用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回>
樓主: chunchunmama
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園<第15回> [複製鏈接]

Kama,

你唔好:( :( la , ka ka 身體要緊,下星期重有2日ma.  今日我見到d小朋友拿住本薄比d老師簽名,ka ka 有冇 e本簿如果有記得下星期一揾返d老師簽名記念,

原文章由 加加媽咪 於 07-7-10 14:40 發表
longma,

其實今日去唔到我真係覺得好可惜ka, 不過對住亞囡又唔想表現出黎 :( :( ....... 好似琴日返到屋企同佢傾計, 講開佢呢兩個星期都返唔到學, 下個星期正式上堂時間剩餘2日, 希望佢趁呢段時間多d休息唔好 ...

hi ysy111104,

"聖彼得樂園" 呢個名只不過係我哋一班家長一齊為呢個topic 改kei 名, 我哋其實係 "聖公會青山聖彼得堂" 屬下幼稚園的一班家長   .

原文章由 ysy111104 於 07-7-10 15:04 發表
唔好意思,請問聖彼得樂園即係邊間呢?

情媽,

聽你咁講都覺得班小朋友今日一定好開心.....
我都知道kaka 的健康係緊要kei, 因為連醫生都話未返得學住咁都冇計, 唯有乖乖地聽醫生吩咐la ....   

之前我都知道佢哋每個小朋友都會有一本紀念冊, 唔知係咪呢本呢??  希望下星期kaka 可以趕得切搵老師簽名la

原文章由 情情媽咪 於 07-7-10 15:41 發表
Kama,

你唔好:( :( la , ka ka 身體要緊,下星期重有2日ma.  今日我見到d小朋友拿住本薄比d老師簽名,ka ka 有冇 e本簿如果有記得下星期一揾返d老師簽名記念,

囝囝在上月.....太空館表演彈琴.......
有時間請各位可看看...   

http://www.youtube.com/v/U1RVKPDHZwY

good morning ~~

加加媽咪,多謝你答覆呀!

因為我仔仔今年都係入讀聖公會聖彼得堂(赤柱分校),所以我以為呢個係果間學校o既家長會

不過其實兩間學校之教學課程係咪一樣呢

原文章由 加加媽咪 於 07-7-10 17:01 發表
hi ysy111104,

"聖彼得樂園" 呢個名只不過係我哋一班家長一齊為呢個topic 改kei 名, 我哋其實係 "聖公會青山聖彼得堂" 屬下幼稚園的一班家長   .

longma

你終於返黎啦..仲以為你busy冇時間tim..原本唔識路

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-10 12:49 發表
hihihihihihihihihihihihihihihhihihihihi~~~~我返黎la

yauma

你好行呀...近排好忙呢..好tired呢...

yauyau好返呀..好彩開始放暑假可以休息下...

原文章由 tszyau2000 於 07-7-10 01:22 發表
無計la   

kama

雖然可惜左d..但都係一件好事.如果再大d先水豆仲麻煩呀..紀念冊你可以之同kaka一齊揾老師簽都得ka.而其它小朋友我相信kaka之先巳經揾左同學仔簽啦.我冇記錯本紀念冊係較早前派發..

原文章由 加加媽咪 於 07-7-10 17:08 發表
情媽,

我都知道kaka 的健康係緊要kei, 因為連醫生都話未返得學住咁都冇計, 唯有乖乖地聽醫生吩咐la ....   

之前我 ...

Good Morning

good morning ~~~

oh, tszyau做咩事ar

原文章由 kikimom 於 07-7-11 09:12 發表
yauma

你好行呀...近排好忙呢..好tired呢...

yauyau好返呀..好彩開始放暑假可以休息下...

KAMA~~妳唔需要等到星期一先俾老師簽名.....妳可以星期六開party 時簽囉....到時又齊人又得閒....哈哈~~~

情媽,

之前我 ...

thanks, 仲媽

原文章由 TOYRUS 於 07-7-10 20:56 發表

http://www.youtube.com/v/U1RVKPDHZwY

係呀~~~真係好唔捨得....3年咁快就過左啦.....:cry: :cry: :cry: ...
望住亞仔真有d自私的想法....唔想佢長大.....依家佢地真係好可愛....好天真......我可以日日抱住佢.....好開心.....但見到佢地日漸懂事.....又覺得好安慰.....人~~~真是充滿著"茅盾"

原文章由 加加媽咪 於 07-7-10 14:40 發表
longma,

其實今日去唔到我真係覺得好可惜ka, 不過對住亞囡又唔想表現出黎 :( :( ....... 好似琴日返到屋企同佢傾計, 講開佢呢兩個星期都返唔到學, 下個星期正式上堂時間剩餘2日, 希望佢趁呢段時間多d休息唔好 ...

longma,

太感動 la , 真係忍唔到 la , kama 同 longma 你地真講得對, 好似起畢業典禮見到 ka ka & longman表演時我都好感動同時都有d 唔捨得,因為你地又要離開 la, 真係:cry: :cry: :cry:

原文章由 LongLong_ma 於 07-7-11 10:38 發表
係呀~~~真係好唔捨得....3年咁快就過左啦.....:cry: :cry: :cry: ...
望住亞仔真有d自私的想法....唔想佢長大.....依家佢地真係好可愛....好天真......我可以日日抱住佢.....好開心.....但見到佢地日漸懂事... ...

kama,

yes, ka ka 快d 好返......下星期一等我起學校門口捉下佢先.....

情媽,

之前我 ...

亞仔表現得好淡定wor ~~~

原文章由 TOYRUS 於 07-7-10 20:56 發表

ysy111104,

原來係咁....
我相信課程未必一樣la

原文章由 ysy111104 於 07-7-11 09:06 發表
加加媽咪,多謝你答覆呀!

因為我仔仔今年都係入讀聖公會聖彼得堂(赤柱分校),所以我以為呢個係果間學校o既家長會

不過其實兩間學校之教學課程係咪一樣呢

tszyau 冇事嘛 ???

原文章由 YYMom 於 07-7-11 10:00 發表
oh, tszyau做咩事ar
‹ 上一主題|下一主題