用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖母小學
樓主: heamom
go

聖母小學 [複製鏈接]

mechanics10 發表於 22-10-6 10:26
留位費2000, 假設100個人留位, 咁就賺你$200,000
同意, 乜都未做就收咁多, 行政費咪最多100

當然留位,好多人抽到二線三線津及寶校…

boyboobee 發表於 22-10-6 01:19
私校注冊咗都唔影響大抽獎,只不過係花多咗錢啫。

我以為註冊證用左一間就唔可以再註冊第二間,even私校。唔該晒,明白啦

mechanics10 發表於 22-10-6 10:26
留位費2000, 假設100個人留位, 咁就賺你$200,000
但係$2,000令你呢半年有覺好訓, 唔駛晚晚心掛掛, 我諗好多家長都會科水的

kwok0702 發表於 22-10-5 17:08
請問大家知否幾多成原校升中?

如果心宜原校升中, 應該都好穩陣下. 唔係考到尾都無問題.

jacky0579 發表於 22-10-6 11:10
同意, 乜都未做就收咁多, 行政費咪最多100

如果100蚊, 個個都留. 之後一派就走晒..... 學校下年點開學???

2000蚊就可以西走一班無心讀既家長啦

人地原意係收左你, 預你開學!! 唔係預比你後備囉

有無人下晝interview? 我早上個節應該有100-120人,想知呢間學校多唔多人in

呢一間係黃大仙名校,賣點係培育到學生非常乖(呢一點非常難),你當佢係一線地區津级數,不過要俾錢!如果到時抽倒嘉諾撒或錦泰,先再考慮讀邊一間!

piglover 發表於 22-10-5 22:50
基本上都可以升得番曬上中學部。以前話8成,不過,而家移民潮,好似話升曬。
...
都要睇成績,佢因為係直升,如果唔達學校標準,佢哋都要小朋友留班

聖母係咪有學費減免?見佢校網到有?

你好, 我想問下IN 聖母小學係點樣, 係咪IN 既時候都係全英?知唔知裡面多唔多功課, 測試?

heamom 發表於 22-10-5 14:59
剛剛收到offer, 大家討論下

聖小唔好,聽阿女講啲老師成日發脾氣,我就對過訓導主任,她的態度極差,為人師表,居然同家長講:如果你樣樣都膽心,呢個地球四圍都好危險㗎,寸到爆

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Jeanie_Ip 發表於 22-11-17 12:10
聖小唔好,聽阿女講啲老師成日發脾氣,我就對過訓導主任,她的態度極差,為人師表,居然同家長講:如果你 ...
我個女今年6年級,未聽佢講過老師唔好喎,之前第二間收佢想轉校,佢都唔肯轉
‹ 上一主題|下一主題