用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 溫馨提示:今日是 DGS 中一入學申請截止日期 ...
樓主: jiljill
go

溫馨提示:今日是 DGS 中一入學申請截止日期 [複製鏈接]

bettyay 發表於 23-9-29 11:33
咁有個別乜府物府都好支平嘅!可能佢哋近期受住不良風氣所礙,少咗留言,所以上唔到乜宮物宮
可能睇 ...
做得乜府級既, 仔女都已經讀中學大學啦, 去選科選校、備戰大學、海外留學咪會見到佢地留言囉 !

godfreychoi 發表於 23-9-29 12:17
無辦法,EK 爭拗、罵戰風氣頗盛行,回答問題答得唔好會俾人話(不是指善意批評,而是單單打打,人身攻擊比 ...

管理出左好大問題!連樓主PM版主要求刪PO,避免爭拗,都可以繼續MMA~

pccw2017 發表於 23-9-29 12:34
做得乜府級既, 仔女都已經讀中學大學啦, 去選科選校、備戰大學、海外留學咪會見到佢地留言囉 ! ...

你啱而家厘道真係唔少令人睇唔過眼,會忍唔住答一句大家唔好咁啦

不過我自己冇理到升中後的孩子太多,想過檔留言分享都唔係咁易!留言都真係唔識,請教下人!好彩那邊仍然好nice

回覆 B.B.BaBa 的帖子

係呀, 有段時間我都離開咗EK因為太多無聊人喺度撩交嗌, 我試過講一句就俾人鬧返十句, 戾氣太重! 為免搞到自己心情唔好, 都係少出聲為妙

godfreychoi 發表於 23-9-29 12:17
無辦法,EK 爭拗、罵戰風氣頗盛行,回答問題答得唔好會俾人話(不是指善意批評,而是單單打打,人身攻擊比 ...
其實有少少唔同,入得相關學校群組,係對該校有興趣,所以嘅態度都會正面,但EK係公開媒體,緊有正負面意見,但最緊要係對事唔好對人,互相尊重大家同大家小朋友嘅學校。

bettyay 發表於 23-9-29 14:00
你啱而家厘道真係唔少令人睇唔過眼,會忍唔住答一句大家唔好咁啦

不過我自己冇理到升中後的孩子 ...
初中都仲係好他條, 去到中三要諗會唔會早D去海外升學定係考埋DSE先去, 去就要預早申請, 唔去又要考慮中四選乜科畢業讀邊科會影響到大學選科. 到中四要搵邊間補習社好, 有無好介紹. 中五要諗drop唔drop科好, drop左會影響到大學選科. 中六要填JUPAS, UCAS選校

pccw2017 發表於 23-9-29 15:51
初中都仲係好他條, 去到中三要諗會唔會早D去海外升學定係考埋DSE先去, 去就要預早申請, 唔去又要考慮中四選 ...

謝謝分享

最討厭某些人,講還講,玩到人生攻擊。甚至攻擊埋人地個小朋友

ok3 發表於 23-9-29 16:58
最討厭某些人,講還講,玩到人生攻擊。甚至攻擊埋人地個小朋友

Do you mean something like this?

猴子爸 發表於 23-9-30 10:03
Do you mean something like this?
我講嘅另有其人

ok3 發表於 23-9-30 12:50
我講嘅另有其人
無言

Rpp 發表於 23-9-28 16:08
我蒲左兩年E K暫時未見有所說情況,可能我關注揀校策略比較少,並不留意唔係自己仔女學校的問題。
Ek部分 ...
確實,不過嘈都還好,大家為咗堅持已見,又明刀明槍,唔會玩陰。不過網上嘅恩怨最好都係放低
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊