用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘官立小學 九龍塘官立小學2007小一家長請入來
樓主: kingkima
go

九龍塘官立小學2007小一家長請入來 [複製鏈接]

今年學校都轉左好多野 ,
3月 o既 sport day 轉左去11月 ,
6年級就少左次測驗 ,不過就有TSA
老師都轉左好多

06-07年度全方位學習特別視學報告  

吾知點解...會欠了總結??

唔該曬nataliewing, 我估多數你說對的(帶習作簿一事),我都會寫手冊問老師,不要讓她以為小朋友不記得帶. 我又想問什麽是TSA?

TSA 係全港性系統評估 ,暫時係 小三 ,小六 &中三o既學生要考

原文章由 nataliewing 於 07-9-9 10:37 硐表
TSA 係全港性系統評估 ,暫時係 小三 ,小六 &中三o既學生要考

Hi nataliewing:(1B)

請問今天的ENG功課Pen是否只寫自己的英文名一次呢?
唔該曬.
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2

hi, 妳好 :

我是38區, 如果要跨區, 想問下九龍塘官立小學難入嗎?
因為返學比較近, 知唔知佢有冇open day 呢

thk
[size=large]我家有隻百厭貓[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/25/logo_copy2.jpg[/img]

原文章由 sai1031 於 07-9-10 16:16 硐表

Hi nataliewing:(1B)

請問今天的ENG功課Pen是否只寫自己的英文名一次呢?
唔該曬.

我諗應該唔係 ,我個女寫左成版 ,每行一次 ,不過我 check 過佢手冊 &學校網頁個手冊都無寫幾多次 .

p.s 我想問係唔係仲未交上星期兩份通告 ?

1A      1B                  1C            1D  
          F/nataliewing                   M/kingkima
          &(M/P.6)

M/sai1031                       F/whl

請求多啲家長入來談談說說

原文章由 nataliewing 於 07-9-10 21:38 硐表

我諗應該唔係 ,我個女寫左成版 ,每行一次 ,不過我 check 過佢手冊 &學校網頁個手冊都無寫幾多次 .

p.s 我想問係唔係仲未交上星期兩份通告 ?

唔好意思,我個網成日斷線,覆唔到,又睇唔到你的回覆.
囝囝話老師叫寫自己的名字,但冇話幾多次
仲有呀囝話班主任都幾惡,唔知佢有冇作大咗!
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2

醒目開學勳章

大家好我個女1D班到昨天都沒有功課做,但我見其他班都已經有功課做兩日真奇怪

你好whl,我個仔昨天有做數學作業,再昨天有做英文Aa-Zz寫法,雖然網上或功課冊沒有寫.

醒目開學勳章

原文章由 kingkima 於 07-9-12 13:33 硐表
你好whl,我個仔昨天有做數學作業,再昨天有做英文Aa-Zz寫法,雖然網上或功課冊沒有寫.

我個女昨天數學書都唔見了好彩今天找到原來是同學攞咗 但只有作業在書包問佢佢又話唔知,睇吓佢今日返學找唔找得番 不過昨天佢又無話有數學作業做,但英文Aa-Zz寫法有做

[ 本文章最後由 whl 於 07-9-12 21:05 編輯 ]

請問各位,手冊是否收了,我囝囝巳經3日冇帶番離,佢話老師收左.

醒目開學勳章

原文章由 sai1031 於 07-9-12 17:41 硐表
請問各位,手冊是否收了,我囝囝巳經3日冇帶番離,佢話老師收左.

係呀收咗

原文章由 whl 於 07-9-12 21:01 硐表

係呀收咗

thanks! 有同校家長係BK真好

仔仔昨天都收了數學書及作業,我想問視藝堂的自畫像你有沒有交,仔仔話不知道要不要交,氣懷人!

原文章由 kingkima 於 07-9-13 13:32 硐表
仔仔昨天都收了數學書及作業,我想問視藝堂的自畫像你有沒有交,仔仔話不知道要不要交,氣懷人!

呀仔果班今日有堂所以今日交了,我估你幫佢帶定好D.

醒目開學勳章

原文章由 kingkima 於 07-9-13 13:32 硐表

我女本數學書昨天帶了回家而作業就收了,視藝堂的自畫像我有聽亞女講過但無帶過回家,咁你哋個視藝袋有無放係學校呢?
唔好話你個仔吖,我個女都係問佢要唔要交或做成日都話唔知
激死
早兩天你有無再收到公益金嘅回條:(

我個女福自畫像日日都放係 file , 因為佢寫著下堂交 ,我驚拎左出黎佢唔放返入去.

你地的子女有無利用功輔堂呀 ? 我見我個女返黎都做左少少功課.
‹ 上一主題|下一主題