用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 遊戲輔導室
樓主: cfp123
go

遊戲輔導室 [複製鏈接]

遊戲輔導室

Dear Eyra,

我帶囡囡時,睇到佢宣傳單,睇到佢到有個公開講座,
請咗台灣鄭信雄醫生做講員,
講座內容:如何帶動孩子在家中進行感覺運動訓練
日期:3 May 2009 (9:30-11:30) 星期日
地點:香港灣仔駱克道3號
          香港小童群群益會502室演講廳
費用:公眾人士 $120, 現有家長收$80。
快啲報名啦!

http://www.hksia.org.hk/cht/images/banners/banner001/hksia_trainingprogram.pdf

我報咗名啦,感覺運動是鄭信雄醫創出一套有系性的訓練。記得報名呀!

原帖由 Eyra 於 09-2-5 23:06 發表

我仔仔上過佢哋(太子)恆上班(一個星期二堂)和聖誕密集和社交班,我仔仔好鍾意上佢哋社交班,佢哋用RDI原素放入去,當我完在佢哋社交班後,我見到協康都有
社交班(我以為同佢哋差唔多)就去報名,我和仔仔上了幾堂就放棄了,協康 ...

遊戲輔導室

Mmelly,

多謝通知,我都報咗名,啲導師講台灣鄭信雄醫生一年只會嚟一次,我都想除了返中心之外,我都想喺屋企幫小朋友每個做運動,所以講座內容:如何帶動孩子在家中進行感覺運動訓練都好想知多,希望小朋友追返多啲。

Eyra

原帖由 Mmelly 於 09-4-9 23:20 發表
Dear Eyra,

我帶囡囡時,睇到佢宣傳單,睇到佢到有個公開講座,
請咗台灣鄭信雄醫生做講員,
講座內容:如何帶動孩子在家中進行感覺運動訓練
日期:3 May 2009 (9:30-11:30) 星期日
地點:香港灣仔駱克道3號
          香港小童群 ...

Eyra,

可否具體一點講加入了RDI元素社交班是怎樣的﹖多少人一組﹖

謝。

原帖由 Eyra 於 09-4-13 01:27 發表
Mmelly,

多謝通知,我都報咗名,啲導師講台灣鄭信雄醫生一年只會嚟一次,我都想除了返中心之外,我都想喺屋企幫小朋友每個做運動,所以講座內容:如何帶動孩子在家中進行感覺運動訓練都好想知多,希望小朋友追返多啲。

Eyra

...

請問遊戲輔導室既社交班有冇用?

我囝囝不喜歡和小朋友玩, 上gym class時仲自己行埋一边, 唔去做, 成个鐘都係咁.

請大家畀下意見丫!
進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

你可帶小朋友到那裏看看、讓自己了解多些。我女兒在那裏上行為社交班、自我表達能力及溝通比以前好。

原帖由 Happy小米 於 09-4-30 08:27 發表
請問遊戲輔導室既社交班有冇用?

我囝囝不喜歡和小朋友玩, 上gym class時仲自己行埋一边, 唔去做, 成个鐘都係咁.

請大家畀下意見丫!

我都想知

原帖由 olima 於 09-4-15 12:52 發表
Eyra,

可否具體一點講加入了RDI元素社交班是怎樣的﹖多少人一組﹖

謝。
‹ 上一主題|下一主題