用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田崇真學校 沙田崇真學校2014 小一揮手區
樓主: bbpochacco
go

沙田崇真學校2014 小一揮手區 [複製鏈接]

回覆:沙田崇真學校2014 小一揮手區

91 網。。學校之間競爭大。。。校長老師自然壓力大。

MAMAMEEE 發表於 14-12-2 23:23
鄺主任當然好啦!  今日我見到有D升了中學的舊生番來探她呀, 好好傾咁喎!
小一未分班前, 不知幾希望可以係 ...
你見到既講唔定就係我女.哈哈.其實我覺得沙崇既學生好有歸屬感,畢左業都會返學校探老師好難得.
如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是愛。

girbaudst 發表於 14-12-2 14:55
邊方面。。。樣?!
呀女話中學個阿sir講野唔清唔楚又惡同埋個樣我女話都覺得.佢話個阿sir雞冠頭好樣衰
如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是愛。

今年的統一派位,沙崇小得27個位咋!
真是嚇了一跳!

去年2014年的大抽獎的75個,主要是第一及第二志願入。
今年得27個,咁唔知第一志願收唔收得哂?

我們上咗岸就話啫,而+ 91真係難玩!

今年的統一派位,沙崇小得27個位咋!
真是嚇了一跳!

去年2014年的大抽獎的75個,主要是第一及第二志願入。
今年得27個,咁唔知第一志願收唔收得哂?

我們上咗岸就話啫,而+ 91真係難玩!

舊年係統一派位時加開一班先有 75 個位。。。跟住學校今年無得加班只可開三班, 再加上自行派位時又俾世襲生要多咗位, 所以統一派位剩返咁少位。。。。

回覆:girbaudst 的帖子

Hello !
想八卦問一問,請問知道沙崇的叩門位有幾多個嗎?

回覆:cslam411 的帖子

今年開三班,估計每班兩至三個。。。

回覆:girbaudst 的帖子

請問一班收多少學生呀?是小班教學嗎?

回覆:cslam411 的帖子

小班教學,約 25至28人

引用:舊年係統一派位時加開一班先有+75+個位。。

原帖由 girbaudst 於 15-02-27 發表
舊年係統一派位時加開一班先有 75 個位。。。跟住學校今年無得加班只可開三班, 再加上自行派位時又俾世襲生 ...
想問如果乙2,乙3先放沙崇,機會大嘛?
另外想問一年有幾多次測驗考試?

回覆:WMCTracy 的帖子

乙三機會較細。。。一年三次考試,測驗每科每月大約一次。。

回覆 WMCTracy 的帖子

據我所知, 14年大抽獎有75個位, 第三志願入的得幾個。

今年大抽獎得27個位, 乙二是否仍有機會?  真係要看個籌有幾靚!
否則,免得浪費了個第二志願。

平日的評估/測驗的確是每月一次,不過, 考試前的一個月每科則有2 - 3次。未計考試前的Oral exam, etc.

‹ 上一主題|下一主題