用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 終於見完創價啦!
樓主: stephanielum
go

終於見完創價啦! [複製鏈接]

原帖由 yamiyami 於 08-11-24 13:22 發表

十分讚成呀, 其實好多小朋友係屋企係好叻, 咩都識答, 但係去到陌生地方, 佢地耐性真係有限...無法, 個個都係咁....睇狀況...所以大b真係著數d, 真係定d架佢地...

我唔想等多一年呀....對我將來計劃有影響架.. ...

我大仔咪係0602大b lor, 我諗返9個月前, 佢真係一舊飯, 又唔識講野, 又唔睬人, 仲甩繩咁周圍走, 如果o個時去in, 一定冇人收..我個細佬b係0808, 到時可能都係一舊飯, 所以依家就想哥哥可以入到間好d, 睇下可唔可以帶埋細佬入

nic ma,

比妳嚇c, 見到妳寫:「parco ma, 點解妳問禁多野」
我以為妳話我咁多野問, 好煩﹗

其實我地面試d問題差不多,
佢知我係全職mama冇問邊個照顧parco,
所以問左點解揀呢間學校?
揍parco遇到咩困難同點解決?

nic nic表現點呀? 妳鍾唔鍾意創價?

原帖由 jlac 於 08-11-24 12:43 發表
parco ma

點解你問禁多野, 我只係問左三個問題, 1. 平時邊個湊 2.放假去邊度, 3. 對小朋友有什麼期望

唔知係唔係一見到我地就唔收, 所以費是問呢
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

魅力公主 醒目開學勳章

唔知係咪因為第一間in完就收左亞女, 所以我對佢太有信心, 佢星期六in時表現得比我預期差, 所以我都有d唔開心, 我都未諗到如果呢間唔收會點算添

佢走時又唔識拍埋張chair, 仲一支箭咁標左去想自己開門, 佢當左係自己屋企咁...

http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

原帖由 marcuscyrus 於 08-11-24 13:38 發表

我大仔咪係0602大b lor, 我諗返9個月前, 佢真係一舊飯, 又唔識講野, 又唔睬人, 仲甩繩咁周圍走, 如果o個時去in, 一定冇人收..我個細佬b係0808, 到時可能都係一舊飯, 所以依家就想哥哥可以入到間好d, 睇下可唔可以 ...

有哥哥開條路比細佬, 咁第時細佬條路好行好多啦, 所以大b 揀既學校好緊要呀...我都希望嵐嵐可以帶協到細妹, 所以今次特別緊要, 但係似乎今年競爭特別多...

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

ball ball:
咁我都帶2個去見識下.唔該晒你先.

NIC MA,

唔好玩呀, 你有表姐係 K 2 真係幫唔少架 !

呢間係你第一心水, 希望你一擊即中啦

PARCO MA,

NIC MA 勁 LIKE SOKA 架, 係佢第一 PRIORITY

原帖由 jlac 於 08-11-24 12:43 發表
parco ma

點解你問禁多野, 我只係問左三個問題, 1. 平時邊個湊 2.放假去邊度, 3. 對小朋友有什麼期望

唔知係唔係一見到我地就唔收, 所以費是問呢

醒目開學勳章

原帖由 chickenwing2006 於 08-11-23 19:29 發表
natalie,

甘都好好啦, 同埋可以入埋去同姐姐就最好 !
希望你有好消息啦 !!

我地呢 d 無親戚既, chance 唔多高 ...... 不過大家
都係抱 10 收一博下甘 lor !!

今日我先知, 單係我囡間屋村 school , 都有 ...

希望得喇,不過今年真係好多人考,HALEY又細粒,D老師以為係家姐考,完全冇諗過係HALEY考,我眼見既小朋友,全部都高大過HALEY好多!

你其實想入邊間架?你都考左唔少BOR!

醒目開學勳章

原帖由 BabyHilary 於 08-11-23 20:20 發表
haley媽,

提子...包, haha好攪笑呀﹗
haley本身表現幾好,
加上讀緊k1嘅姐姐令老師加左印象分,
應該好大機會, 兩姊妹出年可以一齊返學啦﹗

我都覺得大機會架,同埋我揀下午班,因為我想2B都訓多D,又唔使趕返學,因為幾歲人仔仲好細,我老公又收工夜,佢地好晏訓,咁下午就岩晒,所以機會大D!

過多幾日應該收到信,因為佢地大多數都知收 d 咩細路,我老公話係入面問得禁快就出黎,佢地已經知收定唔收,無話做後備,都係是但見下 d 家長...Hilary媽咪,禁你住九龍邊到呀,校車都應該無問題,我係屋企留下見到有個妹妹係讀創價...禁由大角咀回程到學校路線都大部分無問題嗎 ?

回覆 # 的文章

請問.....下面張相上載架,教我呀

我都係選下午班, 咁我就可以去行吓街, 約d朋友high tea  因我是全職媽媽.
果日我係in1:30pm, 第一個入課室, miss問囡囡d問題, 佢都答晒, 不過係咪識答就得就吾知la. 因為好多小朋友都識答嫁la, 我見去in的小朋友個個都咁精靈!可能都係要睇同miss有冇眼緣.   
希望大家可以做同學仔啦.
原帖由 natalielin 於 08-11-25 01:28 發表

我都覺得大機會架,同埋我揀下午班,因為我想2B都訓多D,又唔使趕返學,因為幾歲人仔仲好細,我老公又收工夜,佢地好晏訓,咁下午就岩晒,所以機會大D!
[

祝nic nic成功被取錄﹗

原帖由 chickenwing2006 於 08-11-24 23:03 發表
NIC MA,

唔好玩呀, 你有表姐係 K 2 真係幫唔少架 !

呢間係你第一心水, 希望你一擊即中啦

PARCO MA,

NIC MA 勁 LIKE SOKA 架, 係佢第一 PRIORITY

...
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

如果老公夜收工真係揀pm class好,
otherwise小朋友好少時間見baba!

原帖由 natalielin 於 08-11-25 01:28 發表

我住東九龍, 樓下有創價校車到架﹗

原帖由 fibeebb 於 08-11-25 01:42 發表
Hilary媽咪,禁你住九龍邊到呀,校車都應該無問題,我係屋企留下見到有個妹妹係讀創價...禁由大角咀回程到學校路線都大部分無問題嗎 ?

一般面試問題都好簡單, 2歲小朋友都會識答,
但識答唔代表佢肯答,
所以並唔係個個小朋友都會答哂老師問題架,
能夠答哂其實佢表現已經好好﹗

不過當然老師揀學生一定係有眼緣呢樣野啦﹗

原帖由 Win0501 於 08-11-25 10:00 發表
果日我係in1:30pm, 第一個入課室, miss問囡囡d問題, 佢都答晒, 不過係咪識答就得就吾知la. 因為好多小朋友都識答嫁la, 我見去in的小朋友個個都咁精靈!可能都係要睇同miss有冇眼緣.   
希望大家可以做同學仔啦.

parco ma, cash ma

我都想創價收我個仔, 不過我唸都幾難喇, nic nic果日表現唔係差, 不過仲有好表現好過佢好多呢, in 佢之前果個大仔, 人地醒禁多, 比較起上黎實唔收nic nic啦

創價係唔係收大仔多?

醒目開學勳章

之前有聽人講話soka like大囝多d, 究竟係咪呢?
原帖由 LovelyBB06 於 08-11-25 14:12 發表
創價係唔係收大仔多?

原帖由 jlac 於 08-11-25 13:15 發表
parco ma, cash ma

我都想創價收我個仔, 不過我唸都幾難喇, nic nic果日表現唔係差, 不過仲有好表現好過佢好多呢, in 佢之前果個大仔, 人地醒禁多, 比較起上黎實唔收nic nic啦 ...

都未必架
我個仔係大仔啦, 弊在臨場表現唔好呢, 唔講野咁滯, 又唔主動打招呼, 我打定輸數啦~~
反而我覺得自己in得唔錯喎

創價是k2開始寫字,是否單字而K3是否都學寫句子,是否由K1開始每天都有外藉老師及普通話呢?請各位媽媽解答下,唔該晒
‹ 上一主題|下一主題