用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 選校分析﹕有心人創選校配對網 揀啱小學 愉快學習 ...
樓主: 小曳人
go

選校分析﹕有心人創選校配對網 揀啱小學 愉快學習 [複製鏈接]

kititiiwhite 發表於 16-8-3 16:40
2個月前同囝囝玩過呢個配對, 當時結果如下
•        基灣 (西灣河) /        丹循/ SSGPS /        嶺小 /Think /培僑
又嚟一個:
囝啱去SSGPS?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

佢地對咁多所學校的認識又有幾深呢? 對小朋友又實際有幾準呢? 跟本兩頭都錯晒, 可能問黃大仙仲準

hkpapa852 發表於 16-8-3 16:48
又嚟一個:
囝啱去SSGPS?

系統並沒要求輸入性別,屬敗筆之一,希望遲下會改~
不過咁講,如呢間學校肯收囝的話,相信不少家長會帶囝囝去試

傻太 發表於 16-8-3 13:06
返緊工,我填自己歲數玩,適合讀拔萃女小學和世界龍岡學校黃耀南小學

...
分別好大喎
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

回覆:選校分析﹕有心人創選校配對網 揀啱小學 愉快學習

其實呢個stat係需要大量家長輸入學校嘅data至會準,有D學校連data都冇,點會準?不過唔計佢提供嘅學校建議,我覺得都可以做嚟玩下,起碼喺答問題時知道小朋友嘅能力同自己是否真正了解小朋友,兩公婆做同一份問卷答案都未必一樣。

‹ 上一主題|下一主題