用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問幾多歲先適合做過度活躍評估
樓主: Tobylee
go

[過動] 請問幾多歲先適合做過度活躍評估 [複製鏈接]

回覆 chowqv 的帖子

請問確診之後你地做佐D咩野幫佢?我CAC排到今個月25號就可以見醫生了,小朋友3歲3個月
雖然已有心理準備,不過都好緊張,
如果咁細個確診,是否意味小朋友好嚴重?
會較其他小朋友難醫呢?

引用:回覆+chowqv+的帖子 請問確診之後你地做佐

原帖由 fixedstar99 於 14-08-13 發表

請問確診之後你地做佐D咩野幫佢?我CAC排到今個月25號就可以見醫生了,小朋友3歲3個月 ...
阿媽我喊左2week之後,幫佢逐樣排期,通知學校有關報告。

唔遊過去係個人選擇。不過我唔係雞,殺我黎警猴就好過份。我唔覺我需要對b6有幾好囉

回覆:請問幾多歲先適合做過度活躍評估

請問什麼叫CAC?

引用:回覆+chowqv+的帖子 請問確診之後你地做佐

原帖由 fixedstar99 於 14-08-13 發表

請問確診之後你地做佐D咩野幫佢?我CAC排到今個月25號就可以見醫生了,小朋友3歲3個月 ...
嘅然只差幾日就評估,你睇埋結果先啦!
ADHD 唔係病菌,唔係食藥殺菌就無事!難聽D叫無得醫,通常都係靠訓練同食藥改善,
有部份成年後會無乜事,但都有成年人繼續係咁,但係大人就點都唔會再好似小朋友咁係商場亂跑囉!

‹ 上一主題|下一主題