用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 今日網上公佈了校際音樂的考試時間表啦 ...
go

今日網上公佈了校際音樂的考試時間表啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

今日網上公佈了校際音樂的考試時間表啦

您們的小朋友幾時考呀 ? 考什麼科目呢 ?

Grade 7(125) Scalatti (20.2.06) Tsuen Wan Town Hall

好快就係lu ......

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

Re: 今日網上公佈了校際音樂的考試時間表啦

可提供網址嗎? 謝謝!
:cheeze:

[click here]

開唔到呀
:cheeze:

我都開唔到.......

但我開到呀! Thanks!

Wa, you are scheduled on the first day of the music festival.
My daughter : violin solo - Grade 3, 3 March - Luk Kwok Hotel.

Smiile 寫道:

Grade 7(125) Scalatti (20.2.06) Tsuen Wan Town Hall

醒目開學勳章 貢獻勳章

就係law !

SandyMummy 寫道:
Wa, you are scheduled on the first day of the music festival.
My daughter : violin solo - Grade 3, 3 March - Luk Kwok Hotel.

[quote]
Smiile 寫道:

[/quote]

If the tentative programme are ready at 9:15am. My daughter is No.56. When should we arrive?

醒目開學勳章 貢獻勳章

No. 是什麼意思 ?

appleapple 寫道:
If the tentative programme are ready at 9:15am. My daughter is No.56. When should we arrive?

第56個出場   

醒目開學勳章 貢獻勳章

58th校際音樂的考試時間

我沒有留意到這個No. 的作用 !

我囡囡是No. 31
SARIDON 寫道:
第56個出場   

醒目開學勳章

出揚次序, no. 越後係咪好D  ga? 因為壓軸表演會否令評判深刻D?

我囡 piano solo-->No. 42; vocal solo-->No. 38 , 都係排中間位置, 我依家開始有少少替她緊張。

各位好,

我仔仔是經學校報考鋼琴, 但收据不見了. 請問是否会被取消資格呢? 有無補救辨法?

謝謝!

以我過往經驗, 收據唔一定會 check (因為我都見過不少人係冇帶), 身份証明文件會較重要, e.g. 手冊之類有相片的証明文件.

我可以同你我既經驗

有人話比賽排頭好,因為無聽過其他人彈所以心理上會好d
有人話中間好,因為到左咁上下評判聽左咁多個人而你又好stand out的話會有好既印象
其實到最後都係個評判話事,個個人口味都唔同

我每次比賽或表演都會做幾樣野

1.深呼吸,比更多氧氣入腦
2.行下,唔好只係坐,腳都要運動下
3.閉目諗下要表演既piece
4.如果係比賽, 假設我係no.8出埸,當到no.6要上台時我會離開個比賽場地,但唔會走太遠, 咁樣可以俾我晌我上台前一d時間去靜下,諗下,行下
5.(對我十分緊要) 上台前十五至三十分鐘我會食一至兩隻香蕉, 因為香蕉裡有成份幫助你去減少緊張程度,得唔得係個個人唔同,但對我就好好, 跳舞既人會飲多杯橙汁

呢d係我自己既經驗,可以試下

有問題搵我啦

請問有沒有人買到校際鋼琴比賽W102(March)的琴書
? 如有, 請告之在那裡有得賣.

謝謝!

I bought it in T.S.T. Tom Lee
Book Name:  The Young Pianist's Repertoire
                     Faber  Music Ltd.
Price: HK$99.-

你地係咪都係無買書 背譜嫁 ?
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

你哋小朋友練熟未呀 ?

我幫小朋友選了104 , 最初學時幾好 , 但現在不是唔暢順 , 便快了拍子 , 請教我怎樣辦?

另小朋友的手很細 又不夠高(腳不能點地) , 是否暫時不適合 , 因他常常說腳很累 .請各位指教!
‹ 上一主題|下一主題