用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 幼稚園校長推薦信一問
樓主: heily123
go

幼稚園校長推薦信一問 [複製鏈接]

miriam 發表於 20-11-26 17:59
我地呢.......有一把 xx............同佢地唔同丫

年紀幾大巴都係,咪都係一樣~~~

打電話俾老友,都唔會一開聲話搵呀邊個~~~

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 20-11-26 18:01
年紀幾大巴都係,咪都係一樣~~~

打電話俾老友,都唔會一開聲話搵呀邊個~~~
當我見到彩色影印........已經嘩左一野.............我真係老啦
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-11-26 18:03
當我見到彩色影印........已經嘩左一野.............我真係老啦

好似EK咁多資深網友話,升中自薦信無用,又甚麽大個仔云云,我哋咪一樣照寫俾學校,學費我哋交,父母関心子女好正常吧,理鬼得人點睇吖~~~

miriam 發表於 20-11-26 17:37
你學校都只係出行貨信

其實我兩款都有呀,不過有學校名最心儀嗰啲已經落選左,而家得返依一封general ,都可以當係reference letter

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 20-11-26 18:08
好似EK咁多資深網友話,升中自薦信無用,又甚麽大個仔云云,我哋咪一樣照寫俾學校,學費我哋交,父母関心 ...
我係咪應該閃埋算數呢

真係追唔上新一代丫

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

heily123 發表於 20-11-26 18:13
其實我兩款都有呀,不過有學校名最心儀嗰啲已經落選左,而家得返依一封general ,都可以當係reference let ...

咁更加可以拆開scan低,呢封無指明用於邊間小學,留返池D或者有機會用~~~

回覆樓主:

我間有寫埋一間小學名稱和校長名。
再copy一份可以?

醒目開學勳章 王國長老

winglam327 發表於 20-11-27 06:59
咁可以copy後刪除以上資料,交其他學校嗎?
...
點解要咁做呢?

winglam327 發表於 20-11-27 06:59
咁可以copy後刪除以上資料,交其他學校嗎?
...

咁封信冇上款? 連whom it may concern都冇定你打算打另一間學校嘅資料上去?

我個女個啲好hea,冇名的。
可能要後期再拎黎救命個啲先會寫得勁啲同寫埋俾邊個。
‹ 上一主題|下一主題