用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會德田李兆強小學 11/12年 有冇20分入到德田李兆強/藍循?
go

11/12年 有冇20分入到德田李兆強/藍循? [複製鏈接]

我女12/13入小學請問各位家長如有20分你們會選48網邊間學校? 邊間最有機會第一次就收? 多謝指點。
   0    0    0    0
愛是恆久忍耐、又有恩慈、愛是不嫉妒、愛是不自誇、不張狂、不作害羞的事、不求自己的益處、不輕易發怒、不計算人的惡、不喜歡不義、只喜真理、凡事包容、凡事相信、凡事盼望、凡事忍耐。愛是永不止息~哥林多前書13章4-8節

其實...兢爭既小朋友真係一年比一年多....廿分, 對於藍田幾間多人爭既小學, 都唔係一定收的.....

再加上藍田係舊區, 好多小朋友父母可能都係o係厘d小學畢業的, 所以25分既人, 亦唔少...廿分, 真係唔係必收的...

回覆:HLY 的帖子

我女20分入咗平田李兆強。

回復 吉蒂媽 的帖子

請問係米所屬辦學機構同一宗教(eg 聖公會教會受洗教友)選聖公會李兆強機會高d呢? 另請教下2間李兆強有咩分別?
聽講2間李兆強,藍循,秀茂坪聖馬太,油基顯,油基發都比較好學校,( 我們宗教係聖公會)應該怎選?請比下意見參考,多謝你幫忙!
愛是恆久忍耐、又有恩慈、愛是不嫉妒、愛是不自誇、不張狂、不作害羞的事、不求自己的益處、不輕易發怒、不計算人的惡、不喜歡不義、只喜真理、凡事包容、凡事相信、凡事盼望、凡事忍耐。愛是永不止息~哥林多前書13章4-8節

回覆:HLY 的帖子

我不是聖公會的,聽說德田那間較谷。

我女女都係20分入左平田兆強

請問是否在甲部巳收了你女女?

wongboris1225 發表於 12-4-14 15:49
請問是否在甲部巳收了你女女?

我女依架先係K2今年9月先填表, 想了解多D點先會係第一輪自行收生可以入到(2間李兆強/藍循/聖馬太/油基)呢幾間邊間一擊即中機會大D?

HLY 發表於 12-4-19 11:50
我女依架先係K2今年9月先填表, 想了解多D點先會係第一輪自行收生可以入到(2間李兆強/藍循/聖馬太/油基)呢 ...

如果你冇分.只得首名子女分,你第一輪自行收生簡你講果D學校,相信你都係打定輸數,反而第二輪大抽獎都有D機會.

吉蒂媽 發表於 12-3-16 19:27
我不是聖公會的,聽說德田那間較谷。

係3,5,6年級先比較谷,因為TSA 同呈分試嘅關係.

引用:Quote:吉蒂媽+發表於+12-3-16+19:27+我不是

原帖由 JoeyJoey 於 12-05-12 發表
係3,5,6年級先比較谷,因為TSA 同呈分試嘅關係.
咁平田呢

吉蒂媽 發表於 12-5-12 21:54
咁平田呢
一樣,日日都做tsa練習,一份都都成七八版紙,做死人
一到weekend就中英數一齊做,暈低咁制(我指我)

JoeyJoey 發表於 12-5-12 10:05
如果你冇分.只得首名子女分,你第一輪自行收生簡你講果D學校,相信你都係打定輸數,反而第二輪大抽獎都有D機 ...

我有20分(首名子女5分+適齡10分+基督教5分)請問(2間李兆強/藍循/聖馬太/油基)第一輪自行收生有機會嗎?

回覆:11/12年 有冇20分入到德田李兆強/藍循?

平田都谷,比起德田,平田就功課多

引用:Quote:JoeyJoey+發表於+12-5-12+10:05+如果

原帖由 HLY 於 12-05-16 發表
我有20分(首名子女5分+適齡10分+基督教5分)請問(2間李兆強/藍循/聖馬太/油基)第一輪自行收生有機會嗎? ...
20分都唔係冇機嘅,不過真係要視乎多唔多必收生(即哥姐讀緊或家長係該校職員的小朋友)

醒目開學勳章 王國會長 貢獻勳章

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題