用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗band 1c
樓主: LeeCC
go

深水埗band 1c [複製鏈接]

bettyay 發表於 18-8-4 16:18
咁快諗定?

阿仔能力有限丶要早些做凖備

而傢有些小三都去參加中學簡介會了

同樓主情況一樣,錦上路站,所以又係考慮西鐵到首選,轉地鐵的次選,再遠怕交通時間太長,九龍城屬於強區,深水埗B1C轉落去個人覺得跌Band機會好高,我仔又係深水埗B1c,學校話七十幾係Band one,佢50 ,油尖旺我都怕會跌,今年升中人數又比舊年多,真係好難搞,而家揸住一個直資Offer係手,間學校OK,但又未至於Band one,去又有啲唔甘心,等派又驚,呢幾個月真係煩死

樓主最後點選擇?我情況同你其實一樣,初初都有諗過王少清,但考慮過真係好谷,出名多功課壓力大,唔想咁辛苦亦怕頂唔住,而家除咗長天其他都未諗到點搞,元朗亦唔見得有好選擇,今年競爭更大,你係問咗學校B1c邊緣?我仔係B1C頭,好想轉油尖旺區,但又好怕有風險,嗰邊B而唔選擇,萬一估錯就直落B3

carmenlook 發表於 19-1-8 11:00
樓主最後點選擇?我情況同你其實一樣,初初都有諗過王少清,但考慮過真係好谷,出名多功課壓力大,唔想咁辛 ...

我個只係小五,原先以為佢上五年級名次會後退的,所以一直只係留意band1c學校,但點知佢仲升上級10以內,老師話如果繼續keep到這名次,就係band 1, 我都驚佢呈分時會退後左,所以都繼續收集band 1c 學校的資料
‹ 上一主題|下一主題