用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細仔選幼稚園真係無著數??
樓主: apple~y
go

細仔選幼稚園真係無著數?? [複製鏈接]

原帖由 060905 於 09-7-4 01:26 發表

盈盈都係細b, in4間4間都收晒。

今日去左協恩幼稚園幫細囡註冊, 回想細囡interview個日, 又唔比家長陪佢哋interview,又唔知囡囡表現如何, 又知道有成千幾人考, 但只得60個位, 我哋又無任何背景, 囡囡又係12月細囡, 當知道佢考到協恩啲時候, 我哋真係好開心架 ! 各位細仔, 細囡比心機呀 !
大囡都係12月細囡, 今年升k3, 佢成績好好, 佢一定可以考到好啲小學, 到時再通知大家.

學校大多睇小朋友表現.....冇分大細b

原帖由 lilian926 於 09-7-3 12:01 發表

My case is exactly like you... my son was born on Dec 3, 2007. Trouble! Trouble!

我同我個friend傾過, 佢話我今年可嘗試照幫阿仔報心儀的幼稚園(即係出名嗰d), 考到既咪照俾阿仔讀, 唔得當吸取經驗, 出年再試做大仔.  佢話要教小朋友顏色又圖形, 一定問(p.s. 佢個仔在kv讀, 今年畢業).  不過我最擔心阿仔若果做細仔, 在寫字方面一定吃力d.

你個大囡咁掂, 放心啦, 記住有好消息話我地知。
原帖由 Chincco 於 09-7-4 22:27 發表

今日去左協恩幼稚園幫細囡註冊, 回想細囡interview個日, 又唔比家長陪佢哋interview,又唔知囡囡表現如何, 又知道有成千幾人考, 但只得60個位, 我哋又無任何背景, 囡囡又係12月細囡, 當知道佢考到協恩啲時候, 我 ...

只要努力d唔怕架, 盈盈都係細囡, 我對佢有信心, 講真我個女間學校唔淺架!
原帖由 heihei1228 於 09-7-4 23:49 發表

我同我個friend傾過, 佢話我今年可嘗試照幫阿仔報心儀的幼稚園(即係出名嗰d), 考到既咪照俾阿仔讀, 唔得當吸取經驗, 出年再試做大仔.  佢話要教小朋友顏色又圖形, 一定問(p.s. 佢個仔在kv讀, 今年畢業).  不過我最 ...

原帖由 060905 於 09-7-5 00:22 發表
你個大囡咁掂, 放心啦, 記住有好消息話我地知。

多謝呀 ! 我對大囡, 細囡都好有信心.
‹ 上一主題|下一主題