用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005培正K1
樓主: 613
go

2005培正K1 [複製鏈接]

Re: 2005培正K1

今日終於買左黑鞋囉
依家仲有2樣嘢未做
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

我終於買了黑鞋給仔仔
我們住在奧運站帝柏海灣,請問有沒有同學仔住在附近?   

Hi !!
你地買咗乜野黑鞋呀?? Dr. Kong or others??
咁白鞋又買乜好呀?? 白色波鞋有小小logo or 顏色唔知得唔得呢??
聼講培中有10優生, 咁勁!!    恭喜!恭喜!

我尋日去睇nicholas bears, 佢地大減價呀, 一對鞋都係3xx以內, 買左一對, 又買左一件冷氣衫, 不過件衫要拎去換, 因為依家剛剛好著, 怕唔著得耐, 換大少少會好d
白鞋呀, 佢著開有2對, 不過就一tat tat, 仲啱著, 唔買住囉
白鞋我在Dr.kong & chickdusk 買架,

頭先都聽到呀,10優生呀   
依家可以真係放心比個囝去讀囉   
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

YuYung,
請問nicholas bears 在那裡??
你買乜顏色冷氣衫呢??

613,

黃埔有間呀,
shop G11B, fashion world 2
冷氣衫我買左深藍色呀, 唔知啱唔啱呀

Hi Kayumama,

我們住在奧運站 Island Harbourview.

Hei_Ka_Mum

We also live in Central Park. Will your kid join the AM class or PM class?
;-)

Hei Ka Mum,

I am glad to have your reply.
My son will join the am class. How about your kid?
Keep in touch.

Kayumama   

Janson mom.

My son will join the am class.
Keep in touch.

Kayumama

YuYung
我上個月都買左nicholas bears呀.其實佢d鞋仔好底呀.裡面好林.好舒服呀.可惜我個仔隻腳板好厚.所以著唔到.而家都係買dr.kong ja.佢地d 冷氣衫真係好細件呀.我買左兩件都係6歲size呀.如果你地去買要try下喇.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

atta,

我買左一件8歲, 不過要拎去換過10歲, 因為依家著一件衫係剛剛好, 如果著長袖衫就一定好緊, 打電話去時果個sales仲話我, 3歲著8歲衫已經好大喎, 但佢又唔知道自己shop衫係細人地幾碼, 依家出去買衫, 我多數會話買比6-7歲小朋友, 因為我囝比例大隻

dear all
sorry 很小 share here
does anyone know the color of coat (泠氣外'土') i think it should have a set color.
thx

Sunflowers:

冷氣外套...either 深藍色 or 白色

彥彥媽咪 :

我仲忙緊執屋,所以仍未幫個仔買校服,因恐時間緊迫,惟有偷懶問功課。請問培正而家仲有冇校服賣?妳曾話過可在九龍城買,請問係邊間呢?謝謝!

買完校服要儘快同個仔影相至得!
;-) WINGPA ;-)

彥彥媽咪 :

我仲忙緊執屋,所以仍未幫個仔買校服,因恐時間緊迫,惟有偷懶問功課。請問培正而家仲有冇校服賣?妳曾話過可在九龍城買,請問係邊間呢?謝謝!

買完校服要儘快同個仔影相至得!
;-) WINGPA ;-)

Does anyone know what the background color of student photo is? White or Pink (just like passport)?

My son will be in the am class too. Can we meet each other before 29 Aug.

Hei_Ka_Mum  

Hei Ka Mum,

please check PM.

Kayumama

Wingpa:

係噃....你呢排一定好忙喇....唔怪之得少見你上嚟喇...咁依家你執好未呀....希望你快d settle down la...   

暑假期間我記得書局都會開架...不過我就唔係好記得個開放時間...你可以試吓打去學校問吓丫...應該仲有 staff 返工架...若你唔趕 (都仲有時間丫) 等我呢兩日行過去幫你睇吓喇...OK??

If 你想去九龍城, 就可以去獅子石道, 舖頭我就唔記得乜名喇...不過個條街得兩間舖有校服賣, 仲係大家開正隔離, 好易揾, 你可以去睇睇, 不過佢個d恤衫好似係用白恤衫再幫你車個校章上去架...而書局個D 就係成個印埋上衫袋嘅...我就較鍾意後者....

價錢就唔係差好多....個時我去都只係買冬天嘅灰長褲, 因為書局冇買, 而其他校服就全部響書局買嘅, 所以 can't comment 大家 quality 會唔會好唔同...

係喇...要影相喇...話時話, 早日我行出旺角, 近金聲戲院 (依家改咗名叫"新寶" 喇) 有間相舖貼住話"影學生相, $20 兩打呀, 不過唔幫 cut 相" (可以選 blue or pink background), 好似好平噃....我打算下星期帶大細仔剪個靚髮就去影先...   

‹ 上一主題|下一主題