用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有今年廿分直入全港小學名單嗎
go

有今年廿分直入全港小學名單嗎 [複製鏈接]

請大家分享一下
   4    0    0    0

人地20分入,唔代表你一樣好運,有宗教同無宗教又唔同

你一問問全港,縮小範圍好D

BTW,其實你知自行點玩法嗎?

HK-MAN    發表於 20-12-3 17:20

所有三線學校15分都直入

legolas625 發表於 20-12-1 21:58
人地20分入,唔代表你一樣好運,有宗教同無宗教又唔同

你一問問全港,縮小範圍好D

Well I guess it doesn’t matter as long as there are evidence of those who get in with 20 points. Just a stat.

feifei_baby 發表於 20-12-1 22:04
所有三線學校15分都直入

Only answering to part of my question I guess.

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

我見Miriam有做資料搜集

搭多句,有人20分入,唔等於人人20分入(即所謂直入)
到知道有人15分入,至可以肯定講句「20分直入」
不過六不排除有人放流料,其實20分但不方便承認,唯有扮15分入到

2021/22 年度小一自行分配取錄統計資料 (20-11-28 13:26 編輯) https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3848185

Charlotte_mom 發表於 20-12-1 22:18
我見Miriam有做資料搜集

搭多句,有人20分入,唔等於人人20分入(即所謂直入)

Thanks for that just noticed that as well. Well I guess I should’ve said if there are any who ever got in with 20 points which will do for me. Just need to know if there IS a chance, otherwise can simply rule out.

Godark 發表於 20-12-1 22:17
Only answering to part of my question I guess.

咁所有三線學校20分直入...

又唔知你邊區,又唔知仔定女,又唔知你果20分點嚟,好難講咩學校20分直入,20必收係咪唔理遠近、啱唔啱小朋友都仆到去?正路揀學校,唔係應該先理路咗自己大約想要咩學校,再睇下自己嘅分可以有咩選擇嘅咩?

feifei_baby 發表於 20-12-1 23:33
咁所有三線學校20分直入...

又唔知你邊區,又唔知仔定女,又唔知你果20分點嚟,好難講咩學校20分直入,20 ...

問到「20分直入」,我都係諗到尼個答案

20分點嚟,舊生定宗教,又咩宗教,完全無資料既情況下就問「全港」學校

難得連一個本身"好有問題"既問題都有咁多人答

咩叫"全港小學名單"?

呢句句子如果俾小學老師改,好大機會只會換來一個無情的大交叉
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Lol well I guess only one parent (or student or teacher) here has been able to answer my question which I already got the answer! Thanks and that’s alright if you can’t understand cos you don’t have to. Nice day!

醒目開學勳章 王國長老

20 分直入......呢個大包圍......我都唔識答.......我個表......都未必識答
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-12-2 16:21
20 分直入......呢個大包圍......我都唔識答.......我個表......都未必識答

You’ve done it pretty much, keep up the work!

非常似老闆口吻,keep it up
anyway,樓主已經有答案,好快又會習慣性刪帖,過橋抽板,多謝各位!

hkpapa852 發表於 20-12-2 16:04
難得連一個本身"好有問題"既問題都有咁多人答

咩叫"全港小學名單"?

Ek有你

NNbaby 發表於 20-12-2 17:31
anyway,樓主已經有答案,好快又會習慣性刪帖,過橋抽板,多謝各位!
...
點解刪咁耐都未刪到呢個帖既?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 20-12-2 17:34
點解刪咁耐都未刪到呢個帖既?

可能呢頭俾我講完轉頭就刪唔好意思啩
沉咗底先刪無咁覺

醒目開學勳章 王國長老

NNbaby 發表於 20-12-2 17:31
...
岩岩見到..........好絕下...............
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

等睇刪貼

仲未刪既?

回覆 NNbaby 的帖子

係,似d問廢問題的老闆
‹ 上一主題|下一主題