用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港基督教服務處大坑東幼兒園 - PART II
樓主: Tammy
go

香港基督教服務處大坑東幼兒園 - PART II [複製鏈接]

Re: 香港基督教服務處大坑東幼兒園 - PART II

莎莎,
Bovie今日至第1日開始停課,佢正話起身就問,點解唔洸著校服?
我話今日要休息一日..
我都希望Bovie有份講故事,因為佢之前病左成個星期,
錯過左報名,希望可以補番la...
其實成日係屋企,小朋友會好悶(Bovie又扭出街),
屋企付近又冇野行,我想1陣同Bovie去九龍灣行下呀..

你們學校是否已停課?   
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

joey媽,
未呀!!
不過tomorrow我要做野,冇人湊佢.
Bovie明天要番學,冇辦法,我都好擔心!!

法子
你是否已返工了????

我呢間學校出了通告任家長自行選擇返學,不過我明天都有野做,所以都會比他們返學,無辦法啦! 唔擔心得咁多喇!
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

法子

今星期都係唔俾和亞返學, 下星期睇下情況點先.
你係唔係去教書呀??  o係邊度教呀??

joey媽媽

好耐無傾啦, 點呀, 小朋友返學返得開心嗎???

Tammy, 法子

宜家用度假村來做"非典型肺炎"隔離營, 會唔會影響到11/5的親子同樂日呀??

莎莎,
我都驚冇得去,因為我冇去過,好想去玩呀!!
昨晚新聞話5月0既抽簽會取消...咁即係點??
改個地方得唔得?唔好取消呀!~!

法子

都係問下先生穩陣d, 係呢7號同唔同bovie返學呀??
和亞宜家日日在家好悶呀!

莎莎,
7號梗係番la,其實我覺得學校好安全,
唔知7號多唔多人番呢?
依家Bovie 日日困係屋企,真係好悶.
唔係睇VCD,就係玩玩具,一係睇書..
我自已已經忍唔住..
所以難得有假,都約朋友出街傾計.
我真係好想去個day camp,希望唔好取消!

各位,

彤彤有返學呀, 佢話都有時好悶囉, 因為好少小朋友返呀.  同埋日日要佢地帶口罩, 都幾辛苦架.

法子:

朗朗由月中已經無返學, 我都好想佢快D返學,佢返左個多月就攪單咁野,唉!真係返得唔合時.....而家唔知幾時才可返學, 但初初我都唔會比佢返住, 等睇定D先才算吧!!希望遲D會無事,大家可以一齊做番同學仔呢.........

longlongma,
Bovie成日係屋企,無無聊聊..冇野做,
佢同我都好悶,我真係想比佢快D番學!
係學校起碼學到野麻,
反正我都會同佢出下街,不如番學更為安全!

[size=large]真係好悶呀~~

莎莎,MilkMilk,
總部Update 左la!有你地仔仔囡囡呀~~快D睇下la~~
仲有大坑東口號~~Bovie成日講架,正呀,正呀!!哈哈哈~~~
http://www.hkcs.org/family/dcc/activity/thtdcc/thtdcc.htm
[size=large]創意教學,激發潛能,美感培育,啟迪前感

各位,
停課至4月21號呀!真係悠長假期....

唱首歌仔先,依首歌Bovie同雯雯都中意的~~
[size=medium]同學愛新鮮,兒童大個天,
想不想也日夜懷念,連甜夢也不夠甜,
當然,現在我未成年...

祝各位小朋友:
[size=large]兒童節快樂!!精叻伶俐!!聽聽話話!!
4月4,4月4,依個節日全為你~~~~~~~~~~~~~

法子

謝謝你的報料.  昨日同玲玲老師通電話, 話我知c班的先生send了兒童節e-card給小朋友, 真係好有心.  仲話我知宜家都有小朋友返學, 但要戴口罩.  至於11/5的活動, 最壞的打算係取消, 希望唔會啦.

莎莎,
我都收到D 班0既e-card,Bovie睇完要再睇!
先生真係有心!

我都收到 B班老師張 e-card 呀, 好開心呀 !! 我仲 send 番比佢地添呀 !!    

[size=medium]各位, 兒童節快樂呀 !!

囡囡8月開學呀

[

kiu0723,
Hello!你囡囡8月係咪入讀此校呀??
我囡囡係thomas火車迷,成屋thomas玩具+用品,
你囡囡都中意thomas,大家可以交流下!
你囡囡叫咩名?
‹ 上一主題|下一主題