用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田循道衞理小學 各位藍循家長一齊入黎傾下啦~
樓主: 士多啤梨
go

各位藍循家長一齊入黎傾下啦~ [複製鏈接]

Re: hello~

Hi Dong,
Tomorrow will pm you.
Piano - ok but autie choi (joyce) suggested me not to stop.  I don't know how to choice now......

Hi come爸嘩
ok will check and pm you.

Hi Bonnie,

U can let yr son try one more time.  Otherwise, quit one of the school extra-activity in the next season.

:wink:  

BONBONHOUSE: 收到了, THANK YOU!
BONBONHOUSE 寫道:
Hi come爸嘩
ok will check and pm you.

my computer have some problem cannot pm you.  I will give a copy to my son and let him pass to your daughter.

Thank you.

BONBONHOUSE 寫道:
你好馬媽媽,
Maths is teach in Cantonese, only 中國語文用普通話。

Bonnie,

Thanks a lot!

billyyanst & felix&macy,
我都係藍循畢業架,不過唔記得邊一年,我記得有個女主任-包主任個款都係好惡.

想問下,如果唔見晒D畢業証書,咁第一輪點証明到我係樹畢業呢?  可以點樣申請返D証書呢?

billyyanst,係其他topic見過你,你個仔係咪讀臻美幼稚園架,
我個女而家岩岩in左好幾間 k1,呢間都係其中一間,而家打算讀聖安當,但係好多comment都話一般.
(你地係呢區讀開邊間幼稚園,上到黎藍循架,請指教)
billyyanst 寫道:
felix&macy:

唔該晒! 咁你係咪20分入到架?

我係82年畢業的, 當時好多野都唔記得lor, 依希有d印象係個校長係地中海&幾高的男性, 仲有個訓導主任帶黑色框眼鏡的阿sir, 佢係教中文的, 仲有p1個班主任係姓謝, 我仲有參加跳舞組 (個miss好似係姓suen), 有代表出外比賽架, 還有果陣仲有返佢附屬教會搞sat & sun的團契同主日學添  
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

星期日我和仔仔會一齊去..^^ 希望見到你們!!
評估未開始溫, 不過中文範圍出左, 貼在手冊了.. 其他科就未有..
我想佢地能應付到掛.. 希望如此~~

士多啤梨: 我尋日都有同女女去, 幾開心咁玩左一個下午!
士多啤梨 寫道:
星期日我和仔仔會一齊去..^^ 希望見到你們!!
評估未開始溫, 不過中文範圍出左, 貼在手冊了.. 其他科就未有..
我想佢地能應付到掛.. 希望如此~~

linglingchacha
唔好意思, 近排比較少上網, 家陣先睇到

好好彩我張畢業証書仲係度, 呢張野除左幫個仔報學校之外我都唸唔到仲有乜用.. 我唸如果你真係好想幫你個小朋友考藍循, 不如打早d打電話去學校問定有乜辦法可以取回畢業証明, 我估都要搞幾個月架, 再遲d可能趕唔切

係呀! 我個仔係讀臻美幼稚園架, 呢間學校都算ok啦, 不過你話好好我又唔覺得, 好差又唔係, 之前揀佢係想直升小學, 家陣仲係心大心細, 話晒都要交好多年學費ma, 聖安當我聽d comment都係話一般, 我有個親戚個女讀完k1都轉左去循道幼稚園, 我聽佢講話d 老師唔係咁細心

我個仔今年k2, 我真係好想知道多唔多人20分都入唔到藍循讀

linglingchacha 寫道:
billyyanst & felix&macy,
我都係藍循畢業架,不過唔記得邊一年,我記得有個女主任-包主任個款都係好惡.

想問下,如果唔見晒D畢業証書,咁第一輪點証明到我係樹畢業呢?  可以點樣申請返D証書呢?

billyyanst,係其他topic見過你,你個仔係咪讀臻美幼稚園架,
我個女而家岩岩in左好幾間 k1,呢間都係其中一間,而家打算讀聖安當,但係好多comment都話一般.
(你地係呢區讀開邊間幼稚園,上到黎藍循架,請指教)

我女女讀啟思今年要選小一,我想請教你地各位家長,當初點解會選藍循呢 ??? 佢地吸引之處係嘜呢 ???  我先生係藍循畢業的, 係咪已有20分, 我住藍田, 只認識李兆強, 藍循, 仲有無其他好小學提供(包直資/私校)選擇??? 李兆強, 藍循是否大部份學生都係住附近屋村呢??  心目中想選擇李兆強, 聽說比較好. 但又吾知女女跟吾跟得上.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

felix&macy 好多謝妳的寶貴意見, 其實我較喜歡1)兆強 2)循道, 如妳所說我以有20分, 妳認為應選那一間呢?  是否兆強及循道都係band 1?

hi! 請問有無人有1年級12/2英文默書範圍,我個女唔見左有可SEND比我THX!我E-MAIL [email protected]
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題