用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 有冇現讀協下並乘搭保姆車的家長嗎?
go

有冇現讀協下並乘搭保姆車的家長嗎? [複製鏈接]

我有野想問, 如有請pm我.

0    0    0    0

所指是  校車 or 保姆車 ?

原帖由 mkwok 於 09-7-5 23:47 發表
我有野想問, 如有請pm我.

yvonne (^-^), 曉晴已經小五啦!

醒目開學勳章

今日打電話去左校巴公司問,佢地話未定有冇校巴接送09全日小一既協和下午學生,想問下有冇其他家長係住葵青區架???

如果真係冇校巴,希望有家長可以同我組保姆車隊啦~~thks...
[

今日回校買書, 做校服, 校車吾到將軍澳, 所以找左保姆車.  車程都好快.

原帖由 dudu19812002 於 09-7-9 13:45 發表
今日打電話去左校巴公司問,佢地話未定有冇校巴接送09全日小一既協和下午學生,想問下有冇其他家長係住葵青區架???

如果真係冇校巴,希望有家長可以同我組保姆車隊啦~~thks... ...

醒目開學勳章

原帖由 mkwok 於 09-7-11 19:14 發表
今日回校買書, 做校服, 校車吾到將軍澳, 所以找左保姆車.  車程都好快.

我校車都唔到葵涌呀!所以都要褓姆車呀!!車程又未答到我喎~不過,我想問下,佢地所以既褓姆車係咪屬於同一間公司架??你褓姆車幾錢一個月呀?我覺得好貴呀!成800蚊呀!
[

dudu19812002,

將軍澳$860/月, 我覺得好扺, 我初頭諗要成千元, 因以前返幼兒園由將軍澳去觀塘都要750/月, 我去程好快尾站上車, 暫定12點上車, 20分鐘到學校, 但放學都係尾站, 快則45分鐘, 慢則要1個鐘因將軍澳回程整路, 好塞車.

我都吾知佢係咪同一間公司, 佢地好似好熟咁.

原帖由 dudu19812002 於 09-7-11 20:44 發表

我校車都唔到葵涌呀!所以都要褓姆車呀!!車程又未答到我喎~不過,我想問下,佢地所以既褓姆車係咪屬於同一間公司架??你褓姆車幾錢一個月呀?我覺得好貴呀!成800蚊呀! ...

我是住安蔭讀下午班,問左保母車佢話遲d入黎同我登記。保母車要$800,校車好似平一半,我住個區無校車。

我個女今年九月入小一,
問保姆車去麗港城要$700-750
算不算貴?

醒目開學勳章

原帖由 lkk 於 09-7-17 23:40 發表
我是住安蔭讀下午班,問左保母車佢話遲d入黎同我登記。保母車要$800,校車好似平一半,我住個區無校車。

我都係800蚊呀!我區都冇校巴,我住葵涌!!校車真係平一半,上年都仲有校車,可能今年學校分左D俾褓姆車,唔知車船津貼受唔受褓姆車呢???
[

我朋友話葵涌上年有校車,$4xx今年無校車?

醒目開學勳章

原帖由 lkk 於 09-7-18 19:32 發表
我朋友話葵涌上年有校車,$4xx今年無校車?

係呀!!上年我都問過係有,今年就p2-p6下午班既有囉~而全日既p1就冇...
[

回覆 4# kiu128 的文章

請問麗港城去協和要幾耐車程?
[center]Larry's birthday ticker[/center]

有没有人知校车或保母车路线和联络电话
‹ 上一主題|下一主題