用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2005培正K1
go

2005培正K1 [複製鏈接]

2005培正K1

等我開啦!!
WELCOME EVERYBODY!!

Please update the following info. (if necessary).

AM Class

1) On (囡囡) (AM) 青衣 03/02 (WITHDRAWN)
2) Anson (仔仔) (AM) 西貢區 01/02
3) 希媽媽 (仔仔) (AM) 青衣 10/01 [N]
4) Wing Wing (仔仔) (AM) 馬鞍山 12/01 [N]
5) Vincy (女女) (AM) 錦繡 9/01
6) 兩條化骨龍的父親 (仔仔) (AM) 何文田 5/02
7) Matthew (son) (AM) Tusen Wan 9/01
8) 熙熙 (仔仔) (AM) 荃灣 4/02 [N]
9) Kayu (仔仔) (AM) Mongkok 12/01
10) 俊熹 (仔仔) (AM) 旺角 06/02
11) Christinebb(囡囡)(AM) 沙田 03/02[N]
12) sunflowers (boy) (AM) 牛池灣 01/02 [N]
13) ChunYinMa (boy) (AM) Lam Tin 05/02 [N]
14) Angus (boy) (AM) Kwun Tong 09/01
15) 613 (囡囡) (AM) 長沙灣 06/02 [N]
16) Jason (仔仔) (AM) Lai King 07/02
17) Jedrek(仔仔) (AM) 奧運站 12/01

PM Class

1) LONG LONG (仔仔) (PM) 西貢區 09/01
2) Jerry (仔仔) (PM) 荔景 02/02
3) 大碼BB媽媽 (仔仔)(PM) 青衣 02/02[N]
4) 蛇蛇 (仔仔) (PM) 粉嶺 09/01 [N]
6) jamie (囡囡) (PM)美孚03/02
7) 君君 (囡囡) (PM) 鑽石山 12/01
8) florflor (囡囡) (PM) 青衣 07/02
9) tari (仔仔) (PM) 大埔區10/01 [N]
10) 曉雪 (囡囡) (PM) 馬鞍山 7/02
11) Catang (囡囡) (PM) Fanling 01/02 [N]
12) 麒智 (仔仔) (PM) 黃大仙 08/02
13) 人魚公主 (PM) 旺角 09/01
14) laulau (囡囡)(PM)青衣08/02
15) Jonas (boy) (PM) Olympic 06/02 [N]
16) Aric (boy) (PM) 03/02
17) Ki Ki 仔仔)(PM) Mongkok 08/02
18) Javier (boy) (PM) TKO 01/02 (P)

Unknown Class
1) QQ (囡囡) Kwai Fong 05/02

[N] = No parent or any sibling has studied or been studing in PC
[S] = Sibling(s) has/have studied or been studing in PC
[P] = Parent(s) has/have studied in PC

Re: 2005培正K1

報到.   

開學用品,未買喎. 只係諗緊想影校服相先,因為想同大碼去剪個勁短髮型.

等我都報到先.呢排我地個topic好以無咩留言tim.
就快開學喇.我已經買左杯,茶點盒同towel喇.應該仲有返學鞋未買.我怕咁快買到時唔arm著.不過又怕到時無size.
係呢我想問下.全黑色既波鞋可唔可以當返學鞋架.定係sure要私文形既皮鞋呢.我係旺角見到bob the builder同thomas既皮鞋.有無人見過呀.唔知好唔好著.定係都會買返dr.kong呢.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

我都來報到呀!

613,好彩你話要買杯呀,茶點盒同埋毛巾仔啫,我完全唔知要買定呀,咁可趁得閒去買先.
613 寫道:
等我開啦!!
WELCOME EVERYBODY!!

8月30先知編班結果呀, 好心急呀!
你地會買乜比仔仔囡囡開學呢?? 杯, 茶點盒, TOWEL ??

我都來報到呀!

Also, is the snack prepare by ourselves? What will you prepare then?

Angus mum

AngusMum 寫道:
我都來報到呀!

Also, is the snack prepare by ourselves? What will you prepare then?

Angus mum

May be mini sandwich, biscuit, mini cake, susage, etc.......   

HI,各位好!

我又黎報到先!   

sorry!我不是培正k1媽咪, 但真的好想間各位培正係唔係好難考?我有諗過幫囡囡報(04年8月),請比d意見   
Don't worry!Be happy![/color purple]

Hi各位我來報到!

chingbb
我個人認為很難說:培正是否很難考?
因為要視乎小朋友面試時的表現而定...

atta,
你買咗乜杯,茶點盒同towel, 乜野cartoon 呢?? 你買咗乜size 呀?? 要唔要袋呀 or 放 school bag 呢??   

報到...報到呀     
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

報到...報到啦   
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt

613,

ARIC先前讀果間學校, 就要將杯同毛巾盒放落一個膠袋度架, 但唔知培正係點 仲有呀, 唔知使唔使家長預備茶點呢
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

chingbb,

其實好睇個小朋友架, 如果佢唔易喊, 開心咁入班房去IN, 我估一定收呱, 因為我囝就係咁, 唔好比壓力佢, 佢覺得好似去玩咁, 實無問題

要自己預備茶點o架.
YuYung 寫道:
613,

ARIC先前讀果間學校, 就要將杯同毛巾盒放落一個膠袋度架, 但唔知培正係點 仲有呀, 唔知使唔使家長預備茶點呢

我個仔而家返緊playgroup都要用杯同盒.所以都有定新既係樹.杯係買有蓋既細細隻.tomas新幹線同巴斯光年.食物盒都係呢d公仔.towel就多囉.咩都有d.我估就咁放係書包ok掛.到時再問下先.你呢打算買咩公仔呀.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

大碼BB媽媽

咁都好煩喎, 比咩佢地食呢? 日日面包都悶喇, 真係頭都大喇

Hello Hello,
我又

atta,

I think I will buy Hello Kitty or Garfield or Donald Duck for my daughter but her favourite changes frequently.

我都係咁話,    最慘大碼唔太食雜糧,最多都係三文治,餅乾同蛋糕.   

"由 YuYung 於 2005-07-13 00:44:40

大碼BB媽媽

咁都好煩喎, 比咩佢地食呢? 日日面包都悶喇, 真係頭都大喇"
‹ 上一主題|下一主題