用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat PN Application
樓主: kwansara
go

St Cat PN Application [複製鏈接]

since all you need to do is drop the envelope in the box, there is no further admin work done by the staff.

I suppose once the box is open for collection, the queue should move very fast.

I also think sending the form on 8 Dec should be fine, don't give yourself too much pressure to queue up the night before.

放心, 佢係唔會就啲家長架, 佢 interview 時間係閒日, 星期四下午。Interview 既日子, 剛剛係囡囡生日正日 lor, 仲要約三點半下午, 結果成四點幾先 in, 我囡囡又係瞓晏覺時間, 佢當然 in 得唔好, 而佢係細囡, 亦都當然係畀人 rejected la!

回復 80# km_chung 的帖子

km_chung / 大白豬

我懷疑佢是安排部份路線,我是大圍區, 當時STAFF將我電話直接轉左去負責校車既STAFF, 職員直接問我屋苑名稱,再CHECK一陣,佢先答我有車到,同埋7點半多上車 !

**我係repeat左2次..2歲班的~

回復 84# CCFU 的帖子

請問你是打去九龍塘總校定海濱分校查詢?因為海濱只是有由家長自組的保姆車,並沒有校車服務。

好想知D好有錢既人會唔會晨早去交~

我打過去紅磡分校,佢講明而家冇校車安排,亦冇收過info會有,叫我預左自己帶返學,咁我問佢知唔知有冇保姆車,佢話有d家長有用保姆車,但學校唔會suggest用邊間,叫我自己問><

回覆 85# lingling06 的文章

打去紅磡campus問的...

所以我覺得學校..睇餸食飯..昨天/今天/明天答案好唔同...

收左都唔知點送番學

回復 87# mrschiang 的帖子

mrschiang ,

叫我地自己問~ 真攞命

可能佢預我地果朝去一早排隊,咁咪可以順便係學校門口自己問埋d保姆車司機囉^^

其實我是PN 及K3的家長,只是路過,好奇為什麼HH有校車而我們不知道。

老實說校方今年在新生家長會中已提及因為HH的車埸設計所限,根本很難安排到校車,雖然他們說會積極研究,但我相信機會甚微,所以真的要預咗自己接送。

另外會有一些保姆車公司會在註冊時在校外派咭片,甚至準家長會自組車 e.g. Via bk.

回復 84# CCFU 的帖子

我無同佢話我住邊. 我問佢地有無校車, 佢地話無, 但有保母車. 原來保母車係要自組. ><

選址失敗,擺到明想食水深啲,吾選九龍塘,九龍塘英藝都是新,證明有空地租,不過貴租,
有名氣,就搵平租選址,吾方便,傳校長轉咗比個女,富二代點會諗小朋友呀,只會向$$$看。

真係癲,六點幾已經收到朋友話,已經有人排緊隊,老老實實要訓一晚街,仲唔係包收要再in,我寧可唔報呢!
間學校一d都唔以"人"為本,好極有限.

我親戚7點打俾我話已經有幾十人帶埋睡袋去排緊隊。2歲班攞申請表咋,唉…!

回復 86# Jolly333 的帖子

我放棄啦~ 寧願出年仲想轉校既先去報K好過,起碼一定有校車,同埋報K果陣都唔駛咁排啦,又唔係非讀不可,讀左會識飛咩?其他報既家長加油呀^^

仲要係張form係寄番比你...真係好誇張...

‹ 上一主題|下一主題