用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 今日網上公佈了校際音樂的考試時間表啦 ...
樓主: Smiile
go

今日網上公佈了校際音樂的考試時間表啦 [複製鏈接]

Re: 今日網上公佈了校際音樂的考試時間表啦

mslamlamma 寫道:
你哋小朋友練熟未呀 ?

我幫小朋友選了104 , 最初學時幾好 , 但現在不是唔暢順 , 便快了拍子 , 請教我怎樣辦?

另小朋友的手很細 又不夠高(腳不能點地) , 是否暫時不適合 , 因他常常說腳很累 .請各位指教!

我個仔背熟哂啦.
但比原諳節奏快.
請問有無問題嫁....?

d 椅可以較高低嫁.
不如send e-mail 比校際問吓啦.
好多小小朋友都參加.
實有人大, 有人細粒嫁
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

SARIDON 寫道:
I bought it in T.S.T. Tom Lee
Book Name:  The Young Pianist's Repertoire
                     Faber  Music Ltd.
Price: HK$99.-

Thank you very much!!!

我有suggestion俾你個小朋友
但係我要組織下點打出黎,你pm我啦我再話你知
[quote]
mslamlamma 寫道:
你哋小朋友練熟未呀 ?

我幫小朋友選了104 , 最初學時幾好 , 但現在不是唔暢順 , 便快了拍子 , 請教我怎樣辦?

另小朋友的手很細 又不夠高(腳不能點地) , 是否暫時不適合 , 因他常常說腳很累 .請各位指教!

Heidi媽
其實比賽當日有咩準備, 要帶咩文件? 因我只有學校的收據, 是否要帶去. 要不要早到些報到. 如準時才到, 會否有問題?
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

Heidi媽
其實比賽當日有咩準備, 要帶咩文件? 因我只有學校的收據, 是否要帶去. 要不要早到些報到. 如準時才到, 會否有問題?
耶和華是我的亮光 是我的拯救 我還怕誰呢? 耶和華是我性命的保障 我還懼怕誰? 詩: 27:1

校際有指明要早15分鐘報到, 遲到者不獲比賽

至於收據, 我就咁多年都未見 check 過 唔知係唔係我好彩.... 嘿~~
Music is the art of thinking with sounds. –Jules Combarieu

請問一個比賽學生可以帶幾多個家長入場架?
:cheeze:

la_boheme_piano,

Hi, 我想問點樣pm比你?

我小朋友6歲 , 生得比較矮 , 所以成日話對腳好累 , 我有用step比佢 , 但都成日講, 怎辦?

longlong媽 寫道:
請問一個比賽學生可以帶幾多個家長入場架?

要看場地已定, 場地不大, 會限制一位學生一位家長進入, 否則, 父母也有機會可以一同進入;  比賽進行期間, 其實都會一路有學生離開, 所以通常也可以中途入場.

你們的小朋友在哪區比賽?是否跟學校地區?

我要去中環
學校响九龍
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

mimi1234 寫道:
你們的小朋友在哪區比賽?是否跟學校地區?

可以揀跟學校地區或居住地區!
我揀左屋企果區(晨早/夜晚比賽時段比較方便小朋友)!    但下午1:00/2:00幾比賽時段就尷尬D,唔知上午俾唔俾佢返學好!

JP,
我唔知可以揀,學校在灣仔,比賽在筲箕灣,但我住新界,真係幾遠。其實上年都係在筲箕灣,但我以為係抽籤,不過比賽果日上午要返學,所以都是灣仔去筲箕灣,不過,覺得有些唔好意思,是伴奏要去咁遠,洗唔洗比返車錢佢?

JP, 你可以幫你個小朋友請幾堂假,咪唔洗請成日 law。

其實份 form 度可以自己選擇市區 or 新界作賽的, 除非學校要求一定要學生跟學校地區, 否則都係自已填 form 既時候自己選定.

今年地區好怪, 學校嚮荃灣要去tuen 門, violin要去銅鑼灣, 好遠啊 !!

Thanks,  原來小提琴冇得揀。
會不會是比賽的地方很少,所以個個都要去遠 D 的地方?唔知學校在柴灣、筲箕灣、屯門、元朗,會唔又會被編到其他區比賽呢?有冇比賽同學校或屋企好近?

各位,今早十點出左最新比賽時間表同規則啦, 可以上去睇睇!

mimi1234,

去年piano & violin 都編到同區的, 但知道有同學過去兩年都編到"山卡la" ???
‹ 上一主題|下一主題