用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲 ...
樓主: monkeybaby
go

請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文? [複製鏈接]

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

我買
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]
該用戶已被刪除

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

閣位媽咪~
咁想問下你地買"harry english2"係唔係要hk12300呀?
我會唔會買貴在呢? 但係hk12300有95折咁囉~不過只送一間紙屋給我和一份積木~係唔係得咁多野呢?

但係我係上星期日落order架,但係點知星期五以後才有貨送到家裡,你地係唔係咁耐架?因為上星期日,個sales話今個星期三,便一定有貨了~我現在有點覺得被騙咁~

咁你地有沒有設計d時間表用來教個b架?thx~

>咁想問下你地買"harry english2"係唔係要hk12300呀?
我會唔會買貴在呢? 但係hk12300有95折咁囉~不過只送一間紙屋給我和一份積木~係唔係得咁多野呢?

After 1/7, the price for "harry english2" is HK$12,300.  If no instalment required, 5% off will be given.

>但係我係上星期日落order架,但係點知星期五以後才有貨送到家裡,你地係唔係咁耐架?因為上星期日,個sales話今個星期三,便一定有貨了~我現在有點覺得被騙咁~
I placed order last Sat and the order has already delivered to me last night.

>咁你地有沒有設計d時間表用來教個b架?thx~
Not yet, considering how to use it now as my boy is only 9 months old and not able to sing and dance as the instruction guide demonstrate.

cat_house,

你可以叫你個教育顧問教你點去用,我個教育顧問都有教我點去用。

Monkeybaby, Pinky Lee, D & D, mymelody,

Can you share with me why you choose Hurray English instead of DWE?  I am thinking to choose either one for my BB.

Both are quite good. The materials of Huarry English is more beautiful and more cute. And I think it's more related to daily life (may be it's because they are using Montessori teaching method). However, they don't have DVD, and don't have "material replacement" service. But it's cheaper, if I pay for HK$36,800 (the price for DWE), I can get the Hurray English 1, 2 and Story Boom Boom, which the material is much much more than DWE.

AidanMaMa~

沒有點去考慮,不過我見佢係幾有系統性,而且現在二個小寶寶都幾啱用,所以買住套"HURRAY ENGLISH2"先囉~看看效果如何才再決定買story囉~

AidanMaMa~
pls check pm~

hello,

我個仔11個月時我買了HE1&2, 開始時佢唔多坐我定, 唔足5分鐘就走人.  不過現在佢17個月, 佢已經睇完全部教材, 仲可以知道個物件個英文.  囝囝勁鐘意, 我覺得好勁!!      我開頭買佢都係因為佢多用書教BB, 我唔鍾意用DVD, 因BB睇TV太多對個腦唔好, 而且DENSEY個SET成日教人佢地自己D人物個名, 知道有咩用??

我個SALES又跟得好, 1個月會比1次電話比我跟進度, 又教我應該點做會好D.  我老公開始時都反對我買咁貴, 但現在佢見到成果佢都好開心.     
12月15日出左世啦!似足我老公!

Karencks,

Pls introduce your consultant to me? I'm intereted in. Do you know will they have booth in this coming "books fair".

Karencks

Can you pm me the name of the sales, I want to know more.
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

YANBB ,

我個sales話佢地有booth係書展, 你可以打比佢約定佢先去.  又或者唔想咁多人, 可以約佢來屋企或上佢地公司睇資料, 我覺得仲好.

書展那麼多人, 不如叫個Sales上門或直接上office做介紹仲好啦, 我聽他們sales講在展覽會期間有少少discount, 所以記住問呀!

我個囡囡用了不足一個月, 已經好喜歡Story Boom Boom的一些故事, 而且只要我講,她便會做故事內容的聲音及動作, Daddy見到BB只有15個月大已經有這樣反應都十分開心!

Monkeybaby   

HI Karencks,
我囝囝同你個仔一樣,唔會坐得好耐,所以我通常一星期內不斷重複教一課書,等佢記得先開第二課,點解你可以6個月就用完全部教材嘅?你囝囝係咪全部識嘥呀?
我老公又係初時話我嘥錢,因佢覺得個仔返學都有得學啦,但依家見到個仔識得的生字可能讀二年幼稚園都未必學到,家陣食完飯我有時想偷懶一日,佢都問我點解仲唔同亞仔睇書,真俾佢激死   

hi HOLONGMAMA,

我個囝囝咁快睇完全部書係因為我每2個星期就換一次書, 而每次都會係唔同種類.  如abc書我會用2本, 大字咭會用1set, 而每盒我都會用1本書, 因唔同表達可令囝囝記得快d.  如我用生果大咭我又會用一本大書'let go to thesupermarket’再加一本細書(同樣係教生果).  因為有連帶關係所以囝囝學得很快.  你可試試.

係喎!  唔記得話你知, 我開始時囝囝成日得個睇字, 叫佢話我知邊個係apple又唔指, 貼magnetic sticker又唔肯貼係張咭度.  我係唔知佢識唔識ka!  不過我有一次去朋友屋企, 有本兒童百科全書, 我咪問囝囝bus係邊度, 佢居然指對喎, 我仲一下子問左佢好多樣, 佢都答中!  你話我有幾開心呢!!  不過講真我真係唔知我個仔識唔識得全部, 因為佢係比較有性格, 心情好先會答我.    無計啦!!我話佢interview幼稚園就死啦, 人地問佢物又唔答人, 唔識佢個d就以為佢物都唔識!

係啦~閣位媽咪~

你地有沒有將d咭片過膠呀?

我有呀!如果唔系早就烂晒!

我有晒HE 2 和 SBB 1. 想出讓因已用夠,有兴趣可pm 我。我已有太多書比個仔。
Buzz.. Buzzz... Buzzing Bee Let kids read more 讓孩子多閱讀! CLICK HERE to find bookstores 去哪裡找書?? Mainland Book Indx A Mainland Book Indx B *PART 1 , PART 2* *星加坡童書收獲*由一名可笑、瘋狂、自大無比和幼稚到極名作家寫的公開信 我的回应-->P. 223 of HERE Steps to Post Image 1. Right click on the image you want to copy 2. Choose 內容 3. If the url shown in the 內容 pop-up menu is ended with 'jpg' or 'gif' (maybe other image formats will do too), it is an image url. 4. Copy the url 5. click 'IMG' of BK message menu bar, paste the url into the pop-up box 6. click 'ENTER' Then the image will be shown in your message.

GloriaChung.....
PLS CHECK PM~

hi, GloriaChung

我都有興趣, 可pm給我,thanks.

fungsotiny

‹ 上一主題|下一主題