用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會呂明才紀念小學 11網 聖公會呂明才小學升中好唔好?
樓主: 牛奶朱古力
go

11網 聖公會呂明才小學升中好唔好?   [複製鏈接]

encina 發表於 18-9-10 21:34
我問過朋友,佢話呂小今年派得差左,呢個唔係佢地學校,總人數佢地都無百幾人,我記得望過高年級人數,佢 ...

有多D呂小升中派位資料嗎?

breezemama 發表於 18-9-13 08:31

我都唔太清楚,但學校網頁都沒有寫明,只聽說一般和較上年差

2016/2018呂小中學學位分配
(以英語為主教學語言中學)

聖保羅男女中學 -- 1人
庇理羅士女子中學--1人
英皇書院 ---4人
英華女學校--4人
聖士提反女子中學--5人
聖嘉勒女書院--2人
聖類斯中學--7人
聖公會鄧肇堅中學--4人
高主教書院--1人
香港真光中學--1人
聖公會呂明才中學--11人
中華基金中學--2人
港島民生書院--1人
筲箕灣官立中學--1人
聖馬可中學--1人
中華基督教會蒙民偉書院--1人

=47人
(資料由家長提供, 截止2018.7, 未計學生最後叩門和轉校的動向)

breezemama 發表於 18-9-13 08:31

學校公布2018年升中派位結果

B1*: 26 (26.26%)
(SPCC 1 SPCS 1 KC 5 YWGS 5 SSGC 5 港華 1 SJC 2 SHCC 1 聖鄧 2 觀官 1 SCGS 1 宣基 1)

B2A-1C*: 2 (2.02%)
(中華基金 2)

B2*: 25 (25.25%)
(聖呂 10 聖類斯 6 基祟 1 顯理 1 何東 1 鄧鏡波 2 維官4)

Not rated*: 19 (19.19%)
(鴨真 4 浸呂 2 陳白沙 10 漢華 3)

Not disclosed: 27 (27.27%)

Total^: 99 (100.00%)

* 據hkpapa分類
^ 名單上72 ÷ 72.73% = 99

http://www.skhlmcmps.edu.hk/2019_S1/2018年度六年級升中派位結果.pdf

encina 發表於 18-9-13 13:59
我都唔太清楚,但學校網頁都沒有寫明,只聽說一般和較上年差

‹ 上一主題|下一主題