用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
樓主: chunchunmama
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

kakama,

今期兒童快報裡面見到kaka ar. (學校畢業典禮).

:loveliness:

good morning all~~~~
原文章由 TOYRUS 於 07-7-8 16:41 發表
kakama,

仲媽...
你都係好細心呀..但我就留意唔度tim..等我今晚返去擘大對眼睇多次先
kakama,

good morning

原文章由 kikimom 於 07-7-9 09:14 發表
仲媽...
你都係好細心呀..但我就留意唔度tim..等我今晚返去擘大對眼睇多次先

:loveliness: 嘻嘻, 多謝讚賞....呀仔學校星期三買書了.... 你們幾時買ar.

呀仔抽唔到普通話班, 只可讀回中文班.

Ka Ka ma, Longma,

學校綱有畢業典禮d 相 la , 快d 睇la 有ka ka 呀.:D :D
另外, 今日&明日係高班畫展,祝ka ka & longman 展品展出成功

thanks 仲媽.

今日晏咗返屋企唔記得咗, 等我聽日去買先

kakama,

可能我要加多個放大鏡先睇到  

原文章由 kikimom 於 07-7-9 09:14 發表
仲媽...

[ 本文章最後由 加加媽咪 於 07-7-9 23:31 編輯 ]

我都見到la, thanks 情媽

不過kaka 聽日仲未返得學ar......  因為醫生話雖然d水痘結咗焦, 但係仲有機會會傳染, 所以呢個星期仲要留喺屋企休息ar :-| :-|

聽日我原本都填咗回條會參加小朋友的畫展, 不過依家冇得去lu

longma, 可以的話唔該你影d相返黎俾我睇ar, 我知道d小朋友聽日會有表演, 今次錯過咗冇得參加真係好可惜.......

原文章由 情情媽咪 於 07-7-9 16:54 發表
Ka Ka ma, Longma,

學校綱有畢業典禮d 相 la , 快d 睇la 有ka ka 呀.:D :D
另外, 今日&明日係高班畫展,祝ka ka & longman 展品展出成功

無計la
原文章由 加加媽咪 於 07-7-9 23:40 發表

不過kaka 聽日仲未返得學ar......  因為醫生話雖然d水痘結咗焦, 但係仲有機會會傳染, 所以呢個星期仲要留喺屋企休息ar :-| :-|

聽日我原本都填咗回條 ...

Good Morning all ~~~

頭先longma 打俾我, 原來佢搵極都搵唔到我哋個門口, 搞到一直都上唔到黎, 等我post 番條link 俾佢至得

Good Morning

hihihihihihihihihihihihihihihhihihihihi~~~~我返黎la

hi, longma

kama~~~ 依家先知kaka出水痘添:cry: :cry: .....好彩都好番晒....又唔係出得好嚴重....我相信星期六都可見到妳們的了.....不過參加唔到畫展的確有點可惜.....小朋友個個都好叻....入到去....就己經有啦啦隊歡迎.....落力到不得了.....這些小朋友返屋企唔知會唔會喉嚨痛呢? ....放心啦....我已經將佢地精彩演出攝錄下來....亦幫妳影左kaka的作品.....遲d 俾埋妳 :)

原文章由 加加媽咪 於 07-7-9 23:40 發表

聽日我原本都填咗回條 ...

longma.....  你終於返黎la

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-10 12:49 發表
hihihihihihihihihihihihihihihhihihihihi~~~~我返黎la

longma,

其實今日去唔到我真係覺得好可惜ka, 不過對住亞囡又唔想表現出黎 :( :( ....... 好似琴日返到屋企同佢傾計, 講開佢呢兩個星期都返唔到學, 下個星期正式上堂時間剩餘2日, 希望佢趁呢段時間多d休息唔好只係顧住玩, 咪之病咗又返唔到學, 連最後果兩日都冇埋就弊la .......  當時我都有點唔捨得, 話咁快又過咗愉快的3年, 見到佢越來越懂事, 有點感觸tim  ~~~~~~  :cry::cry:

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-10 13:05 發表
kama~~~ 依家先知kaka出水痘添 :cry: :cry: ..... 好彩都好番晒....又唔係出得好嚴重....我相信星期六都可見到妳們的了.....不過參加唔到畫展的確有點可惜.....小朋友個個都好叻....入到去....就己經有啦啦隊歡迎 ...

thanks longma

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-10 13:05 發表
....放心啦....我已經將佢地精彩演出攝錄下來....亦幫妳影左kaka的作品.....遲d 俾埋妳 :)

唔好意思,請問聖彼得樂園即係邊間呢?
‹ 上一主題|下一主題