用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我們的聚腳地∼∼∼士啤酥會;)
樓主: HelenMrs.Lau
go

我們的聚腳地∼∼∼士啤酥會;) [複製鏈接]

Re: 我們的聚腳地∼∼∼士啤酥會;)

JOANNA722
我可以帶彩虹傘架

HayBMum
打去問 未有人覆 不過我估會計架

點左人數先好唔好?

10月3日

1. kakab105 1大1小
2. JOANNA722
3. mamee
4.
5.
6.
7.
8.

kakab105~

記得預埋我喎~

呢幾日比較忙,遲下再傾......

陸美媽

記得預埋我, 呢排好忙
2大+2小 (1個六歲, 1個2歲10個月)

Dear All,

Sometimes really feel very tired. Share with you the following message sisters in church e mailed to me:
這是一篇很好的文章,不論你是否基督徒,都值得看一看!我們認為是 負面的事,神 卻有正面的回應。 你會說:「這是不可能的。」神卻說:「凡事都能。」(路 18:27)你說:「我太累了。」神說:「我給你安息。」(太 11:28)你說:「沒有人真正關心我。」神說:「我愛你。」(約 3:16; 約13:34)你說:「我支持不住了。」神說:「我的恩典夠你用。」(林後12:9; 詩91:15)你說:「有很多事情,我不能解決。」神說:「我必指引你的路。」(箴3:5-6)你說:「我不能作這事。」神說:「你凡事都能作。」(腓 4:13)你說:「我不能。」神說:「我能夠。」(林後 9:8)你說:「我不能原諒自己。」神說:「我寬恕你。」(約壹1:9;羅8:1)你說:「我應付不來。」神說:「我會供應你的所需。」(腓4:9)你說:「我很害怕。」神說:「我賜給你的,不是一個膽怯的心。」(提後1:7)你說:「我經常憂慮和沮喪。」神說:「將一切的憂慮卸給我。」(彼前5:7)你說:「我的信心不夠。」神說:「我所分給各人的信心,是我量度過的。」(羅12:3)你說:「我不夠聰明。」神說:「我給你智慧。」(林前1:30)你說:「我覺得很孤單。」神說:「我總不撇下你,也不丟棄你。」(來13:5)請
傳閱,或許今天正有人需要它!這是一篇很好的文章,不論你是否基督徒,都值得看一看!我們認為是 負面的事,神 卻有正面的回應

Pls count me in the gathering:
2 x adult.
2 x kids  (7 years old and 2.5 years old)

Mickey ma

10月3日

3. mamee
4. 陸美媽2大1小
5. hinhinmummy 2大+2小 (1個六歲, 1個2歲10個月)
6. Mickey ma 2 x adult. 2 x kids (7 years old and 2.5 years old)
7.
8.

可以預埋我嗎?一大加一小(五歲)
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

10月3日

3. mamee 2大1小~3歲半
4. 陸美媽2大1小
5. hinhinmummy 2大+2小 (1個六歲, 1個2歲10個月)
6. Mickey ma 2 x adult. 2 x kids (7 years old and 2.5 years old)
7. kmwun (1大1小~5歲)
8.
9.

由 mamee 於 2004-09-16 13:34:23

10月3日

4. 陸美媽2大1小
8. Hei媽 2大1小 - 2歲小男孩
9.
Hei媽

kakab105
哎..! 你做野真快手, 10月3 日咁快, 你都知我10月頭好忙架啦, 我報左名先.

10月3日

4. 陸美媽2大1小
9. 678 1大1小

kakab105
我會同工人一起來, 所以係二大一小(2歲4個月).

10月3日

2. JOANNA722 二大一小(2歲4個月).
4. 陸美媽2大1小
9. 678 1大1小

另有個提議 灣仔有間 buffet king 有vip房 22人 or40人 
佢lunch hk$148 大人 小朋友 hk$78  買一送一 2人食收一人錢  佢話有兒童天地 有冇媽媽可以去睇睇 岩唔岩我地聚會呀?

kakab105

但係如果選lunch time時段, 小朋友咪無得午睡囉. 仔仔地唔夠精神/無得瞓, 對我果個一定會係個問題.
其實我地打算約幾多點? 可以的話, 可唔可以避開小朋友午睡時段(12:30-2:30). 一係約早些10-12, 再唔係就3點打後, 你/其他媽咪覺得呢?

mamee

manee

咁就 3點啦 等佢地訓夠先 咁我再搵下有咩好地方 你地都搵下啦      

kakab105~

sorry~我仲未可以肯定(1大1小) or (2大1小)住喎...因陸美爸未知果日駛唔駛返工呢~我一有消息會立即通知你...thx~

日期方面:我地依家都未決定地方,1003會唔會"敏"咗啲呢?

時間方面:我都贊成15:00,我個仔都係極需要瞓晏覺的...

地點方面:等我都搵搵啦~係咪要有得食又有得玩呢(都幾頭痛)?其實你之前搵果啲都幾好吖...

陸美媽

陸美媽 &各位,

其實如果1003"敏"咗啲 改去 10 9 or 1010 都得架!!
大家都搵下有咩好地方啦!!

kakab105

其實係中央圖書館都唔錯. 不過就要再想到會既問題. 況且大家本來當係10月3, 如果改就要由頭再問過.

係[生日聚會]topic裡, 找到這些資料:

在YMCA開生日會, 詳情如下 :
每位港幣$85 (另加一服務費),三歲以下兒童免費, 將可享有下列各項 :
- 使用宴會貴賓廳房2小時30分
- 精美茶點自助餐
- 無限量供應橙汁、汽水、鮮奶、紅茶及咖啡
- 提供兒童卡通錄影帶及兒童音樂
- 裝飾氣球及派對禮物
- 特製精美生日蛋糕

茶點自助餐餐單 :
1. 各式手指三文治
2. 雞尾香腸
3. 迷你比薩批
4. 肉醬意大利粉
5. 法式炸薯條
6. 迷你法式雜餅
7. 棉花糖
8. 者喱糖
此生日會最低人數40位 (以收費人數計算)。

不過地點係尖沙咀, 又未必適合各位媽咪. 一係就firm實中央圖書館啦, 覺得如何?
到會我知灣仔間Cafe Oasis有, 但係就未試過. 不過食物根本唔重要, 重點都係俾多個機會小朋友去玩下.

mamee

kakab105 & other mums

再唔係美心都有到會. 睇maxims.com.hk 第一個套餐是10-12人, 價錢$732; 另一個18-20人套餐, 價錢1268.

我其實唔係好知道到會既資料. 不過我會想, 食物真係不太重要. 只係預小朋友食物都可以了>每個小朋友預兩盒果汁, 少少小食>餅乾/紙包蛋糕/蝦條等就足夠. 何況3點鐘又唔係食正餐時候, 倒不如等小朋友玩完/我地傾完計, 完左個聚會之後, 返屋企/出街食飯仲好.

大家又點睇呢?

mamee

mamee,

中央圖書館唔知食唔食得野 我明日打去問下先
再搵下其他地方啦 有冇媽咪屋企樓下有會所呀?  

kakab105~

中央圖書館係咪有遊戲設備/玩具供應呢?
如果有的話我諗都OK架喇~最多大家咪食飽先嚟囉,因為我估多數都唔俾飲食架~
如果大家都OK的話就要快啲book場喇...

陸美媽

how about the gathering
‹ 上一主題|下一主題