用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 想報IELTS course嗎?
go

想報IELTS course嗎? [複製鏈接]

IELTS即係international english language testing sytem~~係香港政府認可之英語能力測試
呢個課程係岩用係升學同就業方面~
基於近年香港會考(HKCEE)既英文考試改革~由原本既A,B,C,D,E,F級別,改為5*,5,4,3,2,1~令到大學同僱主都對HKCEE既結果/學生既能力都質疑~
即係,有d大學接受由香港政府所發表之新學制2為合格分數(相當於舊學制的E級),同時,亦有一些大學則質疑其成績,故此自行要求學生的英語會考需達3級(相當於舊學制的E級),故此,令到d僱主無所適從,影響學生將來既發展
IELTS就冇轉考試制度,所以依家好多僱主都偏好於員工有考過IELTS及獲取可接受既成績
所以,IELTS係值得我地報,不論係升學定係就業
IELTS既考試有分為2種,一種係學術(academic),另一種係general,前者係可以cover後者,因為後者比較淺易,而且岩果d海外移民/升學既人士讀,所以,係香港,要報就報考學術啦~
身為父母,如果有報,不但可以自我增值,而且第時又可以教下d仔女/同仔女一齊報讀,增加大家之間既關係同走進英文時代之潮流~
想知更多有關既course/有疑問~都可以pm我~

[ 本文章最後由 tpkelvin 於 08-5-24 11:58 編輯 ]
   0    0    0    0

補充返點
大家可以去SOHOlife既fans club度睇下~
如果大家有興趣~
SOHOlife可以考慮舉辦一d親子英語班~
因為SOHOlife唔止得IELTS既課程~仲有好多課程比唔同既人~
直得一提既係,每個人既學習方式都唔同,SOHOlife會因應返每個人既興趣,提供合適既課程~
相信,親子課程一定可以令家長同子女學得更為有效率~

可以pm資料我嗎

is the course really more helpful than self-study?

ielts

‹ 上一主題|下一主題