用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫家長會
樓主: vvmakyy
go

金巴倫家長會 [複製鏈接]

Re: 想問金巴倫家長 - 新生註冊通知書一事

佢現在識得自己去洗手間, 不過如果唔識有阿嬸幫
洗手間都ok! 有迎新日! 開學有2weeks適應期!

可能出年加咗價啦!!
vvmakyy 寫道:
EstherCheng,

我住你對面, 但係車費就貴過你, 要$690.00, 都唔知點解?

多謝你解答不少關於金巴倫的事比我知, 希望第日多d聯絡,

vvmakyy

ACK>CHECK PM

EstherCheng,

我講的車費係03'至04'年度的車費, 是同一年的!.

Mickeywinnie3,

我小朋友04'年先至讀k1, 可能有機會同你的囝囝做同學.

vvmakyy

咁請問妳知唔知金巴倫是否天主教的???
有無聖經讀??
及是否大多數去考的都收!!!!!

vvmakyy ,
是的,  我們的小朋友今年一定是同學,
但妳咁快就知校巴費用呢!!! 因我問校務處他說大約的!!! 我5月4日10:00註冊妳呢??
esther 妳仔仔是否在金巴倫讀到畢業呢?
咁妳會

上年去交留位費時, 校務處的人比了一張車費表給我, 馬鞍山我唸大約$830.00, 今年就唔知啦! 我會係5月5日 2:00註冊

vvmakyy

我仔仔今年只係讀緊K1, 如無意外, 應該讀到畢業既!
小學我都仲諗緊, 因為諗緊一係用中西區報小學, 跟政府派位, 一係用翻自己觀塘區, 如果揀觀塘區, 多數都係報私校! 因為呢區學校一般咋!

vvmakyy,
嘩妳上年已經交留位費哪???? 妳無唸報其他嗎???
是否金巴倫真的好好???
esther,
跨網報津校真的很渺茫??? 學校會否比意見妳地????
或寫推薦書給我們去報名!!!!

本人金巴倫校服平售, 有興趣請email [email protected]
CatCat

EricaJustin ,
thank you! 咁我send e-mail 給妳啦 !!!!

我相信學校到時都會比意見!
中西區係我爸爸有層樓係度, 我有地址, 我唯一既問題係如楝咗中西區, 到時個仔點放學, 返學最多自己揸車, 但佢放學我都未放工?? 我係諗緊呢樣, 所以未知! 我哋有幾個方案揀, 所以暫時仲考慮緊! 如跨網報津校真的很渺茫, 所以我無諗過, 如必要時我可以用地址去就!
mickeywinnie3 寫道:
esther,
跨網報津校真的很渺茫??? 學校會否比意見妳地????
或寫推薦書給我們去報名!!!!

EstherCheng ,
妳知道每年報小學的日子是幾時呢????
本區網是否幾會一定大D??????

上年我囡囡interview 之後, 學校通知去交留位費, 個個都係咁, 乜你唔同架?

vvmakyy,

please pm to me.
thanks.

政府又唔係咁清楚, 不過好似12-1月到掛
本區網機會係大D gar!
mickeywinnie3 寫道:
妳知道每年報小學的日子是幾時呢????
本區網是否幾會一定大D??????

因為我好遲先報名gar!!    上2個月先報名,  但就即時交留位費,,   妳仲有無報其他呀?????

咁學校成績有無直接映響派位gar?????

點解你咁遲先報名? 你有冇再報其他幼稚園呀? 金巴倫的老師有冇interview你囝囝呀?

而我就另外報左崇真, 不過我想我囡囡的程度好d, 第日報私考易d, 所以讀金巴倫

vvmakyy

vvmakyy,
聖若望, 迦南, 約克, 都有, 金巴倫是校長見的!!
所以即收!!!   其實我想日後讀津校gar!!!!

‹ 上一主題|下一主題