用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲 ...
樓主: monkeybaby
go

請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文? [複製鏈接]

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

各位妈妈,
How old should BB start using these books? I start teaching my BB (now 11 months), but he never pay attention and doesn't like reading at all. He will tear the book only. So, 我仲未知买唔买,同应该Disney定English Time或Hurray. It seems all of them are so expensive, does it really worth? I've to persude my Hubby as well, as he think if you pay more time to teach your kid, you don't need to buy these stuff at all!

Re: 請問有沒有人用緊Hurray English(蒙特梭利)系列,為0-3歲BB學英文?

GloriaChung,

Thanks for your suggestions!

Dear moms,

I have replied to you all. you look look the actual products at the book fair before deciding la.  Don't rush to buy expensive stuff ah.. Impulsive buying could be regretful (but we all make similar mistakes usually!!).  These sets are very good though they are still too expensive if bought at original price..... in my opinion.

Buzz.. Buzzz... Buzzing Bee Let kids read more 讓孩子多閱讀! CLICK HERE to find bookstores 去哪裡找書?? Mainland Book Indx A Mainland Book Indx B *PART 1 , PART 2* *星加坡童書收獲*由一名可笑、瘋狂、自大無比和幼稚到極名作家寫的公開信 我的回应-->P. 223 of HERE Steps to Post Image 1. Right click on the image you want to copy 2. Choose 內容 3. If the url shown in the 內容 pop-up menu is ended with 'jpg' or 'gif' (maybe other image formats will do too), it is an image url. 4. Copy the url 5. click 'IMG' of BK message menu bar, paste the url into the pop-up box 6. click 'ENTER' Then the image will be shown in your message.

Gloria~

PLS CHECK PM AGAIN~

Dear ALL mom,
如果我個小朋友快兩歲先至用會唔會遲咗啲?同埋應該用邊set?
Thankx
Can u tell me what is PM?
謙謙豬係2003年10月25日出世架,希望同各位小朋友認識,多多指教 :-D

meowmeowmama,
梗係唔遲啦!我囝囝都係27個月先用,用咗四個月左右,效果幾好,我都有些後悔唔早一點認識這套教材,我買咗英語萬歲2(適合2歲或以上)及故事寶寶1.   

Karencks
我個仔同你個仔簡直係鬼馬雙星,明明識但又唔答你, 但我工人話我知佢返playgroup時,時常同老師講英文,到落堂時老師好奇怪地問我工人點解佢冇教過D英文但我個仔會識嘅    跟住工人同佢講話太太自己教,老師仲話以為我個仔返緊別的English Course 。   

閣位靚女媽咪~

知唔知邊到買過膠片d機,又平又好用呀????最好可以啤到a4囉,同埋價錢大約多少~thx~

Thanks,Karen
但如果係書展買有冇discount?同埋會唔會有其他優惠?价錢? thanks so much!抑或揾sales 低啲?有冇介紹?
謙謙豬係2003年10月25日出世架,希望同各位小朋友認識,多多指教 :-D

meowmeowmama~

我接觸過二,三個sales,而個個都很好呀,有問必答,都算係跟很幾足架啦~

Pinkylee,
咁可唔可以介紹个sales 比我,我好有興趣呢套書,同埋各位mama口埤好好呀!

本人於去年書展中購入:
1/ Hurray English 2
2/ Story Boom Boom 1
3/ 太空寶寶
現有意出售, 有興趣請PM我出價.  其實這套教材非常好, 主要訓練孩子有閱讀興趣, 但因小兒是老人家照顧, 老人家無耐性訓練, 結果得物無所用。這套教材用不超過10次, 可謂99%新, 有興趣不訪PM我。

meowmeowmama ~

PLS CHECK PM~~~~~~~~~

唔知bb展有無呢套教材呢?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

IVYL~
你可以打去問下架嘛~~

Ivy,

佢地都會booths嚮bb展﹐不過書展個booths比較細我都差"D"miss左。所以如果想了解清楚D我健議去佢個centre﹐好近架﹗响灣仔MTR付近﹐california樓上。

各位媽咪﹗

我岩岩嚮書展買左Hurray1﹐其實個sales開頭係sale我Hurray2既﹐但我發覺1吸引D﹐雖然我囡囡已經13個月﹐但我覺得1比較適合佢依家心智﹐1比較著重概念﹐同多元化﹐會教圖形﹐顏色﹐型狀同數數等﹐英文方面係由單字到片語﹐但2就全部偏重英文方面﹐好快就由單字去句字﹐唔知我有冇理解錯誤呢﹖﹗ 所以我覺得1真係適合0-2歲BB﹐2就要到2歲先開始比較好。(希望我沒有揀錯啦﹗)

其實今年買左1出年就要買2同story Boom Boom1 真係要蓄定錢先。我想問出年再買2時會點計   因為我已經有太空寶寶係咪會平D(依家係12300 incl)同有冇人買左寶寶蒙特梭利呢﹖好不好呀﹖我都有D心郁郁﹐因為可以鍛練BB手眼協調能力﹐個sales仲話好適合個D比較遲緩(delay)小朋友(大概係咁意思)﹐雖然我BB未發現有呢個問題(touchwood先﹗ :tongue: )﹐但D導具好靚好得意﹗如果有買既家長請比意見

YanBB,

我都買左Hurray1&2﹐買2唔要太空寶寶-2500. 我本來都想買寶寶蒙特梭利﹐but I find there is toys out there having similar concept as 寶寶蒙特梭利, I can buy those toys at price much cheaper than 寶寶蒙特梭利.  Therefore, I only buy Hurray1&2.

Can you tell which counter you can buy those montessori toys in cheaper price?

SPCHOW,

please check PM!
SPCHOW 寫道:
本人於去年書展中購入:
1/ Hurray English 2
2/ Story Boom Boom 1
3/ 太空寶寶
現有意出售, 有興趣請PM我出價.  其實這套教材非常好, 主要訓練孩子有閱讀興趣, 但因小兒是老人家照顧, 老人家無耐性訓練, 結果得物無所用。這套教材用不超過10次, 可謂99%新, 有興趣不訪PM我。
12月15日出左世啦!似足我老公!
‹ 上一主題|下一主題