, 呢個topic好多我都睇唔到呀

蕉媽,emily,
明明見到你地出左post, 點知click入黎好多次都睇唔到.....唉, bk唔知攪乜

試一試,
好似沒有了en'c 的文章.
tk
魚肚好想似爸爸.
‹ 上一主題|下一主題