用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
樓主: chunchunmama
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

good morning all ~~~

longma ~

可唔可以send 旅行d 相俾我睇呀?

kama ~

kaka d 水痘點呀? 希望佢快d 好番啦.

yymom ~ 預祝你旅途愉快!

原文章由 YYMom 於 07-7-5 10:19 發表
情媽 ...ok ka la, 723出發la:loveliness:

good morning

chunma, thank you, 原來仲有兩個week就出發, 雖然已經大概諗左去咩地方, 但仲未plan好詳細的行程...要快d先得la...

新ee昨日來到了, 跟住而家就要諗下點train up佢la

加加媽, 原來加加出水痘, 希望唔會出太多同可以快d好返la , 呢個星期要照顧加加, 辛苦你同加加ba la...哥哥同細佬都出過la, 係哥哥k1個時, 因為之前個ee出水痘ar ...個日見加加都好精神, 我相信佢好快會recover

ps:個日同你講張報紙, 我keep起左la...睇下幾時見面俾你

yymom,

行程方面你可以到達先再plan 都唔遲,因為我上次都係一樣,以為要一早plan 點知去到什麼都唔同,因為小朋友係問題,所以yymom 你都係除意 plan 先, detail 到步再 plan la......

...

原文章由 情情媽咪 於 07-7-6 11:06 發表
yymom,

行程方面你可以到達先再plan 都唔遲,因為我上次都係一樣,以為要一早plan 點知去到什麼都唔同,因為小朋友係問題,所以yymom 你都係除意 plan 先, detail 到步再 plan la......

e..我就吾係la...我好認真同詳盡plan 定去邊到玩ka......因為可以跟住個行程去坐車law...費時到時左諗右諗...baba 最後米又係指意我kei...  

原文章由 情情媽咪 於 07-7-6 11:06 發表
yymom,

係lu..希望kaka 早日好番ar...事關返學kei 日子吾多la..d小朋友好好enjoy 埋e 幾日就放暑假la...而k3幾個小朋友更加好好珍惜埋e 幾日kei 幼稚園生活la..

原文章由 YYMom 於 07-7-6 10:23 發表
加加媽, 原來加加出水痘, 希望唔會出太多同可以快d好返la , 呢個星期要照顧加加, 辛苦你同加布陘妨e個ee出水痘ar ...個日見加加都好精神, 我相信佢好快會recover   ...

good morning.

p.s.我琴日返左舊屋, 唔怪之得無人la.

oh! kaka 真可憐, 錯過左一段美好時光.

希望 kaka 快d 好番, 可以參加其他活動.

原文章由 加加媽咪 於 07-7-4 23:58 發表
kaka 佢出水痘要請假唔返得學, 原本聽日返學校玩水, 星期六又去畢業旅行, 可能未必去到lu.

good morning all ~~~

oh...原來kaka 出水痘, take care...

[ 本文章最後由 kikimom 於 07-7-7 09:55 編輯 ]

kiuma唔緊要la..bk轉左個畫面好麻煩
原文章由 gigichacha 於 07-7-7 09:38 發表
good morning.

p.s.我琴日返左舊屋, 唔怪之得無人la.

thank yymom

原文章由 YYMom 於 07-7-5 10:20 發表
all mom,我找返之前d post ge link:

係lu..quote 文章只可以quote 到一段...再連埋之前kei post 就quote 吾番...唉...總之就煩la

原文章由 kikimom 於 07-7-7 09:56 發表
kiuma唔緊要la..bk轉左個畫面好麻煩

longma ~~

上次你問我校長吾do 一事...原來係堅ka...校長係榮休 ...據聞係蔡主任接掌ar:)

p.s.原來你收番d 料甘堅kei...la..以後收到咩料好單聲ar...話時話你e幾日有無收到咩料jet

hi all ~~~~~~~~

多謝各位EE 關心 , kaka d 水痘都出得七七八八, 好多已結焦, 數量都唔算太多, 不過最衰就連眼同咀唇都有幾粒, 呢d位置比較麻煩, 想搽藥水都唔係咁易.........講起搽藥水, 每次kaka 都笑唔停, 因為仲話平時反而唔"痕", 反而一搽藥水就好似"唧"佢咁   

聽日係第2次覆診, 雖然知道唔可以心急返學, 但依排學校臨近放假安排咗好多節目, 原本星期六係 K3畢業旅行+聚餐依家去唔到, 下星期二係高班畫展, 真係好希望佢可以參予, 但無計la..... 都要問吓醫生先可以決定.

依幾日kaka 都算乖, 初頭第一、二日佢話d水痘好痕, 於是咪唯有盡量分散佢kei 注意力, 俾d野佢做, 後來唔知係習慣咗定係d藥有效, d 粒粒開始唔痕, 咁佢都冇咁"忟". 不過佢冇乜胃口食野, 搞到輕咗2磅:( , 不過唔洗擔心, 相信佢好返之後快可以增番磅kei

希望la

原文章由 gigichacha 於 07-7-7 09:41 發表
oh! kaka 真可憐, 錯過左一段美好時光.

希望 kaka 快d 好番, 可以參加其他活動.

原文章由 YYMom 於 07-7-6 10:07 發表
good morning

chunma, thank you, 原來仲有兩個week就出發, 雖然已經大概諗左去咩地方, 但仲未plan好詳細的行程...要快d先得la...

新ee昨 ...
‹ 上一主題|下一主題