用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園是否一定有2nd in 先有offer?
樓主: liubabyliu
go

學之園是否一定有2nd in 先有offer?   [複製鏈接]

wingjaiii 發表於 17-11-19 12:16
其實你唔使理佢架
佢每一次人哋唔認同佢,佢就發顛。
質素有限的人不用太理會。

冇諗過大家討論時,有火花,可以有家長用’發顛’去話人,仲話人冇質素...... >~<

企鵝丫丫 發表於 17-11-19 19:48
只覺得你狂咬住LH唔放,一有post關於LH,你就入去狂插,又自稱無報,又唔係用家,咁請問憑咩咁肯定間學校 ...

我懷疑因為有人善意向某人作出以下評論,自此就.....

純屬推測,如有雷同,實屬巧合

ylylylyl 發表於 17-11-19 19:00
唔係用家,就不能夠在ek發表意見嗎?難怪其他帖子的網友説得有道理,用家確實是非常有霸氣

家長 ...
唔係用家當然都可以發表意見,但你所謂既評論真確度只有0%, 尤如瞎子摸象,你都無參與過人地學校既教學同課程,全部都係聽講,即是不負責任地講一D連你自己都唔100%肯定既評論,叫人點信你?

DengCK 發表於 17-11-19 22:15

咁佢可能睇其他人食評,齋睇到都覺得唔好味唧。咁食素的人 ...

很沒意思亦沒有關係的analogy... 刻意暗笑人沒有offer,所以唔可以討論。又一見識die hard fans情操。

回覆 DengCK 的帖子

咁宣幼同KM 都係好學校,恭喜佢有offer! 但都無需貶低其他學校。

chicken9 發表於 17-11-19 22:52
唔係用家當然都可以發表意見,但你所謂既評論真確度只有0%, 尤如瞎子摸象,你都無參與過人地學校既教學同 ...

學老夫子所講,耐人尋味

如果佢話我覺得校舍細,無outdoor area唔好 — good point;
如果佢話有雙班主任,令細路唔知邊個打邊個 — 我尊重佢的較為少見的睇法;
但讀都未讀過,就話人谷、甚麼操練品德行為(?!),真係令人傻眼。

中立與否,明眼人一睇就知。作為用家,我覺得LH都有缺點,就係不是龍校,同埋唔夠歷史(但有學校係一開始就有百年歷史?)

Sumika_san 發表於 17-11-19 22:55
很沒意思亦沒有關係的analogy... 刻意暗笑人沒有offer,所以唔可以討論。又一見識die hard fans情操。
...

無話唔可以討論,只係咁出乎意料地肉緊討論難免令人會感到很有趣唧

Quirkymom 發表於 17-11-18 16:25
回覆 sweetfamily2015 的帖子

我都好同意,當天一進去,個個老師嚴肅。其實唔算多人。我覺得佢地分流係做 ...

肯定唔係海逸校,因為我有去到

Sumika_san 發表於 17-11-19 22:48
冇諗過大家討論時,有火花,可以有家長用’發顛’去話人,仲話人冇質素...... >~<
...

佢唔止一次踩人哋。
你得閑search下佢啲回覆。

Sumika_san 發表於 17-11-19 22:55
...

每位學之園家長都被你評為die hard fans,又話人冇氣度又大口氣。我真心唔明,點解你有權失實批評,而用家唔可以如實講出自己對學校嘅感覺呢?

DengCK 發表於 17-11-19 23:02
無話唔可以討論,只係咁出乎意料地肉緊討論難免令人會感到很有趣唧
...

其實唔覺得有趣,相信佢由Interview有負面感覺,再係EK見識完一班fans的態度,令佢感到反感。其實好正常。你可以睇返佢d post。其實談論有火花不要緊,請幾位維護LH的家長注意一下用詞同比喻,出口罵人同暗笑人行為真係唔係幾好。

chicken9 發表於 17-11-19 22:55
回覆 DengCK 的帖子

咁宣幼同KM 都係好學校,恭喜佢有offer! 但都無需貶低其他學校。 ...

其實人地間學校係點我真係唔care,最緊要自己小朋友讀緊果間係好就得(p.s. 我無話lh係完美架佢都有唔夠好的地方)費事俾人話我係die hard fans啦

DengCK 發表於 17-11-19 22:49
我懷疑因為有人善意向某人作出以下評論,自此就.....

純屬推測,如有雷同,實屬 ...

佢唔止架之前都踩st cat d小朋友
話人哋考到係僥倖呀家長發功乜乜乜
好搞笑自己個小朋友做唔到就覺得全世界小朋友都做唔到,咩邏輯?
我覺得好搞笑今時今日做老師要做到好似馬戲團咁
陪笑咁先叫合格?
老師有老師嘅威嚴個人覺得係好好,去過Lh(不是用家)都知道學校係刻意營造老師+校長有威嚴嘅形象。
唔怪得知咁多年紀小小學生開始challenge老師

總之都係果句口裏說不身體卻很誠實
有Offer咪又係衝去讀
都係果句人哋Lh短短幾年上到名幼一席位,一定有過人之處。

wingjaiii 發表於 17-11-19 23:09
佢唔止一次踩人哋。
你得閑search下佢啲回覆。

負面評論,就當係‘踩’ ... 請給點氣度

Sumika_san 發表於 17-11-19 23:12
其實唔覺得有趣,相信佢由Interview有負面感覺,再係EK見識完一班fans的態度,令佢感到反感。其實好正常。 ...

出口罵人緊係唔好啦。如果係評論面試我都插唔到口。但如果係講課程我諗作為用家都可以發表意見既。
至於咩暗笑行為,千祈唔好對號入座!我講緊我自己咋

豬嘜仔 發表於 17-11-19 23:10
每位學之園家長都被你評為die hard fans,又話人冇氣度又大口氣。我真心唔明,點解你有權失實批評,而用家 ...

唔係每位,呢度有些家長較為冷靜,可以平心而論,我指的die hard fans係某些人...

Sumika_san 發表於 17-11-19 23:14
負面評論,就當係‘踩’ ... 請給點氣度

真理只會愈辯愈明,如果提出用家的真實感受會被視為無氣量,那我地只能說聲尊重你的睇法

每位學之園家長都被你評為die hard fans,又話人冇氣度又大口氣。我真心唔明,點解你有權失實批評,而用家 ...

呢個世界如有die hard fans,我相信都會有die hard haters的存在

又一扭曲事實的家長。如何失實批評?我憑自己感覺說話,感到某些人大口氣,係真實感覺。第二,我從來沒有不讓用家談論對學校的教法的意見。由始至終,係過路,但見用家態度唔友善,處處追撃對LH有負面感覺的人。

Sumika_san 發表於 17-11-19 23:25
又一扭曲事實的家長。如何失實批評?我憑自己感覺說話,感到某些人大口氣,係真實感覺。第二,我從來沒有 ...

真實評論,就當係大口氣,請給點氣度
‹ 上一主題|下一主題