用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會九龍灣基樂小學 有無16年9月小一新生
樓主: JYYma
go

有無16年9月小一新生 [複製鏈接]

回覆:hydeyui 的帖子

Hi,我仔仔都是第二入咗,但依家头疼要唔要去吕小

引用:Hi,我仔仔都是第二入咗,但依家头疼要唔要

原帖由 Rebeccachi 於 16-06-14 發表
Hi,我仔仔都是第二入咗,但依家头疼要唔要去吕小
你鐘意呂小就去試下囉,試下唔得咪讀基樂囉,試下得唔得都唔緊要,無壞嘅!我見基樂評價都唔差!果日去註冊時感覺都好好,我小朋友有學習障礙,果日註冊時問埋支援嘅野,同我註冊果位都好友善解答我!見佢地都好接受學習障礙嘅學生!感覺真係用心教好學生咁!因接觸過d學校感覺唔係好接受學障學生架!所以我都放心比小朋友讀唔去叩門lu

有大家好
我自行入架

回覆:有無16年9月小一新生

請問有冇1C同學?

引用:請問有冇1C同學? +

原帖由 LKLHmama 於 16-09-06 發表
請問有冇1C同學?
我仔係1C

pak_mama 發表於 16-6-13 22:39
收到通知, 係同學仔啦
請問你仔仔扣門基樂,要考D咩,以及難唔難?因為亞仔今年要揀小一,想了解基樂多D,謝謝分享,唔該晒!

回覆:Cheuk2012 的帖子

我記得係大約10個同學仔一齊上課室。 我仔話聽指示去油顏色落一幅圖畫。 好似有問下中文字同英文字, 問咩字唔記得喇, 但應唔係深既。同埋校長有問我仔係咪有學畫畫, 星期几學, 平時係屋企做乜(我仔好似答玩玩具 😔)..好似仲有其他問題但唔記得係咩喇。

引用:有大家好我自行入架

原帖由 bongbongpatty 於 16-08-06 發表
有大家好
我自行入架
想問下你幾分入到?

JYYma 發表於 16-6-11 15:14
入黎打聲招呼
我仔仔第二志願派到
JYYma 你好呀!我有留意你之前post, 你仔仔有專注力不足,所以你好謹慎揀小學,而你今年派咗九龍灣基樂,真係恭喜晒!而我今年亦都要揀小學比大仔,下年就輪到細仔,我大仔就好正常,好smart, 不過細仔就專注力不足,但我其實心怡九龍灣基樂小學,所以好想你分享吓基樂小學可以全面support sen 學生?唔該晒,謝謝如果基樂真係好嘅話,我今年都會揀!tks

bongbongpatty 發表於 16-8-6 11:23
有大家好
我自行入架
請問你有幾多分,自行入到架?tks

回覆 pak_mama 的帖子

字係考小朋友讀 or 寫?唔該晒

引用:回覆+pak_mama+的帖子 字係考小朋友讀+or+

原帖由 Cheuk2012 於 16-09-24 發表
回覆 pak_mama 的帖子

字係考小朋友讀 or 寫?唔該晒
好似係認讀

引用:Quote:JYYma+發表於+16-6-11+15:14+入黎打

原帖由 Cheuk2012 於 16-09-24 發表
JYYma 你好呀!我有留意你之前post, 你仔仔有專注力不足,所以你好謹慎揀小學,而你今年派咗九龍灣基樂,真 ...
暫時學校同小朋友做左語言評估,學校都好快,交左轉介信,2日通告問同唔同意學校幫佢評估,交左通告第二日已幫佢評估,即日打比我講小朋友評估情緒,同安排治療!
讀寫同專注果方面老師話會觀察佢,未有特別評估&治療!

回覆 JYYma 的帖子

唔該哂 !!咁你仔仔返咗1個月學,佢覺得開心嗎 ?

引用:回覆+JYYma+的帖子 唔該哂+!!咁你仔仔返咗

原帖由 Cheuk2012 於 16-09-26 發表
回覆 JYYma 的帖子

唔該哂 !!咁你仔仔返咗1個月學,佢覺得開心嗎 ?
暫時都好開心呀,老師都好好,日日仔放學都係開開心心嘅!係頭兩日未適應小學咁多規矩,之後好快就適應到!功課佢暫時都應付到

JYYma 發表於 16-9-27 10:55
暫時都好開心呀,老師都好好,日日仔放學都係開開心心嘅!係頭兩日未適應小學咁多規矩,之後好快就適應到! ...
唔該哂
‹ 上一主題|下一主題