用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

lulu0307 發表於 12-7-12 16:09
其實間學校咁新,係網上都好少有家長分享經驗!!希望囡囡讀得開心,又學到嘢啦!

...
都唔係吖,我地之前響 BK / 荃灣媽媽會果便有 thread 架,最近俾人趕左過黎 EK 之嘛。你可看我地 old thread :
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4305988&extra=page%3D2
由2011年開始架。

showerph 發表於 12-7-12 05:38
hi, 我個仔仔來緊9月份會讀心怡下午班,請問有冇家長分享下呢間幼稚園的資料?例如老師教學態度,重視紀律及 ...
其實你又唔洗太擔心,外籍老師會教佢地要守規舉的,個人認為不會太free.  
學校又好多嘢搞吓,例如一年兩次旅行, 運動會........到時會有通告給你詳細例明收幾多o架喇!雖然佢唔收書簿費同埋茶點等等雜費,但久不久就會有通告返來叫你付鈔囉

marwai_1030 發表於 12-7-1 08:39
請問N班家長,我見申請表上寫無書簿及材料費,咁即是無任何書本或notes?

...
會有牛律出版的中文書及oxford story time英文書提供的,另外每星期五都會有功課做。

引用:Quote:marwai_1030+發表於+12-7-1+08:39+請

原帖由 tcmkhksar 於 12-07-13 發表
會有牛律出版的中文書及oxford story time英文書提供的,另外每星期五都會有功課做。

...
Ok,唔該晒

lulu0307 發表於 12-7-9 14:16
唔該哂!咁校內穿的係邊度呢?
學校話室內鞋係指白飯魚or技巧鞋之類。你可以去鱟地坊or吉豬島到睇吓!

我阿女個對就係淘寶淘的,每星期五就拎返屋企洗

woodstock723  thx~~ 你真好人 ^_^  發表於 12-7-16 10:48

黎緊我想報囝囝報呢間PN, 唔知有乜嘢要留意呢??
請各位有經驗MAMA賜教!!!

我會幫阿仔報明年n班,唔知難唔難入?

引用:大家好...我個囝囝將會讀PN+PM+CLASS..一月

原帖由 bluebluesky6 於 12-07-11 發表
大家好...
我個囝囝將會讀PN PM CLASS..
一月先番學..
我個仔12月插班,係咪都係7月交錢呀?

阿囡下年唔再讀,有冇人想要書包(粉紅),N班夏季及冬季校服? 請PM我.

引用:阿囡下年唔再讀,有冇人想要書包(粉紅),N班

原帖由 steamtrain 於 12-07-19 發表
阿囡下年唔再讀,有冇人想要書包(粉紅),N班夏季及冬季校服? 請PM我.
想問介唔介意講下唔讀既原因!

搬屋. 如果唔係搬屋, 會繼續讀.

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

你地交晒錢未呀?

我阿囡都係下年唔再係到讀,有冇人想要書包(粉紅),N班夏季及冬季校服? 可PM我.

w樂加 發表於 12-7-26 17:51
你地交晒錢未呀?
今日早上去交 會否遇見各位媽媽呢 ^_^

lingan  星期6朝9點未到已經去交左,乜人都無,得兩個姐姐。我係Group B on orientation day, 你呢?  發表於 12-7-30 12:27
lingan  星期6朝9點未到已經去交左,乜人都無,得兩個姐姐。我係Group B on orientation day, 你呢?  發表於 12-7-30 12:27

lingan 發表於 30-7-12
星期6朝9點未到已經去交左,乜人都無,得兩個姐姐。我係Group B on orientation day, 你呢?  
我大約1015去到 好多小朋友上完興趣班下課 好似係painting~~  Counter有兩個姐姐 一個好cool的 一個就好似新黎咁 咩都唔知~~  Orientation Day 我係最後一組 (1400-1500)  可能因為係pm班 我地又無緣見面了!!!   

拿了一大叠 information回家 好似好多野要睇 好多野要follow up咁 未有心機 details睇 只看到 day 1-2 返學1.5hrs 可以家長陪 day3返兩小時 無家長陪 day4照正常上課

lingan  係呀,我都刨左,大致知道係點,留意8月20幾號要交返返去喎,上次叫你28號前交學費果張紙度有寫架。  發表於 12-7-30 16:31

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

報到!
PN AM班
今天買了黑鞋,家有白波鞋,還欠室內鞋未買!

報到!
PN AM班

報到!
PN AM班

woodstock723  嘩.... 好快手喎~~ 我仔仔都係PN 但係 PM班  發表於 12-7-31 09:34

昨天帶仔仔去買鞋 選不到心水 因大多黑皮皮鞋都好似較硬身 唔係太c服~~ 我和老公都好想買一對黑色波鞋俾佢返學 因為較軟身 而且平日時去街都可以著..... 想問下 其實回到學校 是否己經要換室內鞋? 即黑皮鞋著的時間 只係返學放學的時段, right??

每天在cam看到仔仔只是和工人姐姐在家玩 真係好期待佢快d返學 識多d朋友仔.... 不過佢好細膽的 平時在公園玩成日俾其他小朋友恰 被人搶玩具 而只係o晒咀 眼定定望住 唔敢反抗....  搞到我又好怕佢被欺負 (因我表妹的仔仔又係返K1時 被"技安"同學恰 成日在厠所內kick低佢 之後有陰影 回家晚晚喊 唔肯返學 後來要要轉校)  

大家有無好似我咁 有d咁既顧慮?  我都怕自己變了怪獸家長 >_<
‹ 上一主題|下一主題