用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 誠徵老師 呢度真係冇王管
go

呢度真係冇王管 [複製鏈接]

0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 tinhappy88 於 09-6-5 10:48 發表
個討論區set左咁多規定, 又冇人遵守, 版主成日話ban人, 但係得個講字, 個個留言既唔係叫人pm, 就叫人留email, 一樣冇事, 令人很失望.

我通常在版面留言都會比機會,但如第3次我會作出禁言的.此舉是有感各位都是成年人,應懂自律,但如各家長都同意我一刀切的話,我做得更輕鬆,見一次post pm/e-mail/扮問地區.都可全部禁言.

歡迎各位提出意見,謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 tinhappy88 於 09-6-5 13:58 發表
問題是, 版主不刪去廣告訊息的話, 有關人士的聯絡及廣告訊息已在版主禁言之前, 已曝光甚久, 警告得來, 他已達到目的. 這與本版的版規原則有違背, 除非版主認為版規跟本在執行上有困難, 甚至對家長帶來不便, 便應修改 ...

我們在違規的回文都會刪除作者原本的留言而改為警告提示.
我都明白有機會讓違規者曝光,但為何版主會留最少一個回文呢?因為我們要作一個記錄,如我們全都刪除的話,萬一遇到有理說不清的情況時,我們便會失去証據了.這點亦希望您明白.

版規是肯定不允宣傳的,這點我們不會更改,否則誠徵補習區便會成為廣告集中地了.

我想看看還有沒有其他家長意見,如大多數認為一刀切是好的話,那我們亦可執行.

原帖由 tinhappy88 於 09-6-5 10:48 發表
個討論區set左咁多規定, 又冇人遵守, 版主成日話ban人, 但係得個講字, 個個留言既唔係叫人pm, 就叫人留email, 一樣冇事, 令人很失望.

都話係鬼鼠賣廣告, 唔係邊有咁多人上BK呀.....

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 RedHeart 於 09-6-5 19:00 發表

都話係鬼鼠賣廣告, 唔係邊有咁多人上BK呀.....

"鬼鼠"只係閣下推測,教育王國平台一直都只是希望可以有一個平台予家長交流,而管理員開此誠徵補習版區是本著可以令想搵補習老師的家長有個地方可搵下私人補習,絕不是淪為商業機構的宣傳工具.這點一直是管理員所堅持的.版主亦會同心向這方針做事.
如閣下認為如BK因為損失您口中的"鬼鼠賣廣告"而擔心人流少的話,相信閣下對BK運作及管理員的性格不甚了解.
無錯,BK & EK都是一個商業網站,但請問EK開這些版區,會對BK增加多少利益?
如BK & EK是向錢看的話,便不會那麼辛苦去開發這些版區了.
相信在BK玩得耐的會員都會明白此理,當然,我都希望閣下在BK & EK玩耐後會明白管理員的心意.
謝謝!

Red2008

我覺得Red2008和edea已經做得好好,我亦都相信沒有人可以24小時online代BK處理投訴。
喜歡真正享受音樂

呢度真係冇王管

我同意管理員已經做得很好. 有些人不守規矩及明知回範. 請各位自律.

原帖由 Red2008 於 09-6-6 00:30 發表

"鬼鼠"只係閣下推測,教育王國平台一直都只是希望可以有一個平台予家長交流,而管理員開此誠徵補習版區是本著可以令想搵補習老師的家長有個地方可搵下私人補習,絕不是淪為商業機構的宣傳工具.這點一直是管理員所堅持 ...

我駛乜推測啫, 我都收過唔少無謂人PM廣告或自我推介既Message啦, 駛唔駛Post晒出嚟俾各位Mummy睇呀???
唔係為揾$$, 睇下BK個網越黎越多商業机構廣告賣出黎就知, 你地BK Kingdom PM俾各位Mummy既廣告都唔少啦, 早5,6年前既Baby Kingdom都唔係咁, 唔好講到自己咁偉大

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 RedHeart 於 09-6-25 13:04 發表

我駛乜推測啫, 我都收過唔少無謂人PM廣告或自我推介既Message啦, 駛唔駛Post晒出嚟俾各位Mummy睇呀???
唔係為揾$$, 睇下BK個網越黎越多商業机構廣告賣出黎就知, 你地BK Kingdom PM俾各位Mummy既廣告都唔少啦, 早5 ...

如果閣下收到會員搔擾您的PM,歡迎立即通知版主.我們會對違規會員作出禁言/封戶處理.
另如您是上了BK 5,6年,應該知道BK是一個商業網站,他們收廣告以維持開支有何問題呢?
而BK開發教育王國亦是希望可讓家長有平台交流,請問一聲有向閣下收過會費嗎?
管理員每天辛勞工作維持網站整潔及找更多優惠予會員,他們收取合理的廣告有什麼問題?
閣下可多溜覽其他網站,相信都會發現不只是bk有廣告商.請不要一邊上bk,一邊無理批評.
多謝合作!

Red2008

redheart 已經習慣咁樣"申張正義" " 見義勇為"架啦, 我都睇到麻木晒, "言論自由" 嘛

原帖由 RedHeart 於 09-6-25 13:04 發表
唔係為揾$$, 睇下BK個網越黎越多商業机構廣告賣出黎就知, 你地BK Kingdom PM俾各位Mummy既廣告都唔少啦, 早5 ...

我想睇,麻煩你post出黎,要有埋戶名喎

請問bk有冇收過你會費呢?你上人地方,用人地既資源,
收到官方廣告pm,好正常呀

原帖由 21g 於 09-6-28 19:53 發表

導XTX擁有龐大的專業導師團隊, 為全港各區家長提供專業優質的上門補習服務。切身貼心地為您揀選合適導師,助您教育子女成材。
本公司屬私人補習轉介中心,免費為家長提供上門補習轉介服務。導師擁有多年補習經驗,更包括各大專院校學生,碩士生及現職教師。
家長可自行設定聘請導師的費用,找導師服務是完全免費,除學費外,家長無需繳交任何額外費用。

優質補習      信心保證

歡迎致電查詢X   
[email protected]

呢個係我仲未Delete既PM由rainbow PM俾我既, 大部份巳經Delete 左, 另外仲有十幾個 廣告, 好騷擾,

「如BK & EK是向錢看的話,便不會那麼辛苦去開發這些版區了」呢句係版主之前提出的, 唔係向錢看駛セ收埋咁多廣告費, 係為左揾$既咪直接認囉, 駛セ講埋D假仁假義野喎!

原帖由 21g 於 09-6-28 19:53 發表

係味版主自己login個新名出嚟發言呀???

原帖由 wanwanfubb 於 09-6-28 11:20 發表
redheart 已經習慣咁樣"申張正義" " 見義勇為"架啦, 我都睇到麻木晒, "言論自由" 嘛

That's right.  言論自由, 不過Baby-Kingdom就欠缺呢樣嘢..

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 RedHeart 於 09-7-9 15:17 發表

導x

TX擁有龐大的專業導師團隊, 為全港各區家長提供專業優質的上門補習服務。切身貼心地為您揀選合適導師,助您教育子女成材。
本公司屬私人補習轉介中心,免費為家長提供上門補習轉介服務。導師 ...

謝謝您提供,請您將此pm連會員資料轉發給我,我們會作出跟進.
現我會將此廣告的聯絡資料刪除,無謂幫他賣廣告.

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 RedHeart 於 09-7-9 15:25 發表

係味版主自己login個新名出嚟發言呀???

真抱歉,我並沒有太多時間去開一個分身去發言.我尊重言論自由,但底線是互相尊重,有禮發言.
您經常覺得BK/EK假仁假義,那為何不去一個您認為最真的論壇玩呢?
上網是尋開心,無須要辛苦自己喔.

王國長老

原帖由 RedHeart 於 09-7-9 15:28 發表

That's right.  言論自由, 不過Baby-Kingdom就欠缺呢樣嘢..

如果係冇言論自由, 閣下戶口早已被封.

每一日我都有上教育王國睇幾次, 睇得比較緊係教材版, 組班版同補習版, 我做左野(刪廣告, 發pm警告)會員未必會見到, 因為已經移走左.

我亦一再鼓勵會員如果有其他會員版面推銷或以pm形式推銷, 請盡快通知版主或超版, 亦可以按舉報.

對於教育王國每一日都花不少時間去跟進, 教材版已封鎖一堆sales的戶口.

看人挑擔不吃力哪.

王國長老

原帖由 RedHeart 於 09-7-9 15:17 發表

導XTX擁有龐大的專業導師團隊, 為全港各區家長提供專業優質的上門補習服務。切身貼心地為您揀選合適導師,助您教育子女成材。
本公司屬私人補習轉介中心,免費為家長提供上門補習轉介服務。導師擁有多年補習經驗,更包括 ...

呢個發pm俾你既會員叫rainbow? 有冇uid俾到? 我想confirm uid係咪6xx果一位, 唔想搞錯. Thank you.

原帖由 Red2008 於 09-7-9 16:34 發表

真抱歉,我並沒有太多時間去開一個分身去發言.我尊重言論自由,但底線是互相尊重,有禮發言.
您經常覺得BK/EK假仁假義,那為何不去一個您認為最真的論壇玩呢?
上網是尋開心,無須要辛苦自己喔. ...

你說得無錯, 而家我已經大部份時間去其他論壇, 唔使一login就要理埋D無謂廣告, 收埋D無謂PM.
‹ 上一主題|下一主題