用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我們的聚腳地∼∼∼士啤酥會;)
樓主: HelenMrs.Lau
go

我們的聚腳地∼∼∼士啤酥會;) [複製鏈接]

Re: 我們的聚腳地∼∼∼士啤酥會;)

helen
地方未決定到呀!! 有冇提議?

kakab105 寫道:
helen
地方未決定到呀!! 有冇提議?

SORRY! I DON'T KNOW

我諗到個地方呀 你地覺得點呢  ceo neway 佢地有房 又有咪 又有兒歌點 叫佢地清潔好晒間room 開間大d既比我地 等唔得?

會不會好嘈呢?

我地唔唱歌 唔會好嘈    only 點兒歌 播比佢地聽

10月3日 gathering updated list

1. kakab105 1大1小
2. JOANNA722 二大一小(2歲4個月).
3. mamee 2大1小~3歲半
4. 陸美媽2大1小
5. hinhinmummy 2大+2小 (1個六歲, 1個2歲10個月)
6. Mickey ma 2 x adult. 2 x kids (7 years old and 2.5 years old)
7. kmwun (1大1小~5歲)
8. Hei媽 2大1小 - 2歲小男孩
9. 678 1大1小
10. Agnes (浩賢媽咪)兩大+1細(5歲男仔)

Helen, will you join?

Mickey ma

CEO Neway~聽聞有獨立廁所. 小朋友要去廁所的話, 都會好可便.
有兒歌聽, 幾好吖. 我個仔好鍾意睇Twins果隻英文兒歌vcd, 唱得兩嘴. 不過無晒st/th/s/f等等既音, 聽佢唱英文歌, even中文歌係幾好笑既一件事~因為佢好多音都唔準.

另外, 如果到時有邊個爸爸媽媽想表演一下自己隻飲歌, 都可以架. 我會靜心欣賞!

mamee

mickeyma 寫道:
10月3日 gathering updated list

1. kakab105 1大1小
2. JOANNA722 二大一小(2歲4個月).
3. mamee 2大1小~3歲半
4. 陸美媽2大1小
5. hinhinmummy 2大+2小 (1個六歲, 1個2歲10個月)
6. Mickey ma 2 x adult. 2 x kids (7 years old and 2.5 years old)
7. kmwun (1大1小~5歲)
8. Hei媽 2大1小 - 2歲小男孩
9. 678 1大1小
10. Agnes (浩賢媽咪)兩大+1細(5歲男仔)

Helen, will you join?

Mickey ma

比D時間我考慮下先丫     

點解無晒聲氣?

係不係final confirm 去 卡拉ok?

我又另一個諗法, 但要問一問老公, 看下可不可行先, 再返黎update你們.

你們係不係全部黎cwb都得?

hinhinmummy,

我已預留這天和你們聚聚, 邊度都沒問題, 總之唔好飛o左出香港就得啦! (其實我都想問大家點解好似無晒聲氣咁???)       

AGNES (浩賢媽咪)

我都想知依家最後決定點呀???

我都預咗果日一齊玩架

陸美媽

Hinhinmummy,

"我又另一個諗法, 但要問一問老公, 看下可不可行先, 再返黎update你們."

我想知依家最後決定點呀???

我都預咗果日一齊玩架  

Mickeyma

本來想去老公公司的club house的, 但老公又話不想佢d 同事知道wor.

我就覺得不係大問題, 起碼我接受到我個仔的問題, 如果連自己做父母都接受不到, 而怕比人知, 我就覺得有問題law, 即係連自己都接受不到.

不過佢甘諗我無辦法, 但我會慢慢感化佢.

sorry, 地點要再諗啦.  不過我預左係果日去玩.

Hinhinmummy,

I totally agree with you as I also discuss my son's problem with my friends, relatives and colleagues.

From them, I got support and advise.

You should not blame your husband, it takes time to face this difficult change. And our children can be better and can catch up while growing older. Maybe he or she will not be as smart as some of other children, but they could be normal. If we tried and devote our time and even life to them. I talked to my private doctor last week, he thought kids with global delay could catch up if intensive training is given. And he thought my son's A-feature is not obvious at all...
Now I tried to forget about A-feature, I only devote my time to improve his eye contact, playing skill, language skill, attention and so on.

各位

軒軒尋晚開始嘔, 嘔到黃膽水都出埋(不知係不係呢? 但係d水係綠綠地色, 有無人話我知係痰定係黃膽水?)

今朝看完醫生, 醫生話d妯菌入左胃, 還會肚瀉多幾日tim.

所以10月3號的appointment我不會黎啦.

sorry!

下次有機會再約啦.

hinhinmummy~

綠色果啲係菌嚟架,嘔/痾晒出嚟好架,希望軒軒早日康復

另外,軒軒爹哋方面慢慢嚟啦,我覺得佢未必係接受唔到自己個仔嘅問題,而係如果我地成班人,連大連細都成幾十人,始終唔知啲同事點諗嘛...我諗你都唔好太介意喇

陸美媽

hinhinmummy
如果係痰會有滑潺潺混在綠色水中ma, anyway 給hin hin
多d 休息, 食得清淡d, wish get well soon......

明天是ceo neway嘛?
你們會到嘛? 會既我家陣打去book房?

10月3日的聚會, 現在還可以報名嗎?
[size=medium]家有三個心肝寶貝

好心痛, 軒軒瀉左兩日, 愛他變成害他, 頭果一日見佢好恨飲奶, 咪開稀d比佢飲law, 點知都係瀉, 尋日忍心d不比奶佢飲, 就成日摸住個肚, 講'呢一個', 你們都知佢不係好識講野, 但'呢一個'佢真係講得好正, 好清, 好明顯想飲奶(因為平時都係指住罐奶粉講'呢一個').

卒之都係恨下心腸不比奶佢飲, 佢好無耐, 訓訓下又要我抱出去廚房, 搵不到罐奶粉, 又入房, 訓訓下又出黎, 好是者都五,六次.  終於訓著.

一點又喊過, 又搵奶飲.

今朝6點幾就起身, 一起身就埋位(去佢食飯個位), 見自己個位無早餐, 就走左去家姐果碟早餐搶黎食, 好彩捉得快, 卒之都係我分一半我的早餐比佢, 但都係食兩啖, 又走返入房訓覺.
‹ 上一主題|下一主題