用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有關選讀直資及津校一問
go

有關選讀直資及津校一問 [複製鏈接]

請問如果有直資學校收後, 仲可唔可以係大抽獎後去津校扣門?
有冇人試過而又成功?
   0    0    0    0

多謝回覆!

咁有冇成功例子?

我同事個仔前年SFA收左,但佢地最後叩La Salle門成功左.

SFA印象中是私校唔是直資,部份私校允許參加政府派位,直資注冊著就唔可以參加派位,叩門津校就可以,問題津校收唔收者.

原帖由 Lilo 於 10-1-28 12:10 發表
我同事個仔前年SFA收左,但佢地最後叩La Salle門成功左.

Agree.

直資 need you to sign a letter that you would give up the lucky draw.

"叩門津校就可以,問題津校收唔收者". No idea for this.

但直資無要我"sign a letter that you would give up the lucky draw."喎?反而係收到敎署信話巳知我要左直資嘅位,所以不能參加大抽奬.
lee個問題我都有問過校長,佢都係咁答:"叩門津校就可以,問題津校收唔收者"

原帖由 csonliuson2000 於 10-2-1 10:40 發表
Agree.

直資 need you to sign a letter that you would give up the lucky draw.

"叩門津校就可以,問題津校收唔收者". No idea for this.

醒目開學勳章 王國長老

註冊時一定要簽, 可能太多文件你無留意, 呢個係EDB規定
原帖由 idy926 於 10-2-1 06:52 PM 發表
但直資無要我"sign a letter that you would give up the lucky draw."喎?反而係收到敎署信話巳知我要左直資嘅位,所以不能參加大抽奬.
‹ 上一主題|下一主題